Vánoční pivní trhy: Byl jsem tam v pátek po práci (a zasvětil jsem ho "ale" a stoutu - tedy anglickým tipům piva) , chtěl jít ještě jednou o víkendu, ale bohužel to nevyšlo.
Přehled zúčastněných (z paměti)
X) U vchodu za 50 Kč zakupuji koštovací skleničku a dostávám lístek na jedno pivo ze soutoče a do tomboly.
1) Mezinárodní stánek: na čepu australský ležák Fosters a Brown Ale. Ten "elj" znám a dávám si ho - čepovaný jsem ho ještě nepil. Velká lahůdka.
2) Kombi stánek - Opat (11 bitter) a ještě dvě piva, už z paměti zmizelá
3) Žamberecký Kanec - na čepu Ležák a Stout. Volím ten druhý. VOní i chutná výrazně po připáleném sladu. Tak to má být.
4) Belgická a trapistická piva. Tady jsem strávil asi nejvíc času - v rozhovoru s prodavači i návštěvníky. Ochutnal Geuzze (Lambic) a koupil si Chimay a skleničku z Orval.
5) Bernard : ani jsem se blíž nekoukal - je to v každém supermarketu
6) Holba
7) Primátor: na čepu celý sortiment, dávám si "novinku" ale - čepované jsem ho také ještě nepil
8) SAHM: pivní sklo
9) Pivovarský dům
10) Kaltenecker - absolutně nejobleženější stánek. Nakonec jsou z nějvětší dálky. Bohužel pivo stáčejí do PETek.
11) Soutoč: nějaká Jihlava, pardubický Porter, nějaká Březnice (?) a speciální pivo uvařené pouze pro tuto příležitost - a zase "ale"... Volba je jasná. Bylo vynikající. Vonělo po ovoci, chutnalo hutně a přitom dostatečně hořce. Zkrátka ale jak má být.
Celkově jsem byl velice spokojen. A mrzí mne, že jsem v sobotu ulehl a nemohl návštěvu zopakovat a rozšířit paletu pivních zážitků...