• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    před nedávnem jsem si koupil zupa tričko :D

    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    KACIR: Mno, žádný zázrak, viz SAMMAEL
    KACIR
    KACIR --- ---
    KINGFISHER: Z eurodesítek mi jedinej skoro chutná, ale nevnucuju. V poslední době nejlepší desítka, co jsem pil, je Černá Hora - Moravské sklepní nefiltrované a pak kvasnicovej Kácov, a tojsou jářku poctivý piva..
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    KACIR: ne, ten se fakt nedá :-) .. měl jsem doma jednoho lahvoně a nic moc teda..
    KACIR
    KACIR --- ---
    MILKOV: Ale Pardál se kupodivu (relativně) dá...
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    KACIR: no ven každopádně posílaj celkem luxusní pívo :-)
    MILKOV
    MILKOV --- ---
    KACIR: Musím říct, že velcí hráči s europivy nejdou pít už skoro vůbec, právě jsem se strašlivě napálil na světlém výčepním Budvaru. Myslím, že kdybych ho nechal ve skle odstát, rozdělí se do složek :-)
    MILKOV
    MILKOV --- ---
    Amstel docela jde, je sice trochu sladší, než je můj šmak, ale neuráží to, příchuť je příjemná po sladu a je dobře vybalancována hořkostí. Krásně pění, hustě, smetanovitě, kroužkuje až na dno. Extraktiva na to, že je to v podstatě dvanáctka moc nevystupují, člověk by spíš řekl dobrá jedenáctka a mohla by ještě chvíli zrát, ale pít to jde moc dobře.
    KACIR
    KACIR --- ---
    KINGFISHER: Koukám, nová ikonka :-) Staropramen točenej - desítka je v poslední době imho nepitná voda, snad horší než G10, dvanáctka ujde, ale kdoví, co posílaj ven... :-)

    SAMMAEL: Na žízeň po celodenním výletu je dobrý skoro cokoli :-)
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    jo a teda ochutnal jsem obě ty naše český kuželky a Budvar je teda totožnej s tim co se točí doma a Staráč je úplně něco jinýho.. má to o hodně plnější a výraznější chuť a rozhodně to neni to co se točí doma.. je v tom poznat Staráč ale určitě to neni ten klasickej..
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    SAMMAEL: já popíjim už třetí 8pack tady v Irsku a nějak mi to pivko nevadí.. je to prostě takový pivko ani nic extra a ani neurazí..

    jinak jsem si včera přivezl domu Carlsbergy, tak uvidim. co od toho mám čekat? Za stejnou cenu byl Budweiser (US) ale ten se mi nechtělo kupovat, protože ho znám. btw. v místnim Tesku maj lahev za E2.20 Staropramen a za E2.60 Budvara :-) .. Imported :-) ..

    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    KACIR: Je to už drahně let, co jsem to pil. Ale chutnalo mi to. Sice vodové, ale nějakou chuť to mělo. Bylo to docela osvěžující, dát si po celodenním výletu pár kousků. Ovšem nepopírám, že skleróza mohla milosrdně zakrýt špatné vzpomínky :-)
    Stejně tak mi kdysi chutnala Stela, když jsem ji ochutnal poprvé. Ovšem to co se pak začalo objevovat v českých hospodách mě dost zklamalo.
    KACIR
    KACIR --- ---
    SAMMAEL: Já to ještě nepil, tak to bohužel nemůžu ani pomlouvat :-D Z vědeckých důvodů tedy musím jeden Amstel a heineken někde zakoupit, i když nerad, nerad... :-)
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    KACIR: Aha, díky
    Jen tak, kdysi jsem to pil a chutnalo mi to, tak bych si chtěl zavzpomínat a otestovat zda mi to bude ještě chutnat. Co si ale tak matně pamatuju, tak Heineken mi to tedy nepřipomínalo ani omylem.
    KACIR
    KACIR --- ---
    U lampiček: http://www.beerborec.cz/page.php?page=hosp_detail&pub_id=3701

    Proč zrovna Amstel?

    Úryvek ze článku na Světu piva: Nejvíce mě překvapilo, že zatímco „Heinek“ je dnes profláknutý všude, jeho pro mě stejně chuťově prázdné dvojče Amstel, do příchodu svého slavnějšího „big bratra“ zastoupený v každém „zahraničním oddělení“ většího obchodu, se jaksi vytratil, resp. jako by byl odejit ze scény. ... Celý článek: http://www.pivnidenik.cz/clanek/1034/Jaka-zahranicni-piva-ochutnate-i-bez-cestovniho-pasu-I.htm
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    Což točený by taky mohl být fajn, ale i lahváč pitý večer na balkoně by mi slušel :) Nevíš v kterých místech to bylo?
    KACIR
    KACIR --- ---
    Jejich logo jsem viděl na jedný hospodě na Jarově...
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    Víte někdo kde by se v Praze dal sehnat lahvový Amstel? Vím o pivoobchodu na Žižkově, ale to je ve velkém, basu ani sud nepotřebuju.
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    sory panove, ale to ze se dete nekam zlejt nikoho nezajima, az prinesete report z ochutnavky nejake dobroty, nebo ze se vam z neceho chtelo blejt, a podobbne tak prosim ;))
    PRASOPES
    PRASOPES --- ---
    Taky si skočím na jedno, ostatně jako každej jinej den :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam