• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!
    PRASOPES
    PRASOPES --- ---
    No já mám dost :-D
    BATAILLE
    BATAILLE --- ---
    Pivovar u Bansethů doporučuju, opravdu příjemný posezení, teď čerstvě otevřeli zahrádku. Jejich Bašta 12°, 13° a 15° opravdu stojí za ochutnání. Někdy během čtrnácti dnů by se tam mělo objevit pšeničný pivo, navíc občas dělají i nakuřovaný a medový. A kuchyně je tam taky výborná. No a je to jen tři zastávky od kácovskýho Klokočníka...
    KACIR
    KACIR --- ---
    Není to špatnej nápad :-) Mě teď teda víc láká dosud neprozkoumaný pivovar U Banshetů nebo samospádem točené pivo z dřevěného sudu U Bulovky, ale nebráním se ničemu :-)
    MILKOV
    MILKOV --- ---
    KACIR: No jo, jenže on je jednak Matuška Pan Sládek, jednak Norberta točí v té stupňovitosti, v jaké ho uvaří, a že vaří pořádný malvaz :-) By way, co takhle někdy zajít posedět ?
    KACIR
    KACIR --- ---
    Milkove, problém podle mého názoru není až tak v CK tanku, protože i v něm se dá vařit dobrý pivo, například Sv.Norbert ze Strahova. Fakt je, že mě tam ten tank dost překvapil :-)
    MILKOV
    MILKOV --- ---
    SAMMAEL: V podstatě další moč boha krkání :) V tanku sice perfektně vyladíš požadovanou (bez)stupňovitost a sycení, ale k pití to není. Tedy, přesněji řečeno, pít to jde, teče to, ale chuť nečekej. Alkohol vytáhneš, céóčko doplníš, ale extraktiva můžeš nastavit jen zvětšením přídavku koncentrátu, a ten je drahý :-)
    KACIR
    KACIR --- ---
    SAMMAEL: Píárko na jedničku, o tom žádná :-)
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    KACIR: No když jsem četl ty kecy o složitém vývoji té správně chuti, a jak to testovali na lidech... ale jo, Dilbert má pravdu, od kdy je marketing trestny :-))
    KACIR
    KACIR --- ---
    SAMMAEL: Čekal jsi víc? Jako odpověď na popularitu G10 je to právě akorát - to se má pít po litrech, ne aby ses po třech kouskách odkulil... :-)
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    Tak jsem konečně ochutnal Pardála. Nic moc. Je to sice příjemně hořké, ale to je asi jediná chuť, kterou to má. Voda. Takže po hutném obědě je to asi lepší, než třeba 12°Plzeň, která je jako druhý oběd, ale jinak je to k ničemu.
    KACIR
    KACIR --- ---
    HERRICH: Prostě ti nechutná pšenice, ale jinak ten Schofferhoffer není špatnej, ale Primátorskej Weizen, nebo Edelweiss jsou podle mě o fous lepší...
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    daca v KH na spici megaluxusni, to je proste neco po cem srdicko a chutovy bunky zaplesaj :)
    vcera jsem ale zabrousil do stary znamy putyky kde maj nove Heinekenas a dalsi jejich produkty tak jsem degustoval
    Heineken - jednopohlavni pivo evropskeho razu, prazdny, se slabou barvou a chemicky doladena penivost - fuj
    Schoffenhoffer (weissbier) - proc se ty germani nenaucili varit pivo z jecmene asi nikdy nepochopim me todle proste nikdy chutnat nebude - fuj
    zlatej bazant 10 - celkem uchazejici desitka, dostatecne mocopudna a s hezkou barvouna desitku dost plnou chuti bez vocasu - prijemny piti slovaci se lepsej
    zlatej bazant 12 - naprosto pitelny pivo s plnou chuti a krouzkujici penou, ktera je ale imho setjne ladena chamikaliema, prijemne horky bez vocasu a pachuti - tak sem dal 4 a mazal spat ;)
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    tak jsem šel po delší době v irsku na pivko.. začli jsme Fostersem, kterej nám teda moc nejel.. nebylo to špatný, ale jako bylo to docela takový nakyslý to pivko.. pak jsme přešli na Budweisera (toho americkýho) a ten už byl teda lepší.. ale taky to nebylo zrovna ono.. dali jsme jich pár a následoval přesun do jinýho podniku.. když jsem se barmana zeptal co tam má za piva (objedávali jsme z boku baru, takže jsem neviděl), tak se zeptal odkud jsme.. poté co jsem mu to řekl, mi nabídl Budějovickýho Budvara (v lahvi), tak jsem mu to odkejval... měl jsem radost, že piju konečně něco normálního....
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    a dnesk adu na DACU jupiii
    KACIR
    KACIR --- ---
    Včera jsme ochutnali kvasnicovýho Eggenbergera a žádnej zázrak ač nefiltrován, nepasterizován, ale on E. mezi perly moc nepatří.
    Ad Trvanlivost - třeba u "Davelského" je udávána 14 dnů. Zatím nevyzkoušeno víc, protože v lednici nevydrží ani tolik, vysychá :-)
    MILKOV
    MILKOV --- ---
    PRASOPES: Záleží na skladování - v chladnu a temnu měsíc bez problémů. Lepší chuť nepasterovaného piva je jednak v tom, že není filtrované "na krev", takže zbývá určité promile kvasnic, jednak má jiný poměr cukrů a škrobů v extraktivu, což je většinou chuti ku prospěchu :-)
    MIKEX
    MIKEX --- ---
    MILVOUS: dává se do toho černorybízovej woe :-)
    PRASOPES
    PRASOPES --- ---
    Mám dotaz, jak zhruba dlouho vydrží nepasterovaný pivo? Spočívá lepší chuť Bernarda právě v tom nebo to je prostě tím, že ho někdo umí dobře vařit?
    MILVOUS
    MILVOUS --- ---
    KINGFISHER: a co teprv guinness s borůvkovým sirupem..ble
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam