• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!

    PIVO: Kudy teče, tudy léčí...


    Pokud chcete sdělit, že je někde dobré/špatné pivo, uveďte i důvod, který vás k takovému závěru vede. Nahlédněte na rozcestník na nástěnce tohoto klubu, inspirujte se při hledání pivka dobrého, dodejte tipy vlastní...


    Kluby sžízněné:
    Nejen pivem živ je pivomilec, dopřejte si:
    [ nakládaný hermelín, utopenci a jiné hospodské bašty k pivu!! ]
    Pivo na čerstvém vzduchu chutná nejlíp: [ PIVO NA ČISTÉM VZDUCHU - pivní zahrádky, pivní festivaly, nekuřácké hospody ]

    rozbalit záhlaví
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    KACIR: zacnu na tom pracovat po novem roce, uz mam celkem jasno v tom jak postupovat.
    koncentrat bude pro vrchni kvaseni, tedy Wheat Beer Coopers, do toho se stejne musi pridat dextroza, coz je jednoduchy cukr, stejne jako laktoza, ktera je v ovoci. jenom si myslim ze nelze pouzit bohuzel primo djus, protoze v tom sou konzervanty a ruzny chemicky primesy, ktery by mohly ty kvasinky zabit, takze jde o to najit vhodnou alternativu, protoze visne budou az v lete.
    chci si na kvaseni poridit dve mensi nadoby nez jednu velkou abych mohl jednu vsadku delat s primesi ovoce a na pokusy a druhou jenom ciste kvasnicove pivo
    KACIR
    KACIR --- ---
    ANDY_WARHOL: Odvážná myšlenka, ale asi to nebude tak jednoduchý :-) Pochlub se, jak to dopadlo...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    to ja prave premejslim ze koupim z druhy ruky malinkou lednicku bez mrazaku jenom na to, vymenit termostat za elektronicky rizenej a bude to super :)
    co ale hlavne bych chtel udelat, je zkusit uvarit moje oblibene pivo, kriek, sice uz se da akoupit hotovy extrakt krieku ale je hodne drahej, tak bych pouzil normalni kvasnicovej zaklad a smichal to s visnovym dzusem, ale nevim jestli by ta kyselost ty kvasinky nezabila, i kdyz vino je taky kysely, tak by to vadit nemuselo, nicmene, mrknu tam do toho fora a budu to konzultovat tam
    KACIR
    KACIR --- ---
    ANDY_WARHOL: Na www.svetpiva.cz je i sekce domácích vařičů "homebrewářů", nahlídni, jsou taqm jak informace tak diskuzní fórum. Já o vaření do budoucna uvažuju, ale ještě jsem nenašel v kuchyni místo na druhou ledničku ;-)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    velmi dobre domaci pivo sem pil v ljublani v jedne hospudce, uplne nahodou sem na nej narazil, bohuzel nevim kde to tam presne je, ale pokus se chystate do slovinska, tak zkusim na mape popsat
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ahoj, zabyva se tady nekdo domaci vyrobou piva ?
    chtel bych se do toho pustit, urcite jenom z Mladinový koncentrátu, ale obohaceno o vlastni napady.
    KACIR
    KACIR --- ---
    Sdružení přátel piva vyhlásilo ocenění za rok 2008:

    Desítka roku:
    1. Moravské Sklepní nefiltrované (Černá Hora)
    2. Pardál – světlé výčepní pivo (Pivovar Budějovický Budvar)
    3. Budvar – světlé výčepní pivo (Pivovar Budějovický Budvar)

    Jedenáctka roku
    1. Klášter – Ležák 11% (Pivovar Klášter)
    2. Otakar ležák 11% (Pivovar Polička)
    3. Svijanský Máz ležák (Pivovar Svijany)

    Dvanáctka roku
    1. Bernard – sváteční ležák (Rodinný pivovar Bernard)
    2. Plzeňský Prazdroj (Pivovar Plzeňský Prazdroj)
    3. Opat (Pivovar Broumov)

    Speciál roku
    1. Primátor Exkluziv 16% (Pivovar Náchod)
    2. Kvasar (Pivovar Černá Hora)
    3. Démon ( Pivovar Lobkowicz )

    Tmavé pivo roku
    1. Budweiser Budvar tmavý ležák (Pivovar Budějovický Budvar)
    2. Bernard - speciální černé pivo (Rodinný pivovar Bernard)
    3. Svijanská Kněžna (Pivovar Svijany)

    Polotmavé pivo roku
    1. Skalák, řezaný ležák (Pivovar Rohovec)
    2. Primátor Pale Ale [pejl ejl] (Pivovar Náchod)
    3. Primátor polotmavý 13% (Pivovar Náchod)

    Nealkoholické pivo roku
    1. Bernard Free jantar (Rodinný pivovar Bernard)
    2. Bernard Free (Rodinný pivovar Bernard)
    3. Svijanský vozka (Pivovar Svijany)

    Minipivovar roku
    1. Klášterní pivovar Strahov (Praha)
    2. Pivovarský dvůr Chýně (Chýně)
    3. Malostránský pivovar (Velké Meziříčí)

    Pivovar roku
    1. Pivovar Svijany
    2. Pivovar Budvar
    3. Pivovar Náchod

    Sládek roku
    Ing. Josef Tolar z pivovaru Budějovický Budvar

    Fotogalerie ze slavnostního vyhlášení je zde: http://www.konstantin.cz/pivo/SPP08/index.htm
    KACIR
    KACIR --- ---
    Kocour se kamarádí s Koalou

    Svůj první „kohout“ má nyní varnsdorfský Kocour u Koaly v Senovážné ulici v Praze.

    Pokud se chystáte na pivo do centra Prahy, zkuste zajít do Tlusté koaly v Senovážné ulici za Českou národní bankou. Nově tam nyní narazíte na piva minipivovaru Kocour z Varnsdorfu. V současné době je na čepu Kocour Stout.

    Piva zde budou rotovat, tudíž cirka každé dva týdny zde najdete jinou kocouří laskominu. O nabídce piv se dočtete na stránkách Kocoura, které bude spuštěny během měsíce listopadu.

    Honza Kočka, Svět piva & pivovar Kocour
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    KACIR: To vypadá lákavě...
    KACIR
    KACIR --- ---
    KACIR
    KACIR --- ---

    Dělené řezané z Dražíče, celý článek zde: http://www.pivni.info/news/3855-co-je-rezane-pivo-2.html
    KACIR
    KACIR --- ---
    Pivovary rostou jak houby po dešti, to je dobře...: http://www.krivoklat.cz/krivoklatsky-pivovar/
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    BLEVAJZZ: Mě to přišlo mdlé. Dal jsem si tam dva kousky, ale to druhé jsem měl jen proto, že jsem zapomněl včas mávnout na číšníka. Jinak bych si ho nedal. Možná to zkusím ještě jednou.
    BLEVAJZZ
    BLEVAJZZ --- ---
    SAMMAEL: Kácov pro mě best pivo! ale je fakt že se na něj vypravím vždycky do pivovaru:-) budu tam muset taky skočit abych zhodnotil
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    Tak jsem navštívil Klokočníka a ochutnal Kácov. Dal jsem si kvasnicovou 12°, a bohužel mě tedy neoslovila. Neuchopitelné, nepříliš výrazné, naopak docela krkavé. Není to špatné pivo, ale zázrak to také není. Rozhodně to není nic, kvůli čemu bych vyhledával konkrétní hospodu.
    UNSEEN
    UNSEEN --- ---
    KACIR: a todle já se musím dozvědět na nyxu? odcházím se stydět...
    DROBET
    DROBET --- ---
    na braník to nema :))
    BATAILLE
    BATAILLE --- ---
    KACIR: Od pondělí ho točí v pivovarským klubu.
    MIKEX
    MIKEX --- ---
    KACIR: Náchodský Guinness? zkusim!
    KACIR
    KACIR --- ---
    Novinka: Primátor STOUT z Náchoda:
    BATAILLE
    BATAILLE --- ---
    Kopřivový je z jejich sortimentu asi nejslabší, ale teď mají výbornej sezónní speciál, ten fakt doporučuju. A když jsme u těch ochucenejch piv - v Pivovarským klubu teď mají koriandrový z Broumova a přes počáteční nedůvěru si mě naprosto získalo; jemná kvasnicová chuť, příchuť je příjemně v pozadí, slast!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam