• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    asi bych to resil zapujcenim pikolika----malej vycep s chlazenim...imho nejlevnejsi verze ikdyz nevim, kolik za to treba na pohotovosti chtej.....moc to nebude, ale zaloha asi bude pecka
    MIKEX
    MIKEX --- ---
    nemáte někdo nápad jak by se co nejlevněji dalo chladit 4-5 sudů piva? napadlo mě nakoupit pár starších ledniček (čím větší tím lepší) a sudy do nich nacpat. Mrazák je už trochu moc se mi zdá... dík za nápady
    KACIR
    KACIR --- ---
    Dnes v 18:00 přátelé piva po celém světě přípitkem uctí památku britského publicisty a světoznámého znalce a propagátora piva Michaela Jacksona, který zemřel na konci srpna v Londýně. Pražští ctitelé kvalitní a poctivé chmeloviny se k přípitku sejdou v Šalandě Pivovarského domu.
    KACIR
    KACIR --- ---
    Asi bych radsi volil mistra sládka než ten 10 litrovej soudek...
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    KACIR: to je jedna z možností... rozhodujeme se ještě po linii zájezdu...
    KACIR
    KACIR --- ---
    MUFLONEK: Bude s tím mít táta trpělivost? Bude ho to bavit?
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    Mám dotaz a docela to spěchá.o) Přemýšlíme nad dárkem otcovi k 50. narozeninám...

Jedna z myšlenek je domácí mikropivovar? Má tady prosím s tím někdo zkušenosti?
    Jaký doporučujete přístroj? Co dalšího k tomu dokoupit?
    Koukala jsem se na http://domacimikropivovary.cz/?action=productDetail&pid=12875 a uvažujeme o tomto: http://domacimikropivovary.cz/?action=productDetail&pid=12881
    a nebo pak http://www.beermachine.cz/index.php?id=1 - ale tam se mi zdá, že to pivo se nestáčí do lahví, ale pije rovnou ze sudu?

Můžete prosím poradit? .o)
    KACIR
    KACIR --- ---
    Byl jsem překvapen - v Makru v Praze na Černým mostě maj pivo od Primátorů včetně 24 Double a anglického Pale Ale, a taky třešňový a medový pivo z Pivovarské bašty Vrchlabí. To třešňový už tam ale maj se slevou, protože mu končí expirace, takže předpokládám, že už ho tam příště nevezmou...
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    jo tam sem nedavno byl, maj ho moc dobrej
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    Hm Březňák třetí.o) Tak to si asi skočím zítra na oběd do Cípu a na jednoho.o))))
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    ale verim tomu ze se v nasem narode se najde hodne blbecku, co tam pudou jenom kvuli tomu /ot
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    to je sice hezky, ale protoze se chci vyvarovat posttraumatickymu soku, nikdy tam nepudu........maj smolika, halt nemuzou obsahnout veskery zakaznictvo
    KACIR
    KACIR --- ---
    HERRICH: Styl textu je strašnej, bohužel jídelníček maj psanej ještě horší "ftipnou češtinou", takže když jsme tam byli prvně, trval výběr jídla dosti dlouho. Ale podnik příjemnej a vařej výborně...
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    KACIR: boze, co to psalo za slunickovyho mamlasa, to po prvni vete ani nechci cist
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    ...11:0...
    KACIR
    KACIR --- ---
    Info z První pivní tramwaye:

Zdarec štamgastíčkové a štamgastinky !
    Tak léto máme skoro za sebou a před sebou jistě fůru dodrých pif ! V
    podzimězimním čase, se chce každý sládek vytáhnout a tak se vaří sqělé speciály
    a speciality. Již touto dobou mám toho mnoho naslibováno, ale znáte to... Dokud
    to nemám v Tramu ve skládku, tak zachovávám paniku :-). Ale nebojte, budete
    první komu dám vjědět co a jak na Vás chystám.
    Nyní máme na štvrtý pípě hořkou ňaminu od Jardy Opata Noska a sice Bitter 11° -
    4,0%.
    V neděli u příležitosti 4. REPRODUKOVANÉHO OPEN AIR FESTIVALU (konečně
    přišli na řadu největší z velikých a sice Led Zeppelin !!!) bude naražena
    specialita z dílny Kočka-Šuráň potažmo Antéňák a sice Žitný ALE !!! Jeden soudek
    jsme už začátkem týdne vysrkli a ten druhý jsem nechal právě na neděli. Ale je
    tento ALE fakale dobrůtka !!! Koštovali ho zde i chlapíčkové ze Sdružení přátel
    piva, co zde měli Pivní sněm na kterém vyhodnocovali piva, sládka, hospodu a
    gdovíco roku 2007 (heč já už znám výsledky, ale neřeknu i kdyby jste do mě
    Krušovice nasilím lili :-)) ), a ti fšichni uznale pokyvovali svými pivně
    odbornými hlavami, že jako Žito dobrý...
    Jinak v mezidobí budou na čepu dobroty od Primátorů: 16°, 13°, EPA a pak nabídka
    Svijan: Knížata, Kněžny a Kvasničák. Jsou to fšechno dobroty, ale ty už dobře
    znáte a tak je nijak více nepopisuji.
    Tak to je tak zatím asi fše a yak bude něco obvzlášť zajímavého pod střechou,
    dám vjědět.
    Českému pifku zdar !
    Jirka Bejček Stehlíček.
    První Pivní Tramway.
    Hospoda roku 2006.

A já k tomu ještě dodám, že ten Žitný ALE byl vopravdu dobrej, ale primátorská 16ka byl pro mě zážitek naprosto famózní...
    FERDA_MRAVENEC
    FERDA_MRAVENEC --- ---
    já si pochutnávám na Nastro Azzurro od talijánů...celkem dobré pivko, ale naše pivka mají výraznější chuť

http://www.nastroazzurro.it/
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    imho to pude
    KACIR
    KACIR --- ---
    HERRICH: Pokud by se ti s tím chtělo tahat, tak bych se vůbec nezlobil... .-)
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    v praglu se netoci vubec, je to ciste regionalni pivo, ja na nej jezdim do KH, pripadne ti muzu privyzt....nebo si zajed do KH na toceny
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam