• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    daca v KH na spici megaluxusni, to je proste neco po cem srdicko a chutovy bunky zaplesaj :)
    vcera jsem ale zabrousil do stary znamy putyky kde maj nove Heinekenas a dalsi jejich produkty tak jsem degustoval
    Heineken - jednopohlavni pivo evropskeho razu, prazdny, se slabou barvou a chemicky doladena penivost - fuj
    Schoffenhoffer (weissbier) - proc se ty germani nenaucili varit pivo z jecmene asi nikdy nepochopim me todle proste nikdy chutnat nebude - fuj
    zlatej bazant 10 - celkem uchazejici desitka, dostatecne mocopudna a s hezkou barvouna desitku dost plnou chuti bez vocasu - prijemny piti slovaci se lepsej
    zlatej bazant 12 - naprosto pitelny pivo s plnou chuti a krouzkujici penou, ktera je ale imho setjne ladena chamikaliema, prijemne horky bez vocasu a pachuti - tak sem dal 4 a mazal spat ;)
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    tak jsem šel po delší době v irsku na pivko.. začli jsme Fostersem, kterej nám teda moc nejel.. nebylo to špatný, ale jako bylo to docela takový nakyslý to pivko.. pak jsme přešli na Budweisera (toho americkýho) a ten už byl teda lepší.. ale taky to nebylo zrovna ono.. dali jsme jich pár a následoval přesun do jinýho podniku.. když jsem se barmana zeptal co tam má za piva (objedávali jsme z boku baru, takže jsem neviděl), tak se zeptal odkud jsme.. poté co jsem mu to řekl, mi nabídl Budějovickýho Budvara (v lahvi), tak jsem mu to odkejval... měl jsem radost, že piju konečně něco normálního....
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    a dnesk adu na DACU jupiii
    KACIR
    KACIR --- ---
    Včera jsme ochutnali kvasnicovýho Eggenbergera a žádnej zázrak ač nefiltrován, nepasterizován, ale on E. mezi perly moc nepatří.
    Ad Trvanlivost - třeba u "Davelského" je udávána 14 dnů. Zatím nevyzkoušeno víc, protože v lednici nevydrží ani tolik, vysychá :-)
    MILKOV
    MILKOV --- ---
    PRASOPES: Záleží na skladování - v chladnu a temnu měsíc bez problémů. Lepší chuť nepasterovaného piva je jednak v tom, že není filtrované "na krev", takže zbývá určité promile kvasnic, jednak má jiný poměr cukrů a škrobů v extraktivu, což je většinou chuti ku prospěchu :-)
    MIKEX
    MIKEX --- ---
    MILVOUS: dává se do toho černorybízovej woe :-)
    PRASOPES
    PRASOPES --- ---
    Mám dotaz, jak zhruba dlouho vydrží nepasterovaný pivo? Spočívá lepší chuť Bernarda právě v tom nebo to je prostě tím, že ho někdo umí dobře vařit?
    MILVOUS
    MILVOUS --- ---
    KINGFISHER: a co teprv guinness s borůvkovým sirupem..ble
    EJCZKA
    EJCZKA --- ---
    FERDA_MRAVENEC: tak to gratulace!!
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    MIKEX: vim už kde dostanu staráče v lahvi, pak točenýho budvara a prej ještě někde plzeňská kuželka...

    guinness jsem ještě neměl a ani mě to nějak nezajímá.. má to totiž nesprávnou barvu.. fck
    _KROKOUSH_BLG_
    _KROKOUSH_BLG_ --- ---
    MIKEX: existuje dobrej guinness? :D ja to osobne nezvladal :)
    MIKEX
    MIKEX --- ---
    KINGFISHER: hledej, staráč/plzeň/budvar se dá najít točenej, ale spíš doporučuju řádně prozkoumávat jejich moky až přijedeš domů bude se ti stejskat po dobrým Guinnessu...
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    chjo.. jsem něco málo přes měsíc v irsku a stejská se mi... pořád tady točim dokola Tuborga s Amstelem (Fosters je taky dobrej, ale jenom v hospodě, ne z plechovky) a jako je to v pohodě, ale prostě to neni ono... prej tady někde prodávaj plzeň, tak si asi koupim pár kuželek.. já chci do klasický český hospody na klasický český pivo ! :'-(
    FERDA_MRAVENEC
    FERDA_MRAVENEC --- ---
    Tak musím konstatovat, že vlastní domácí pivko se vcelku vyvedlo...Má sice trošku více nahořklou koncovku, ale jinak je pitelné:-) má kalnější barvu, mírně chutná po kvasnicích...
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    se nekdo snazi vytvorit ceskej oktoberfest
    http://www.pivnifestivalpraha.cz/cs/index.shtml
    KACIR
    KACIR --- ---
    _KROKOUSH_BLG_: Jo táák, Klášter - no proti gustu, já ho považuju za velmi dobrý pivo, a nejsem sám, jejich jedenáctku už popátý zvolili členové Sdružení přátel piva Jedenáctkou roku... To, že ho točej v Hospodě U kláštera, je možná jen kvůli názvu, kdoví, jkou maj výtoč, když jsem tam byl naposledy před pár lety, popíjel jsem tam Kelta :-)
    _KROKOUSH_BLG_
    _KROKOUSH_BLG_ --- ---
    KACIR: jooo kdyz jsem skrz klaster chodil do skoly tak mi mozna oteviral, mozna uz vim byl fakt moc prijemnej....prave hned na zacatku belohorsky ulice je hospoda klaster a toci tam pivo klaster, to mi osobne nechutna
    KACIR
    KACIR --- ---
    _KROKOUSH_BLG_: Ne, pan Opasek je velmi příjemný pán, opat břevnovskýho kláštera. Pivovar na Břevnově možná někdy byl, nevím, ale v současnosti určitě není, tak nemůže vařit žádnej humus...
    _KROKOUSH_BLG_
    _KROKOUSH_BLG_ --- ---
    KACIR: a kdopak to¨?nejakej vrchni sladek ci co?
    KACIR
    KACIR --- ---
    _KROKOUSH_BLG_: To by se na tebe ctihodný pán Anastáz Opasek velmi zle zachmuřil, kdybys tě slyšel, žes ho obvinil z něčeho takového!
    _KROKOUSH_BLG_
    _KROKOUSH_BLG_ --- ---
    KACIR: brevnovsky klaster totiz vari peknej humus ;)
    KACIR
    KACIR --- ---
    Strahov vaří super pivo, doporučuju, ale ještě lepší než jantarový bylo jejich černý svatováclavský :-)
    A malá drobnost - s klášterem břevnovským nemá Strahov nic společnýho :-)
    _KROKOUSH_BLG_
    _KROKOUSH_BLG_ --- ---
    musim rict ze dneska jsem pil nejlepsi pivo co jsem kdy ochutnal, a to je v klasternim pivovaru na brevnove, konkretne ve strahovskym klastere...... Svaty norbert 13° jantarovy svetly. kdo nepil nepochopi :) dyztak www.klasterni-pivovar.cz
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    FESTER: Takto to sice nepojímám, ale pivo je to dobré. Jinak Debilla mívá občas v regálech zajímavé kousky. Kromě klasických bas s Klasikem, Gambáčem a podobným odpadem, právě mívá i jiná, ne uplně běžná piva.
    FESTER
    FESTER --- ---
    SAMMAEL: hlavne ze je to Primator :)
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    Dneska jsem si chtěl v DeBille zakoupit Primátor Weizenbier, což bohužel neměli, ale zato měli Primátor Rytířský a to je také chutné.
    FERDA_MRAVENEC
    FERDA_MRAVENEC --- ---
    KACIR: zatím se to chová jak má...po osmi hodinách začaly kvasnice kvasit, uprostřed nádoby se začala dělat klasická pivní pěna....vychází z toho poměrně teplo...kvasinky jsou nějaké čilé:-) Zatím to nevydává žádný nasládlý pach, tak mám svůj "pivovar" v pokoji, kde mám standardní teplotu 21stupňů...jak to bude nesnesitelné, tak půjde pivovar do sklepa:-)

    Ve sklepě máme starou ledničku, tak to tam nechám dozrát.......
    KACIR
    KACIR --- ---
    FERDA... Zatím jsem to nezkoušel, ale jednou k tomu dojde, ale asi to bude chtít ledničku navíc :-)
    Pochlub se, jak to dopadlo. Ty to asi víš, ale co kdyby tu byl někdo neznalý, tak doporučím - domácím vařením se zabývá web www.homebrewing.cz
    FERDA_MRAVENEC
    FERDA_MRAVENEC --- ---
    Ahoj, zkoušel jste někdo vařit pivo z mladinového koncentrátu? Dnes mi došel poštou, tak ho chci zkusit udělat...držte mi palce:-)

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam