• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BIHARYSLIVE FOR SPEED aneb nejlepsi zavodni simulator
    CHAOS_RK
    CHAOS_RK --- ---
    GYD: no kazdej prvni den v mesici ti jeden unlock pribude, ne ze bys moh odemykat jen toho 1. ;)
    a online muze jen jeden, jelikoz se LFS pripojuje na hlavni server uzivatelskym jmenem a heslem... takze kdyz to zkusi druhej, tak to napise ze uzivatel je uz online...
    GYD
    GYD --- ---
    CHAOS_RK: ok, diky. Podle FAQ na webu jsem jeste poochopil, ze pokud vycerpam vsechny 3 unlocky, pak mam jeste moznost aktivace kazdej prvni den v mesici.

Vec dva: podle prav muzou hrat dva lidi s jednou licenci na lokalni siti, predpokladam teda, ze online to pro dva nepojede (odesila to pri online hrani nejak nejakej klic?)
    CHAOS_RK
    CHAOS_RK --- ---
    GYD: Biharys ti dal link na odpoved na prvni cast (novou uz kupovat nebudes, jen mozna upgrade az vyjde S3, coz si nemyslim ze bude driv jak za 2 roky), ja odpovim na druhou> pokud si vypalis aktivovanou, tak ta ti bude fungovat jen pokud ji zkopirujes zpet na ten samej comp, na jinym se ti to zamkne...
    GYD
    GYD --- ---
    koupil jsem si S2 licenci na LFS, podle udaju to muzu mit nainstalovany na dvou kompech. Na webu je nastavenej limit na jeste dve aktivace pote, co jsem to prvne aktivoval.

Chapu to dobre, ze pokud se mi treba jeste dvakrat sesype komp a budu to instalovat znova, pak uz musim koupit novou licenci? Da se to obejit treba vypalenim uz aktivovane verze?
    BIHARYS
    BIHARYS --- ---
    já vim, že částečně už to komerční je...ale stejně to 'hraje' cca 20 000 hráčů, což je strašně málo, aby do toho automobilky šly ve velkém...
    CHAOS_RK
    CHAOS_RK --- ---
    hmm, ohledne ankety myslim ze vyvojovej tym nikdy nebude, ale real trate, auta, sponzoring bude (uz castecne je... viz reklamy na Intel, Castrol a jeste nejake dalsi, real auta> Raceabout, MRT5, F1...), takze odpoved se neda ano/ne ;)
    BIHARYS
    BIHARYS --- ---
    CHAOS_RK: ke hraní LFS jsem se dostal stejným způsobem, jak bylo v reportáži naznačeno (i ve stejnou dobu)
    Anketa: [ LIVE FOR SPEED aneb nejlepsi zavodni simulator ]
    CHAOS_RK
    CHAOS_RK --- ---
    Minulou sobotu se v GamePage objevilo kratky interview o LFS ;) zacatek je asi v 1/3, http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/1095870977-game-page/29519.html nervozni jsem byl jaxvin :)
    MIRA9
    MIRA9 --- ---
    Tak pánové a dámy, rozchodil jsem to. Netušim jak jsem k tomu došel, ale asi takto:

1) zvolit si separovaný osy, což vám ze začátku znefunční plynovej pedál a brzdě to nijak nepomůže (což mě dál hrabat se v tom odradilo)
    2) klinout na OSY/FF
    3) v tomhle meníčku poklikejte tlačtka plyn a brzda, ke každýmu si zvolte osu z meníčka, který se po kliknutí objeví vpravo (ze začátku zákeřně neni vidět) Osu si vyberete správně, reaguje to na šlapání, takže se nezmýlíte
    4) poté co vyberete osu klikněte na "INVERTOVAT 0", což se následně změní na "INVERTOVAT 1", toto udělejte u brzdy i plynu. Pošlapáním na pedály zkontrolujete, jestli se diagramy v pravým dolním rohu obrazovky hejbou správně a neinverzně a že žádnej z nich neklesá a nestoupá kdy nemá.
    5) jeďte, mělo by to makat ok. Doporučuju upravit rozsah volantu někam ke 180ti

Stále to neřeší force feedback - někdy nefunguje a pouze to vystřeďuje volant, někdy to funguje a někdy to funguje zvláštně, že to třeba jen vibruje na obtubníkách, ale nekladě to při zatáčení odpor apod. S tím si ale holt asi neporadim.

Díky za rady, jsem rád že volant co stál dřív 7 tisíc dneska neni k ničemu :)
    CHAOS_RK
    CHAOS_RK --- ---
    MIRA9: doporucuju obratit se na lidi na http://forum.czechlfs.net/ vim ze nekteri tam tenhle volant maji...
    MIRA9
    MIRA9 --- ---
    Tubus: já se obávám že neexistuje správnej Sidewinder, kompatibilní s XP. Nebo máš něco ozkoušenýho?
    TUBUS
    TUBUS --- ---
    MIRA9: na instalacnim cd k sidewinderu je programek, kterej pak bezi po spusteni na pozadi (nevzpomenu si, jak se jmenuje, ale myslim, ze to je sidewinder central). tam se daji nastavit napr. schemata sily feedbacku, kalibrovat apod. na jednej karte dole je na vyber "combined axles / separate axles"
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    to už bohužel ne .. je to pár roků zpět ..
    MIRA9
    MIRA9 --- ---
    DRIZDIK: prosimtě ve win 98 to údajně jde, ale v XP ne. Prosimtě nevzpomeneš si na verzi sidewinder ovladačů pokud jsi to dělal v XP?
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    ty ale já sidewindera měl a tam to oddělit určitě šlo ..
    MIRA9
    MIRA9 --- ---
    Zkoumal jsem to včera ještě podrobnějc a zjistil jsem, že je to neduh obecně všech starších volantů. Většina jich má patch nebo update ovladačů, Microsotf ale už sidewindery nedělá, takže Microsoftí majitelé mají smůlu.
    Jde o separaci os, nový a pokročilý hry, což LFS určitě je, vyžadujou separovanou osu pro ply a brzdu. V Win 98 to šlo vojebat tím, že jste si brzdu nastavili na osu Z(kormidlo) a pak ve hře ovládali brždění kormidlem (jakoby). Jenže sidewinder pro XP už ovladače nemá a zahrajete si s ním jen starý hry, který maj kombinovaný osy. Zde končí možnost operačního systému.

LFS sice nabízí mód kombinovných os, i separovaných os, ale ani jeden nefunguje řádně (kombinovanej klasickej brzdí kdykoli pustíte pedál, separovanej ignoruje plyn a invertuje brzdu - čím víc zmáčkente pedál, tím míň to brzdí).

Další možnost je použít doftík JoyToKey - nastavujete si volant na tlačítka klávesnice - zatáčení a plyn necháte, brzdu si nastavíte na klávesnici, přičemž na pedálu pořád zůstane, ztratí ale svou analogovost, při každým dotyku brzdy brzdíte na 100 procent jako když zmáčknete šipku. Demence, ale lepší než drátem do oka. Mě to ale nefakčí, takže schánim další řešení.

Zatim to vidim tak, že si nainstaluju do Virtual PC Windows ME nebo 98 a budu hrát na volant skrz virtuální počítač, co se dá dělat :(
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    jojo nastavuje se to v nastaveni hernich ovladacu v ovladacich panelech ..
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    vola sa to 'combined axes' co pospisujes KOTWA :)

MIRA9: a v nastaveni hry si nastavoval pedale?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam