Nejde moc o vlastníka, spíš o vedení firmy. Když se nechají strhnout do víru "hodně piva za málo peněz", tak je to v prdeli, i kdyby to bylo ve vlastnictví STS Chvojkovice-Brod. Když chtějí vyrobit hodně piva v krátké době, tak to musí ošidit. A navíc pokud chtějí velké množství piva v jiné lokalitě než se nachází kmenový pivovar, tak je určitě jednodušší převézt na místo jednu dodávku etiket, než deset kamionů s pivem. Tak se pivo vyrobí z místních zdrojů. A protože se zrovna ozval i Pivovar B, že by v této lokalitě potřeboval větší množství "jejich" piva, tak se toho uvaří o trošku víc a rozleje se to do různých lahví.
Chyba je ale především v zákaznících. A to nejeonom v těch s prominutím prasatech, co jsou schopný pít piva typu Ambrosia a Lahváč, ale i v těch, co si říkají pivaři a pochvalují si dobrý plzeňský Gambrinus i přesto, že se už leta vyrábí v Popovicích (...Nošovicích a kdo ví kde ještě) a kvalita jde dolů přímo sešupem. Gambrinus je jen příklad, který mě teď momentálně napadl. Je jich samozřejmě mnohem víc. Stela Artois vyráběná na Smíchově, apod.