Zkoumal jsem to včera ještě podrobnějc a zjistil jsem, že je to neduh obecně všech starších volantů. Většina jich má patch nebo update ovladačů, Microsotf ale už sidewindery nedělá, takže Microsoftí majitelé mají smůlu.
Jde o separaci os, nový a pokročilý hry, což LFS určitě je, vyžadujou separovanou osu pro ply a brzdu. V Win 98 to šlo vojebat tím, že jste si brzdu nastavili na osu Z(kormidlo) a pak ve hře ovládali brždění kormidlem (jakoby). Jenže sidewinder pro XP už ovladače nemá a zahrajete si s ním jen starý hry, který maj kombinovaný osy. Zde končí možnost operačního systému.
LFS sice nabízí mód kombinovných os, i separovaných os, ale ani jeden nefunguje řádně (kombinovanej klasickej brzdí kdykoli pustíte pedál, separovanej ignoruje plyn a invertuje brzdu - čím víc zmáčkente pedál, tím míň to brzdí).
Další možnost je použít doftík JoyToKey - nastavujete si volant na tlačítka klávesnice - zatáčení a plyn necháte, brzdu si nastavíte na klávesnici, přičemž na pedálu pořád zůstane, ztratí ale svou analogovost, při každým dotyku brzdy brzdíte na 100 procent jako když zmáčknete šipku. Demence, ale lepší než drátem do oka. Mě to ale nefakčí, takže schánim další řešení.
Zatim to vidim tak, že si nainstaluju do Virtual PC Windows ME nebo 98 a budu hrát na volant skrz virtuální počítač, co se dá dělat :(