Slovensko - zkuste někde odchytit Kalteneckera z Rožňavy, jeden z mála prosperujících minipivovarů na Slovensku, stáčí do PET flašek a prej to kvalitě neškodí, nevím, zatím jsem okoštoval jen točený zázvorový - teda klasický pivo ochucený zázvorem - a nějak mě zrovna nenadchlo, ač zázvor rád, tak mi to v danou chvíli nepřišlo ideální...
Jinak Slovensko ať je vděčný za europiva, protože to co tam vařili před revolucí, bylo strašný - Bytča, Šariš, Považan, Urpín, Martinský zdroj, již zmíněný Tatran, no to byly fakt močky, ze slovenskejch se tehdy dal pít jen Zlatej bažant. Mimochodem třetina piva točená v Žilině byl nic moc Ostravar, kterej ale ty slovenský piva překonával s bravurou...
Na druhou stranu tam byl výběr - v hospodě sice měli na pípě jen jedno pivo, ale mohli jste si dát pivo "studené alebo teplé, kyslé, alebo sladké" - sladké bylo s malým panákem sirupu a ohříváček byl většinou k dispozici. Velká řada místních si pivo dochucovala (dezinfikovala?) panákem borovičky, takže jim asi bylo jedno, co pijou... .-)