• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!
    KACIR
    KACIR --- ---
    Vánoční pivní trhy na Výstavišti v Holešovicích

    Zajímavý nápad a jedinečná možnost poznat piva méně běžných pivovarů i minipivovarů... V neděli odpoledne bylo hodně lidí, takže předpokládám, že akce si nemůže stěžovat na nezájem. Zdaleka ne všichni přišli do Holešovic jen kvůli pivu, bylo to zároveň v čase Vánočních trhů a u vchodu dávali reklamní/anketní lístek, takže každý vánočně nakupující příchozí věděl i o pivtrhu, ideální přístup...
    Ceny přiměřené specialitám, od deseti do pětadvaceti za malé pivo.
    Sklenice proti záloze je rozhodně dobrej způsob, představa, že mi nějakou mňamku nalejou do kelímku, mě docela děsí :-) K dispozici i zařízeníčko na mytí sklenic, prostě co chtít víc... Snad jen blíž záchody a něco k zakousnutí mezi pivky - obojí ale bylo v rozumném dosahu v hale, tu gastronomii i jiné nesrovnalostoi vysvětluje Honza Kočka v článku na Světě piva...

    Já osobně to považuju za velmi příjemnou akci...
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    NOVA ANKETKA

    vysledky z minula svedci o tom, ze jsme narod mladych alkoholiku, asi u nas pri zakladni skole zalozim krouzek

    Moje první pivo jsem ochutnal v: hlasovalo lidí: 24
    povolený počet hlasů na osobu: 1
    pruměrný počet hlasů na osobu: 1

    kojeneckém věku stylem dudlík na zelené lahvi
    0 (0%)

    1-5
    1 (4.16%)

    6-10
    10 (41.6%)

    11-13
    6 (25%)

    14-15
    5 (20.8%)

    16
    1 (4.16%)

    17
    0 (0%)

    18
    1 (4.16%)

    19
    0 (0%)

    nepiju pivo (po odhlasovani opusť klub ;))
    0 (0%)

    20
    0 (0%)

    21
    0 (0%)

    22
    0 (0%)

    23-smrt
    0 (0%)
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    ja vlastne nema k zamorskejm pivum vubec.......
    KACIR
    KACIR --- ---
    Tak na poslední chvili jsem se sem na pivní trh dostal a nelituju - moc toho tu není, ale jsou tu dobrý mňamky... Weizenbock vřele doporučuju, stejně jak Dalešice, zato Fosters z Austrálie sem cestuje imho zbytečně... Až trefím dom ke kompu, napíšu víc...
    KACIR
    KACIR --- ---
    15.-17. prosince na Výstavišti v Praze - Holešovicích jsou Vánoční pivní trhy, víc informací zde: http://www.svetpiva.cz/akce/view_entry.php?id=134&date=20061215
    KACIR
    KACIR --- ---
    Neměl jsem možnost porovnat s klasicky vařeným pivem příslušného typu...
    To samodomo je z polotovaru, mám za to, že to hlavní je v tom už hotový, ale nevím, neznám technologie, já jsem jen "uživatel"... :-)
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    kdyz ja si furt myslim, ze v malym se proste pivo varit neda, kdyz sme to delali ve skole, tak to dycky skoncilo tragicky
    KACIR
    KACIR --- ---
    O víkendu jsem okusil dvě pivečka z kamarádova domácího mikropivovaru - bavorskej ležák a irský černý (přesný názvy nevím) a musím říct, že velmi vážně přemýšlím, že napíšu Jéžiškovi o dáreček... :-)
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    kdyby jste nekdy nahodou patrali ;)
    http://pivni.info/mapa/
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    a Březňák je také výjimka.o)))
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    samozřejmě chutnaly....
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    KACIR: Protože Dětenice mi chutnali.o) víš, že i Weizenbier s Tebou ráda vypiju.o)
    KACIR
    KACIR --- ---
    MUFLONEK: Muflonku, hluboce se mýlíš, já Plzeň velmi rád, ale tu maj skoro všude, raději si dám jiné značky méně běžné. Ty jsi plzeňský fundamentalista proto, protože odmítáš jiné doporučované věci ochutnat. Když ochutnáš a řekneš, že to je hnusný, fajn, je to tvůj názor, který ti rozmlouvat nebudu. Překvapuje mě, že jsi neprskala v Dětenicích... :-))
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    BTW: Nejedete někdo 15. listopadu do Humpolce na vyhlášení nejlepších piv? .o)
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    BUKIN: Kacíř si zvykl.o) On Plzeň nemusí, a mě nazývá plzeňským teroristou.o)))) - protože nepiju Svijany.o) resp. se v hospodě vždy ptám po Plzni.o)

    KACIR
    KACIR --- ---
    BUKIN: Už ne, už jsem si zvyk :-)
    BUKIN
    BUKIN --- ---
    KACIR: A že se plzeň jmenuje Pilsner Urquell tě nesere? :-)
    FRANCIMOR
    FRANCIMOR --- ---
    HERRICH: slo by to nak poslat na dobirku do Australie?Ono to preci jenom nakou tu korunu stoji posilat neco na druhou stranu zemekoule...down under :)
    Myslim ze kdyby se to poslalo v termovaku zmrazeny(daj se zivy kultury zmrazit'?) tak by to doslo tak akorat abych to zase soupnul do lednicky.
    kdybys to nak zjistil a dal mi vedet na kolik by to poslani prislo bylo by to super.
    co to vlastne mas za kulturu k dispozici?
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    ja bych za to kazdopadne nechtel nic, ale asi by to nestalo malo a buhvi jak dlouho by to cestovalo aby poceste nezdegenerovaly
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    daj se pouzit kazdopadne....akorat je musis poradne proprat, dela se to tak, ze nechas tyct praminek vody do nadoby s kvasnicema.......ty lezej na dne

    pilsner je druh sladu a piva z nej vyrobenyho, nejedna se vylozene o Urquelle
    FRANCIMOR
    FRANCIMOR --- ---
    HERRICH: ty jo tak jsem se ptal v pivnim shopu tady u Melbourne a maj tam zivy kvasnice v lednici.Mezi jinymi i Budejvocky a ceskej Pilsner za 16 dolacu takovej malej kontajner.Prej se to da rozdelit na tri dily a pouzit na tri procesy.Mam barel na 23-25 litru.Zajimalo by me zda se zivy kvasnice daji znovupouzit.Bohuzel ted tu zacina leto a nemam zadnej sklep takze experimenty se spodnim kvasenim nechavam na zimu a dnes budu deñlat pilsner se svrchnim kvasenim a susenejma kvasnicema (ja vim ze to nebude pravej pilsner)
    myslis ze by se dali ty kvasnice u vas z pivovaru nak poslat aby prezily?treba v termovaku.... i kdyz by me to vyslo asi stejne draho :( 16 dolaru je docela hodne za tak malou porci.kolik kvasnice stoji v cechach?
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    je to jejich vynalez........
    KACIR
    KACIR --- ---
    HERRICH: Pokud je to náchodskej Weizenbier, tak ten m i chutná dost a sere mě jen ten skopčáckej název :-)))
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    jojo dětenické pivo je mnam.o)
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    AXUOH: to je podle starejch pojmu, ktery uz neska jsou imho uplne mimo, protoze svrchni kvaseni se temer nepouziva a dneska to jesi je svrchne nebo spodne na tom nic nemeni, hlavni je aby melo obsah zivy kultury;)

    weisse bier je predevsim z psenice, to je ten hlavni rozdil a proto se tam pouziva svrchni kvaseni, kazdopadne doporucuju abyste to ochutnali a pak uz nebudete chtit, teda aspon me weisse vubec nechutna......ma to dost divnej vocas
    AXUOH
    AXUOH --- ---
    ono je taky dobry dat si bacha na pojmy kvasnicovy x nefiltrovany pivo, v tomhle bejva zmatek..to, co je v detenicich je nejspis nefiltrovany, cili normalne spodne kvaseny, akorat bez filtrace...zato kvasnicovy by melo bejt svrchne kvaseny - viz nachodskej weizen a vubec vsechny ty bavorsky weizen a weisse...
    jinak docela pekny pojednani o kvasnicovym pivu je tady http://pivni.info/kvas.htm
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    bezny je ze to ma alkohol...v uvozovkach je to meziprodukt, takze se delaj vsemozny stupnovitosti
    a pouzivaj prenosny buhvico na objednavani, pocitani a kasirovani
    KACIR
    KACIR --- ---
    Jasně, tejden je fakt docela málo :-) Myslel jsem, co je běžnější, jestli silnější nebo slabší...
    Mimochodem mě v Dětenicích pobavilo, jak všechno dělaj docela tradičně, ale na hospodu to pivo vozej v KEG sudech, protože je to nejjednodušší :-)
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    kasnicovy pivo muze bejt i nealko, jde jen o to, ze neni zbaveny kvasnic, coz se dela redevsim filtraci, ale i pasterizaci a to predevsim kvuli trvanlivosti
    KACIR
    KACIR --- ---
    Uhni ochechule, sedláku, co budeš chlastat ... :-))) Konec konců, malej report z vejletu je tady No a ten nakládanej hermouš byl geniální a já blbec si ho nevyfotil...
    Hele, jak to je u kvasnicovejch piv s množstvím alkoholu? Bejvá vyšší nebo nižší než u klasiky?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam