• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    ABRAHAM: Mozna jeste tady: http://www.dobratrafika.cz/index.html - v te knajpe na Ujezde. Ale tam bych si asi nejdriv zavolal :)
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    ANDY_WARHOL: Ted ho maji na cepu v Pivovarskym klubu: http://www.gastroinfo.cz/pivoklub/
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    da se ten weizenbier sehnat cepovanej nekde v praglu ?
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    Male info pro brnaky: Kdyz uz jsme tu probirali toho Primatora, tak se v Brne nejspis objevila dalsi knajpa, kde ho toci: U leguana, Svatopluka Čecha 81, Krpole. Podle vseho maji na cepu zminovany Weizenbier a polotmavou EPU.
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    KACIR: Hm, tak Rychnov je pro me krapet daleko, ale ten Prerov bych snad brzo ochutnat mohl :)
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    ANDY_WARHOL: Pokud budes mit neco sveho, tak dej vedet a podel se. Rad ochutnam, i kdyz to bude koncentrat. Ja se taky chystam, ale jeste to hodne dlouho potrva, nez se k tomu dostanu.

    Jinak prave jsem se vratil z hospy kde ten Shofferhofer maji, a po prvnim pivu mi rekli, ze uz jine pivo nemaji, tak jsem byl nucen si dat tretinkovou Stellu, podavanou ve sklenicce od vina :D
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    mluvil sem o Schofferhoffer

    mivali ho v hospode u zpevacku, ale taky ne vzdy, kdyz bylo tak sem si ho daval
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ten znam, ale uz nebylim pobliz hospody kde ho maji, takze sem ho dlouho nepil

    ja se v nejblizsi dobe chystam na neci sveho, tak doufam ze to dopadne dobre, ale bude to samozrejme z koncentratu na zacatku, na plnohodnotny vareni nemam bohuzel prostor
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    ANDY_WARHOL: Je to krapet zvlastni, pac sem ted kukal primo na stranky Primatora a tam maji psano ze se jedna o nefiltrovane pivo. Byl jsem se podivat i na tu lahev a mas recht. O kvasnicovem by se ale melo mluvit, pokud se tam pridaji kvasnice az uplne na konci a dochazi k dokvasovani v lahvi :)

    Je fakt, ze u nas moc svrchne kvasenych neni (coz je urcite skoda), obcas to nekdo udela pri nejake slavnosti. Kazdopadne Primator u mne co by psenka vede, pak mam jeste hodne rad Franziskaner. Edelweiss (psano spravne) ma taky neco do sebe, ale posledni dobou davam prednost spise tem co jsem zminoval vyse. Za chvili se chystam na toceny Schofferhoffer, ktery taky chutna dobre. Tak doporucuju.

    Kazdopadne jsem rad, ze se rok co rok rozrusta pocet minipivovaru a obcas a s trochou stesti je muzes najit i v ruznych hospodach. Prece jen se jeste najde hospodskej, kterej chce mit dobre pivo a ne zaplacenou opravu hospody treti stranou (PU, Heineken group,..)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    jinak jeste obcas piju edelweiser (pardon pokud to pisu blbe) to je taky svrchne kvaseny ale s alpskejma bylinkama, nejaky snad rakousky, ale taky delaj jenom tretinky
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    tak pisou tam na flasce nejakej navod jak to sporavne nalejt a na konci je napsano a ted mate sve spravne nalite kvasnicove pivo :)
    kazdopadne je to moje oblibene, psenicne svrchne kvasene pivo, ten hoegarden je predrazenej (i kdyz furt levnejsi nez v belgii) a kdyz sem si tedy zhruba pred rokem zkousel alternativne si koupit toho primatora, tak mi prisel nejakej divnej, ted sem si ho koupil a spokojenost nejvetsi, tak doufam ze to tak bude dal
    jinak co sem zjistil, tak svrchne kvasena piva driv na nasem uzemi prevazovala, mam za to ze tobylo hlavne kvuli tomu, ze technologicky nebylo tak snadny udrzet potrebnou teplotu pro spodni kvaseni, jenze dneska je tu jenom spodne kvasenej lezak pm typu a to je drtiva vetsina vsech piv zde, coz me dost stve, ne ze by mi to nechutnalo ale mam rad ruzny chute a ta chutova bohatost, ktera je treba v belgii mi tady velmi chybi.
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    ANDY_WARHOL: Mluvil bych o nem spise jako o psenicnem, navic neni kvasnicove, ale nefiltrovane. Mezi tim je prtavej rozdil. Kazdopadne pivecko je to hodne povede, pred chvili jsem taky jedno do sebe lupl :)
    KACIR
    KACIR --- ---
    ANDY_WARHOL: velmi mňam...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    jojo
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    ANDY_WARHOL: Mas na mysli psenicny Weizenbier?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ted sem si po roce zase koupil primatora kvasnice a musim rict ze se mi zda ze se to dost zlepsilo, driv mi prislo to pivo takovy divny, ted je chutove jemny a vyborny, budu si ho kupovat dal
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    KACIR: Jojo, ale aspon jsou tam k videni pro mne "mene rozsirene" pivovarky.. Sice bych z tama vyhodil celej Heineken group, ale co uz :) Spis me zarazi, ze tam neni ani Moritz, ani Svatovaclavsky pivovar. Nikdy jsem na te akci nebyl, tak nevim jake to ma pozadi, ale letos se tam chystam :)
    KACIR
    KACIR --- ---
    ABRAHAM: Takový výběr je až příliš velký, to se prostě nestíhá ochutnat :-) Ale na to (nebo právě proto?), že Olomouc nemá větší pivovar, je to docela rozmáchlá akce...
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    ABRAHAM: Chtel jsem prihodit i odkaz :)
    http://www.pivnifestival.cz/index2.htm
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam