• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!
    KACIR
    KACIR --- ---
    Výsledky degustace piv na Žatecké dočesné (zdroj Svět piva)

    Výčepní tmavé alc.%
    1 Dačický 3,8
    2 Ježek 4,2
    3 Březňák 3,8
    4 Chodovar Zámecké černé 4,2

    Ležák polotmavý alc.%
    1 Primátor 5,5
    2 Chodovar Skalní ležák 5,0
    3 Pernštejn 4,0

    Ležák tmavý alc.%
    1 Rebel 4,7
    2 Budvar 4,7
    3 Primátor Premium Dark 4,8
    4 Žatec Lučan 4,3

    Speciální pivo světlé alc.%
    1 Březňák 14% 6,0
    2 Svijany Svijanský kníže 13 % 5,6
    3 Černá Hora Kvasar 5,7
    4 Regent Prezident 6,5

    Speciální pivo tmavé alc.%
    1 Svijany Svijanská kněžna 13 % 5,2
    2 Žatec Xantho 5,7
    3 Rohozec Skalák 5,9
    4 Novopacké pivo speciál 6,3

    Nealkoholická piva alc.%
    1 Svijany Svijanský vozka do 0,5 %
    2 Primátor do 0,5 %
    3 Regent Regenát do 0,5 %
    4 Černá Hora Forman do 0,5 %
    5 Staropramen do 0,5 %

    Pivo se sníženým množstvím cukrů alc.%
    1 B.B. Dianello 4,0
    2 Primátor Diamant 4,0
    3 Pernštejn 4,0
    4 Staropramen 4,0

    Výčepní světlé alc.%
    1 Bernard 3,8
    2 Krušovice Mušketýr 4,5
    3 Starobrno Tradiční 4,0
    4 Samson 3,8
    5 Vyškov Desítka 4,2

    Světlý ležák 11° alc.%
    1 Zlatopramen 4,9
    2 Žatec Premium 4,8
    3 Chodovar Zlatá jedenáctka 4,5
    4 Svijany Svijanský Máz 4,8

    Ležák světlý alc.%
    1 Krušovice Imperial 5,0
    2 Staropramen 5,0
    3 Bernard Sváteční ležák s př.kvasnic 5,0
    4 Žatec Baronka 5,3
    KACIR
    KACIR --- ---
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    PLOPEZ
    PLOPEZ --- ---
    čau, sháním člověka, co byl na Oktoberfestu. Pošta, dík.
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    jeeee, ja sem jenom cekal az se u nas objevi nejakej prodejce, musim si nakoupit nejakou ebolu :D
    KAZIK
    KAZIK --- ---
    AXUOH: dyk aspon strong..no..spis mi slo o 12, ale to bz tady asi nikdo nepil.
    AXUOH
    AXUOH --- ---
    KAZIK: vime, cepuje :)
    ale takhle z hlavy vim akorat o ctrnacte, konkretne u vorare na vytoni a vcera jsem tu ctrnactku zahlid aj v jedny rest. na nabrezi, kdyz se jde z palacaku na jiraskovo nam
    KAZIK
    KAZIK --- ---
    nevite jestli se někde v praze čepuje Ostravar?
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    hesky, chvalim kvalitni prispevek ;)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    mistni pivovarksy soundsystem:)
    http://www.youtube.com/watch?v=RfrbHhgrWxw
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    pozdrav z carlsbergu, z Kodane;)

    HERRICH
    HERRICH --- ---
    konvertovani mezi TQL a pivem je v podstate bratrstvi;)
    KACIR
    KACIR --- ---
    FESTER: Gratulace k úspěšné pivní evangelizaci! :-)
    FESTER
    FESTER --- ---
    Fantastickej uspech !!! zkonvertoval jsem svoji Mex zenu ze je lepsi chlastat pivo nez TQL... :) byl jsem ve sve snaZE TAK DOKONALE USPESNY ze preferuje pivo pred TQL :)))

    PARTY TIME ! :)
    BUKIN
    BUKIN --- ---
    CHAJIM: A to viděli jen pověstnou špičku ledovce :D
    CHAJIM
    CHAJIM --- ---
    BUKIN: :-) tvoje sbírka je monstrózní, to je fakt:-D
    BUKIN
    BUKIN --- ---
    ZELENYCAJ: Krása...spoustu toho znám, ale třeba Paulaner Salvatora opravdu závidím :D
    Kdyby nevěděli co s etiketama, tak se hlásím :-)
    ZELENYCAJ
    ZELENYCAJ --- ---
    Dnes jsem dostal velmi pěkný dárek ve formátu čtyři krát pět. Teď tu čekám na odvoz a volnou chvíli jsem se rozhodl vyplnit testem schopností iLife balíku na mém počítači. Dárek je zvečněn a myslím, že většinou i rozpoznatelně.

    http://www.youtube.com/watch?v=Vvlwy9v_GWY
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    v harrachove zridili druhe pivni lazne v republice
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    proc pul roku?? pravy lezak nespecha, zraje 70 dni neasi ;)
    z my zkusenosti 60 staci uplne bohate na 12°, ale pamatuju si i desetidenni a slo to (kdyz se to dobre narezalo( ty prasata co to delali z loajality neprozradim
    FRANCIMOR
    FRANCIMOR --- ---
    HERRICH: ja kvasil pri 12C-13C coz je asi docela dost predpokladam....
    musim si ted pockat pul roku do leta na ochutnavani....dyl to nevydrzim :)
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    FESTER: desnfekci je dobry po urcitym intervalu menit, mikrootrganismy v inkriminovanem miste si muziou zvyknout na latky s desinfekcniho/sanitacniho prostrredku, rika se tomu RESISTENCE

    budejovicky kvasnice bych hnal max na 11°C (fahrenhajta neznam, musi to bejt peknej magor ;)), ale 12°neni takovej problem, v tom bych mouchu nehledal
    taky je u nich dulezity kolikata je to generace a jak jsi je mel skladovany to tomu hrozne pridava/ubira

    FRANCIMOR: a jakou jsi mel teplotu?? zpravidla vyssi teplota zkratti dobu hlavniho kvaseni....lager je lezak, tedy budou to kvasnice srovnatelny s tema budejovickejma
    FRANCIMOR
    FRANCIMOR --- ---
    FESTER: nejsem expert,asi ti neporadim
    me ten pilsner prestal kvasit za mene nez 10 dni.Mel jsem ale obycejne lager kvasnice-susene,mozna to je tim.
    FESTER
    FESTER --- ---
    kvaseni trva min 2 tydny pri 54F coz je 12C

    kvasim v demizonu obycejne to zacne kvasit jak rikas 2-3 dny a dokonceno je to za 2 tydny min

    stalo se me to poprve.. a kvasim vzdy to jedno a same... Pilsner + budejovice kvasnice

    a desinfekci pouzivam vzdy ten samy pripravek ktery jsem koupil v pivnim storu http://morebeer.com/view_product/16023/102376
    FRANCIMOR
    FRANCIMOR --- ---
    FESTER: co si kvasil?Pri jake teplote?
    Ja to moje nadobicko sice nesterilizuju,ale udrzuju ho velmi ciste.pokazde pred pouitim a po pouziti umeju dukladne horkou vodou a skladuju tak aby se do barelu nedostal prach a jine necistoty.
    3 tejdy kvaseni mi prijde docelahodne.kdyz sem kvasil pri visich teplotach "svrchni kvaseni" 18C-"24C tak to zacalo kvasit po par hodinach maximlne druhej den a konec kvaseni(prestalo to probublavat) byl za 3-4 dny
    ted jak jsem kvasil pilsner pri"spodnim kvaseni" 8C-14C jsem to mel nastaveny tak ze teplota neprekorcila 14C a udrzovala se stabilne mezi 12C-13C.Kvaseni zacalo probihat za dva dny a zvolan se prokvasivavalo pres tyden.Takze od zacatku kvaseni do konce 5 dni+2dny nez to zacalo probublavat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam