• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!
    UNSEEN
    UNSEEN --- ---
    KACIR: a todle já se musím dozvědět na nyxu? odcházím se stydět...
    DROBET
    DROBET --- ---
    na braník to nema :))
    BATAILLE
    BATAILLE --- ---
    KACIR: Od pondělí ho točí v pivovarským klubu.
    MIKEX
    MIKEX --- ---
    KACIR: Náchodský Guinness? zkusim!
    KACIR
    KACIR --- ---
    Novinka: Primátor STOUT z Náchoda:
    BATAILLE
    BATAILLE --- ---
    Kopřivový je z jejich sortimentu asi nejslabší, ale teď mají výbornej sezónní speciál, ten fakt doporučuju. A když jsme u těch ochucenejch piv - v Pivovarským klubu teď mají koriandrový z Broumova a přes počáteční nedůvěru si mě naprosto získalo; jemná kvasnicová chuť, příchuť je příjemně v pozadí, slast!
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    KACIR: dyk rikam
    KACIR
    KACIR --- ---
    HERRICH: Kopřivový jsem ochutnal před rokem a nezískalo si mě ani trochu :-)
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    no tak uz sem byl 2x v pivnim klubu, ale ani jednou sem nemel pivo, zasrany antibiotika

    na druhouy stranu sme s matkou ochutnali koprivovej patok v pivovarskym dome....vic netreba dodavat
    KACIR
    KACIR --- ---
    http://www.pivnidenik.cz/clanek/3588/Poznejte-Kocoura.htm

    Dnes od půl šesté v pražském Pivovarském domě v Ječné (o pár příspěvků níž jsem to zvoral a zval do Karlína) ochutnávka piv z nového pivovaru Kocour.

    Na čepu budou: Kocour Pale Ale, IPA, Stout, V3 Rauch, Scotch Ale a Kocour světlý ležák s oficiálním názvem Kocour Lužický ležák.

    Už jsem něco od Kocoura ochutnal, bylo to skvostný, takže můžu doporučit a jdu tam. S kým se potkáme?
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    Byl jsem asi dva týdny v Rakousku a ač původní účel návštěvy byl jiný, zkusil jsme chutnat i nějaká jejich piva. Tragédie. Většinou jen krkavá voda, někdy jako bonus i hnusná krkavá voda. Narazil jen na pár dobrých kousků. Nedělal jsem žádné testy, většinu těch piv jsem měl jednou v jedné hospodě, což má taky svůj nemalý vliv.

    Zipfer - vodovaté, nevýrazné, u lahvového jsem navíc zaznamenal divnou pachuť heřmánku. Bohužel je dost rozšířené
    Hallstatt Bier - nefiltrované, plné, lehce nasládlé a hlavně výborné
    Murauer Märzen - po příjemně nahořklém začátku následuje vodová prázdnota a končí to nakyslým ocasem. Fuj!
    Kugel - nevýrazné, ani hořké, ani sladké. Nijaké.
    Wieselburger Gold - voda s cukrem. Fuj!
    Stiegl - jemně hořké, plnější, s lehce nasládlým ocasem chutné
    Gösser Zwickl - nefiltrované, lehce nasládlé, ale po prvním doušku ztrácí tvář, přesto chutné
    Gösser Märzen - normální, jen lehce nahořklá desítka. I když to není desítka, ale chutná tak.
    Oktober Bräu - příjemně nahořklé, silnější, zvláštní ocas trošku do sladka, ale ne cukernatě, spíš umělé sladidlo. Ale ne ve zlém.
    Wieninger Bräufaß Helles - ani hořké, ani sladké. Ani silné, ani vodové. Taková princezna Koloběžka.
    Kaiser - podivně hořko-kyselé, jako by v tom byl rozpuštěný aspirin. Jinak žádná chuť, pouze voda. Fuj!
    Maisel's Weisse - pivo! Krásně plné, chutné, pohlazení pro jazyk. Možná trochu moc bublinek, ale to je drobnost. Krásně kalná barva v průběžných vrstvách.
    Hefenweizer Edelweis Weißbier - velmi dobré, krásná barva, plná chuť, pohlazení. Je ale světlejší než Maisel's.
    Mohren Pilsner - normální, příjemně hořká krkavá desítka
    ELFRIK
    ELFRIK --- ---
    KACIR
    KACIR --- ---
    Poznejte Kocoura: http://www.pivnidenik.cz/clanek/3588/Poznejte-Kocoura.htm
    29.9. v 17:30 degustace piv z pivovaru Kocour Varnsdorf v Pivovarském klubu v Karlíně...
    PRASOPES
    PRASOPES --- ---
    JN máte pravdu, na tu žízeň při a po práci jsou desítky nejlepším řešením. Každopádně ať je pivo sebehnusnější, vždycky se dá ta nechuť omráčit co nejsilnějším nachlazením... tím nachlazením myslím oba způsoby, jak nachlazením piva, tak nachlazením jako nemocí. :)
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    Tak na zahánění žízně jsou ty vodový piva dobrý. Když jsem kopal vodu, tak jsem popíjel nějaký lahvový Géčko. Proč ne? Na žízeň lepší než voda, opilej jsem nebyl, následky taky žádný. Kdybych do sebe klopil nějakou dvanáctku, tak bych asi dopadl dost tvrdě :-)
    To samé třeba když do sebe k obědu nacpu kus pečeně a osm knedlíků, tak je taky raději zapiju Pardálem, který je přijemně hořký, ale přitom lehký (=vodový), než Plzní, která je jako další tři knedlíky navrch.
    Nic proti slabým, ale proti hnusným pivům. Včera jsem si dal Granát a po každém doušku jsme na zubech cítil pachuť desinfekce, nebo co to bylo. Jako kdyby půllitry vyplachovali Savem.
    KACIR
    KACIR --- ---
    No jo, ale žízeň zahánět silným pivem má svý nevýhody :-)
    PRASOPES
    PRASOPES --- ---
    SAMMAEL: U těch bukvic sem se fakt zasmál :D Každopádně v tom poměru cena/kvalita máš pravdu, hodně lidí, spíš většina pije pivo tímto stylem. Co by se ale mělo stát je to, že se u většiny pivovarů zruší 10° a nahradí se daleko chutnější 11°. imho se chuť každýho piva znázorní až na silnějších pivech, vodový desítky totiž nemají tak výraznou chuť.
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    MILKOV: jo to je presnejsi
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam