• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LOPIKwww.discogs.com
    GOLDSTAR
    GOLDSTAR --- ---
    XAKROO:
    Já si kupuju krabice na pizzu - sice pak musím trochu řezat, ale je to easy než něco lepit z kartonů a hodně jsem tím ušetřil.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    XAKROO: ja davam krabici od pizzy + karton na zpevneni a zatim mam 100% :)
    XAKROO
    XAKROO --- ---
    Našli jste pls někde k prodeji vhodnou kartonovou krabici na posílání desek?
    Nebo řešíte standard dva kartony, mezi to desku a kolem pásku? .)
    GOLDSTAR
    GOLDSTAR --- ---
    LOPIK:
    Teď se musím smát jak všichni shání Návštěvníky od Svobody.
    Dokonce mi kvůli tomu psal kámoš z Maďarska :-D
    GOLDSTAR
    GOLDSTAR --- ---
    DOGGY:
    přesně!!!!
    kolikrát vyjde release co je za týden pryč a týpkové na discogsu to házej za 100 EUR
    DOGGY
    DOGGY --- ---
    LOPIK: obojí se děje, nicmene u tech novych releasu to vnimam ja osobne vic :)
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    ASYD: no to je tiez jeden z mala formatov co ma bavi, hlavne ak hraju 5ti hviezdu :)
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Dejte pokoj s těma kartama pro děti ;)
    ASYD
    ASYD --- ---
    BLACKDRAGON: dobre ty

nebudu dal spamovat, ale jen bych pripsal ze my hrajem Commandery (cili EDH) a tam se da este hrat pet karty vpohode...kor na casual hrani po hospodach
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    ASYD: no u mtg je to ine, lebo bez nejakych kariet nemozes hrat to co chces (a problem bol skor v minulsti ked si ani nemal tie karty ako ziskat, ked ani v CerRyt nemali vsetky karty a na nete neboli take moznosti kupy), ale v dnesnom svete si zaobstaras akekolvek karty, ak mas peniaze, ja som mtg hral 2x v zivote a ked som predaval, obvykle mimo landy slo vsetko pod cenu, naopak som skor veci z draftu predal hned pod cenu, lebo sa mi s tym ani nechcelo babrat

a ano je to draha hra, a mam pocit, a hraju podla mna uz moc silne a prekombinovane karty, preto ma aj prestala bavit, ked roky na moderne dominovali stale tie iste balicky, mne to prislo lepsie davnejsie, ked skoro kazdy si staval taky half rogue balicek, ludia si ich vymyslali aj sami a nekopirovali vsetko z netu, ale mali vlastnu invenciu pre construted

vlastne sa to zlomilo ked prisli planeswalkeri, potom som hral par edicii este lorwyn, innistrad, ale uz to nebolo ono, tiez si myslim, ze to je na hlavu za karticku davat tisice, pamatam tu dobu ked korlash stal 240 a tarmogoyf 560 a korlash bol v balicku lepsi :) (ale iba kratko)
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    DOGGY: nepotrebuje, 5 ma na predaj, a upozornujem, ze ta deska sa dala kupit v obchodoch cca 1,5 roka az 2

obvykle vsetky desky sa vyskytuju v predaji rok a rok a pol, najrychlejsie vypredanie som videl za pol rok

aj teraz si mozes kupit Morriconeho Thing, OST z Matrix, OST Spawn, do dvoch rokov nebudu dostupne a budu stupat (Spawn asi najmenej, lebo japonska verzia nie je tak stara), zalezi samozrejme aj na pociatocnych nakladoch, US desky maju vysoke ceny a v EU distribucii, pomerne ich narast nie je taky velky, ale je predpokladatelne, ze rast budu

ja sa obvykle o kazdom presse dozviem az po mesiacoch ako vacsina ludi, a nepoznam desku co sa rozpredala za den, mnohe malo nakladne sa i tak rozpredavaju dlho, sice predaj vinylu rastie, ale stale je to maly zlomok vsetkych hudobnych nosicov

a u vacsiny desiek som narast i tak skor netusil, len mi pride drahe drzat taku drahu desku v zbierke a radsej ju predam, mam co pocuvat :)

skor to moze srat niekto kto vinylovy trh a svet nesleduje a potom raz za par rokov sa zobudi, ze nieco chce

ASYD
    ASYD --- ---
    ale posledni prispevky me inspirovali k tomu ze jsem se po skoro dvou letech zas prihlasil do paypalu a discogs a hned si koupil dve epesni platnicky :]
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    DOGGY: U těch DJských stylů je to ale všechno ještě dost jinak - tam tu cenu háže nahoru většinou to, že se ta deska objeví, jak jí hraje nějaká hvězda v nějakým R.A. nebo někde a popravdě pak si to lidi, co jsou si to schopný kupovat za 100 EUR zasloužej (navíc když si na to za pět let nikdo už nevzpomene..)

Spekulovat na desky je jinak imo dost riskantní záležitost, já už za těch dvacet let zažil tolik vln, jak nějaký žánry byly drahý a pak si na to za pár let nikdo nevzpomenul a naopak, že se tím fakt nevzrušuju a ani si nemyslím, že se tím dá dlouhodobě nějak moc vydělávat..
    ASYD
    ASYD --- ---
    to same se deje i u MTG (karetne sberatelska hra) a taky mi to dost vadi
    vlastne ta analogie docela i sedi... MTG ma jak herni/zabavny tak i sberatelsky/investicni rozmer

vzhledem k tomu ze me to strasne bavi hrat, tak mi DOST nevoni fakt ze ceny se pohybujou nesmyslne vysoko a spoustu karet si proste nemuzu dovolit... fakt nebudu davat tisice (jako fakt) za kus papirku abych si to mohl v patek s klukama jednou za cas zahrat v hospode
    DOGGY
    DOGGY --- ---
    Well, nemyslim, ze clovek potrebuje mit 6 kopii jedne desky.
    Rika se tomu sharking, a je to mnohem viditelnejsi treba v DJ zanrech kde se pohybuju ja (dubstep, house a jiny elektronicky styly), kde jsou casto limitovany edice - vyda se 300 kusu, ktery se rozprodaji za den a v ten stejny den jsou na discogs za 30 euro misto 10. timpadem lidi, kteri by si chteli koupit tu desku a poslouchat/hrat ji a nevisi na internetu cely den, tak maji smulu.

Jasne, klasickej argument je, at label nebo umelec udela repress/vyda vic vylisku (coz z vice duvodu nemusi byt realny), ale dle toho co pises, tak i pri 4000 kusech se da cena dost prifouknout, pokud to vic lidi dela jako ty. prirozenej rust cen je imho ok v nejaky rozumny mire a jsem v pohode s tim, ze deska stoji 100 nebo i vic euro treba po 5, 10 letech, a tak ji clovek streli, ale to ze nekdo spekuluje a vykoupi tak desky ve vetsim objemu aby na nich vzapeti (nebo pozdeji) moh nasobne vydelat, pripadne tim umele prifukuje cenu na trhu (viz casove omezena historie na discogs), to mi je silne proti srsti..

just my 2 cents
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    DOGGY: a o com inom je discogs? v kolekci mam 1800 titulov a predavam 50 :P a to co na hudbe zarobim, nie je ani 10% co na vinyl miniem, takze vyuzivam nahromadene znalosti aby som si aspon trochu ulahcil vydavky + desky casto aj vymienam

a kupujem iba veci co mam rad a pocuvam, nedokazem kupit nieco co nepocuvam aj ked mam tip, ze cena narastie

a som rad aj za vsetkych spekulantov v Cechach u ktorych pri vacsom odbere vzdy usetrim na postovnom oproti zahraniciu :) ako zberatel naopak musim povedat, ze kamenne obchody su pre nakup katastrofa cenami, okrem Poli5 a DayAfter a musicrecords.cz tie su super + audio3 (ale tam su dlhe dodacie doby, lebo na sklade nemaju vela toho) a este superstarshop.cz

pre mna aj toto patri k zberatelstvu + casto davam na forach tipy, co si myslim, ze je okrem dobrej hudby aj dobra investicia

DOGGY
    DOGGY --- ---
    tihle spekulanti s hudbou ...
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    LOPIK: no vyslo to v naklade 4000kusov, a dalo sa to kupit v obchodoch urcite rok a pol az 2 roky, raz som to videl aj za 26e, ked uz som mal nakupene, este ma nasralo, ze to slo dole, a potom to tam zrazu nemali uz vobec

a Daft Punk Tron som ako draho predal a pritom vysiel v naklade 10000kusov (a potom vydali repress, ked pisali ze je to limitovana edicia, co podla mna je tak trochu aj podraz na kupcov) a mam OSTcka, ktore su v naklade 500kusov, su genialne a cenu maju nizku, niekedy tomu nerozumiem (napr Valhalla Rising, Marco Polo)

ale napr u Inception si pamatam, ze najprv vyslo 1000 kusov a tam cena bola medzi 10-15 tisic korun, a potom vysiel repress a tam uz bola cena zlomok
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    BLACKDRAGON: Tak to čumím, já to koupil taky, ale jen jednou za nějakou normální cenu - čekal jsem že toho udělaj milion kusů, takovouhle cenu bych nečekal (to max. u toho původního releasu co ofiko vyšel snad jen někde v Brazílii, a to ještě kdoví jestli to nebyl bootleg).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam