• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!
    JANDOUR
    JANDOUR --- ---
    No řikal jsem "no a co si budem povídat, překonávám odpor ke jménu!". Detailnímu zkoumání jsem to nepodroboval, ale šťávu to fakt mělo. Pak jsem pokračoval braníkem 12kou, kterej jsme nějak doma měli a byl to zlej přechod.)
    BATAILLE
    BATAILLE --- ---
    JANDOUR: Jo ten Želiv je celkem fajn, pil jsem ho točený v PK, což to lahvový o dost převyšovalo, ale i tak doporučuju při příští návštěvě koupit jejich medovej Castulus nebo i ležák Gottschalk. A cos teda nakonec říkal na ten Chodovar poté, co ses přenesl přes apriorní předsudky a opravdu ho ochutnal?
    JANDOUR
    JANDOUR --- ---
    BATAILLE:
    Hele tyjo já se do toho PK nakonec nestlihl stavit, protože se to zašmodrchalo s návštěvou. Ale pár dní na to jsem se stavoval v Galerii a náhodou (nemám zrovínka dobrou paměť, ale podvědomí asi jo.) si koupil zrovna jeho (v lahvi). No a co si budem povídat. Já tomu jménu pivovaru prostě nevěřil, ale budu se přes to muset přenést.)

    A koukal jsem, že maj jako novinku nějaký třetinky od kláštěrního pivovaru Želiv. Ale všiml jsem si toho až na odchodu, tak to vyzkoušim někdy příště...
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    PRASOPES: hele já na slovensku pil Gemer, Topvar, Smadný mnich (žíznivej mnich), samozřejmě bažanta, Corgoň a na další si už nevzpomenu... jo, ten bažant byl asi nejlepší..

    pak jsem si dal průzkum maďarskýho území a tam nic moc.. maďaři pivo moc neuměj.. ty uměj jiný věci jako klobásy, v cukrárenství jsou dobrý, ale pivo jim fakt nejde..
    BATAILLE
    BATAILLE --- ---
    PRASOPES: S tím souhlasím, na Slovensku vůbec nefunguje trend, kterej je v posledních letech patrnej u nás, tedy vznik malejch pivovarů. Drtivá většina z jejich produkce je pivo s normalizovanou chutí, který fakt nestojí za nic. V Polsku jsou na tom podobně, tam se sice vyžívají v silnejch speciálech typu Porter, ale většinou jsou to umělý sladký patoky, jejichž primární funkcí je Poláka pořádně opít.
    JANDOUR
    JANDOUR --- ---
    Tyjo černej Šariš, to si (už je to ale skoro deset let) pamatuju jako vopravdu výtečný pivo...
    BATAILLE
    BATAILLE --- ---
    JANDOUR: Tak Podkováně už asi nestihnu... Z českejch weizenů jsem měl ještě jednoho, kterej byl jeden čas v PK, ale oproti Primátoru to bylo dost slabý, teda natolik slabý, že jsem vytěsnil název pivovaru. Cos říkal na Skalní ležák z Chodovaru? Teď je v PK zase dost zajímavejch novinek: Märzen z pivovarskýho domu, broumovskej velikonoční medovej ležák a údajně tam bude i silný švestkový pivo od Medvídků.
    Jo a včera jsem byl na poličským pivu v hospodě Hrom do police (Chodská ulice, Vinohrady), mají tam 6 druhů piva včetně kvasnicový jedenáctky a dvanáctky, opravdu dobrý.
    PRASOPES
    PRASOPES --- ---
    JJ Karlovačko a Ožujsko... to sou aspoň "piva" :D . Já ze Slovenska nemám moc dobrej pocit. Jediný co mě tam chutnalo Byl Bažant. Ale ty přední slovenský značky typu Corgoň, Šariš nebo dokonce Martiner mě tězce neoslovili možná spíš znechutily. Ale samozřejmě to nemůžu hodnotit vůbec objektivně z těch pár hospod co sem tam prolezl.
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    a třeba v chorvatsku jsem nepřišel na nic, protože tam točili jenom Karlovačko a Ožujsko.. z toho člověk pozná akorát kulový jaký maj pivka, když ochutná dva druhy..
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    MIKEX: člověče byl jsem na slovensku tejden a to zlato jsem dá se říct vykopal :-)
    FESTER
    FESTER --- ---
    MIKEX: rozumny slovo :)
    MIKEX
    MIKEX --- ---
    Já mám pocit že dobrý škopky vařej skoro v každý zemi na světě, jen se tomu musí věnovat trochu času je jasný že když tam jedeš na tejden tak prostě to zlato nevykopeš...
    KACIR
    KACIR --- ---
    Zatím jsem moc cizáckejch piv neokusil, abych to moh posoudit, ale třeba Pale Ale nebo Weizen Bier mi náramně chutnaj a to fakt piva česká nejsou, i když je uvařej v Náchodě... :-) Jo a třeba Hoegaarden mi šmakuje - na limonádu má docela sílu :-)
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    podle toho co sem vedel, tak sem to tak bral, alespon to bylo takhle "ropagovano" vsude kde jsem o tom slysel
    JANDOUR
    JANDOUR --- ---
    Aha. Tak esli si myslíš tohle, tak se ti nedivim, že bereš jako dobrý jenom český a bavorský piva. Zapomeň na ochucování - přece si nemůžeš myslet, že belgický pivo se rovná ochucený pivo...
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    z 80ti procent si na tom ulitavaj co vim, pil sem to 2x v zivote a vazne k tomu nemam vztah
    JANDOUR
    JANDOUR --- ---
    A kde proboha bereš tvrzení, že jsou to vochucený piva?
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    pro mne to proste jsou limonady, jakmile je to vochuceny
    JANDOUR
    JANDOUR --- ---
    HERRICH:
    Cuže? Myslim všechny ty možný double a triple lagery, trapistický piva, lambicy... .. ..

    Bavíme se tady o pivu, nebo jenom o pivu plzeňskýho typu?
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    PRASOPES: ja ani ne
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam