• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!
    FACELESS
    FACELESS --- ---
    jj, pivo je dobry proti jatrum
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    pivo jest lek!
    SMAZAK
    SMAZAK --- ---
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    JOSEF_K: vseobecne do CK tanku je uzivan tento kmen, o velikosti to IMHO neni
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    http://www.beerresearch.cz/vupsSBK.htm
    No, není to krásný ústav:)?
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    http://www.svim.dk/ol.htm

    Sice to bude patrně dánsky, ale obrázky hezké:)).
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    HERRICH: Ono je taky celkem možný, že jsem to zmotal a podlouhlejší jsou drožďárenský:).

    Jinak, pokud jsem to dobře pochopil, tak díky zvětšujícím se objemům ck tanků se vyšlechtila ona nová kultura, která využívá spodní kvašení a současně zvládne tlak v té obří nádobě??
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    book!
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    bier!
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    jo tak to si muzem podat ruce, ja uz jsem tak 4 roky z oboru
    hansenky se pouzivaji stale ale jen v klasicke technologii, dlouho vydrzej, akorat je potreba se o ne starat, pokud ji dobre properes, tak ani nesmrdi
    protoze by nevydrzely obrovskej tlak vodniho sloupce, byla vyslechtena nova odruda (jak sem rek, mam dojem ze Jacobsen, jeste upresnim) ktera ten tlak vydrzi a pracuje i pri jinych, vyssich teplotach (dle myho nazoru prasecina)
    co se obrazku tyce, tajhle jsem je nasel, ale jsou dost mrnavy, nevim, ktery jsi myslel, ze maj bejt podlouhlejsi, ale kdyz porovnas dro. a piv. kvasinku tak piv . je kulatejsi, s tou gumou to sedi, protoze po prokvaseni se zacnou spojovat a sedimentovat
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    HERRICH: Já už jsem nějakou dobu mimo zdroj informací, takže moc nevim, co se všechno děje. Každopádně vím, že hansenky se využívaly především, protože dlouho vydržely, takže se daly bez větších problémů používat opakovaně a hlavně nesmrděly. Jinak, co se obrázku týče, tak, co si z mikroskopu pamatuju, se moc nelišily. Byly jen trochu podlouhlejší a při větším zvětšení byla patrná větší vrstva kvasničné gumy.
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    krom toho, dneska jsou uz Hansenky pomalu vytlacovany jinym druhem, kterej se pouziva do CK tanku, mam dojem ze jsou to Jacobsen, ale hansenky v klasicky technologii porad jsou.........
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    carlsbergensis sem nenasel, tak jsem jen pro predstavu zatim placnul drozdarensky, jo, moh sem to k tomu napsat hnedle, sorry
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Co všichni pořád máte s kvasinkama Sacharomyces Cerevisiae? Jsou to drožďárenský kvasinky a to pivo je jima pak IMHO cejtit. Mnohem radši mám Sacharomyces Carlesbergensis Hansen (nevím přesně jak se to píše). Jsou mi mnohem sympatičtější.
    STERN
    STERN --- ---
    Branik druhej...supr
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    podivej se na datum posledniho prizpevku, a pak jim zkus neco napsat
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    a tady jsou výsledky letosni Pivni Peceti

    HERRICH
    HERRICH --- ---
    Tak cim zacit,......

    ted nedavno jsem se dozvedel, ze se chystaj zavirat pivovar Branik, bodejt ne, kdyz si ve Staropramenu postavili baterii CK tanku a ty stary v Braniku uz nepotrebujou

    jo a muj rodnej pivovar Kutná Hora ziskal v taborskym hotelu Palcat zlatou Pivni Pecet za tmave pivo.........fandime regionalnim pvovarum
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    az na to, ze tady to bude hlavne o pivu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam