Byl jsem asi dva týdny v Rakousku a ač původní účel návštěvy byl jiný, zkusil jsme chutnat i nějaká jejich piva.
Tragédie. Většinou jen krkavá voda, někdy jako bonus i hnusná krkavá voda. Narazil jen na pár dobrých kousků. Nedělal jsem žádné testy, většinu těch piv jsem měl jednou v jedné hospodě, což má taky
svůj nemalý vliv.
Zipfer - vodovaté, nevýrazné, u lahvového jsem navíc zaznamenal
divnou pachuť heřmánku. Bohužel je dost rozšířené
Hallstatt Bier - nefiltrované, plné, lehce nasládlé a hlavně výborné
Murauer Märzen - po příjemně nahořklém začátku následuje
vodová prázdnota a končí to nakyslým ocasem. Fuj!
Kugel - nevýrazné, ani hořké, ani sladké. Nijaké.
Wieselburger Gold - voda s cukrem. Fuj!
Stiegl - jemně hořké, plnější, s lehce nasládlým ocasem
chutné
Gösser Zwickl - nefiltrované, lehce nasládlé, ale po prvním
doušku ztrácí tvář, přesto chutné
Gösser Märzen - normální, jen lehce nahořklá desítka. I když to
není desítka, ale chutná tak.
Oktober Bräu - příjemně nahořklé, silnější, zvláštní ocas trošku do sladka, ale ne cukernatě, spíš umělé
sladidlo. Ale ne ve zlém.
Wieninger Bräufaß Helles - ani hořké, ani sladké. Ani silné,
ani vodové. Taková princezna Koloběžka.
Kaiser - podivně hořko-kyselé, jako by v tom byl rozpuštěný
aspirin. Jinak žádná chuť, pouze voda. Fuj!
Maisel's Weisse - pivo! Krásně plné, chutné, pohlazení pro
jazyk. Možná trochu moc bublinek, ale to je drobnost. Krásně kalná barva v průběžných vrstvách.
Hefenweizer Edelweis Weißbier - velmi dobré, krásná barva, plná chuť, pohlazení. Je ale světlejší než Maisel's.
Mohren Pilsner - normální, příjemně hořká krkavá desítka