• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!

    PIVO: Kudy teče, tudy léčí...


    Pokud chcete sdělit, že je někde dobré/špatné pivo, uveďte i důvod, který vás k takovému závěru vede. Nahlédněte na rozcestník na nástěnce tohoto klubu, inspirujte se při hledání pivka dobrého, dodejte tipy vlastní...


    Kluby sžízněné:
    Nejen pivem živ je pivomilec, dopřejte si:
    [ nakládaný hermelín, utopenci a jiné hospodské bašty k pivu!! ]
    Pivo na čerstvém vzduchu chutná nejlíp: [ PIVO NA ČISTÉM VZDUCHU - pivní zahrádky, pivní festivaly, nekuřácké hospody ]

    rozbalit záhlaví
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    ANDY_WARHOL: dle me tou klasikou byl myslen lezak plzenskeho typu.. cokoli co sem nepatri lze u nas laicky radit za special.. cili stout, EPA, IPA, Weizen, Whitbier, atd. V podstate schvrchne kvasena piva nebo piva varena z neceho jineho nez z jecmene.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ABRAHAM: pro me je special uz kazdy nepasterovany pivo s vlastni chuti, tzn. ne eurobeer a tak jak to tam bylo napsany tak mi to rikalo, daj si nejaky dobry pivo a pak se vratej ke gambaci, i kdyz nevim jak presne to bylo mysleny
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    BOTA01: V Brne toci Primatora na Kamechach v Bystrci. Je tam nova hospudka, Na cepu 10, EPA a na leto ted dokonce nasadili Weizen. Ale je to dost z ruky. Obcas se staci u Leguana, ale to uz je taky vyjimecne. Na Flede ted nabizeli jejich sirsi portfolio, tedy i silnejsi varky. No a pak se toci jedenactka na cyklostezce u Brabce (pres leto za dobreho pocasi). Secteno podtrzeno, prachsprosta bida!

    Btw: Kde tocis?
    BOTA01
    BOTA01 --- ---
    Jeste bych se vyjadril k tem Svijanum. Jejich kvalita sla za posledni dva roky dost dolu a rekl bych, ze tim jak rozsirili sve odberatele, tak jim kolisa kvalita i mezi jednotlivymi varkami. Ale holt je to porad mensi pivovar a jak jsem se bavil s jejich technikem, tak je to holt tim ze berou suroviny od ruznych zdroju, podle ceny, a to pak musi byt videt.Tocim je ted pul roku a nejvic je to videt u 11°. 13°mne zatim nikdy nezklamala, az na obcasne pekelne peneni. Ale porad je to jedno z lepsich piv, i kdyz bliz brnu mame Bernarda 12°, kterej je teda pekelne horkej a to ja rad..
    A stvete mne s tim Primatorem, tady v Brne a okoli se to nikde netoci (ted uz je to dokonce jedna firma ne?,tak ze by nam obcas mohli nejakej sud soupnout pro zmenu) nebo se mylim?Lahvace se nastesti sehnat daji a EPA a Stout je fakt super.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    napada me skvely vyuziti toho jejich nejsilnejsiho piva, kdyz budu chtit nekoho opit a reknu mu at si da aspon jedno, ze to ho nezabije :)))))
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    ANDY_WARHOL: ja to mam vzdalenostne k pivovaru Svijan daleko, tudiz nejsem v te oblasti.. proto si mozna daleko vic vsimam i toho zajmu o ne..

    Jinak doporucuju Primatorskou jedenactku, kterou nedavno predstavili. Weizen je parada. EPA byla tocena luxusni, s lahvovou jsem posledne uplne spokojen nebyl. Silnejsi piva od Primatora ale taky moc nevyhledavam, na me je to moc silne.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    svijany jak ktery, me treba chutna ten rytir

    krakonose sem ted pil v ceskym raji a prijemne me prekvapil, ten skalak co tam tocili take nic moc, svijany tam taky sou vsude, protoze to je nedaleko

    ale nechapu jak nekdo muze rict ze primator je hnuj, kdyz treba weizen tady snad lepsi nikdo nedela (i kdyz ten matuska vcera velka namka), ostatni od nej nepiju, vim akorat ze pale ale mi nechutnalo, ale to je spis typem piva, pak sem mel jeste nejaky ty silny piva, ale byl sem po tom hned vopilej tak sem si to uz vic nekupoval
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    ANDY_WARHOL: proto jsem to napsal tak, jak jsem to napsal :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    tak special neni jen stout prave ze
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    ANDY_WARHOL: ja osobne s tim ale castecne souhlasim, pac ja opravdu nedokazu pit stout celej vecer. Dam si dva a vratim se k lezaku. S psenkou problem nemam, te piju i vic za vecer.
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    ABRAHAM: Jeste na to musim trosku zareagovat. Jednak se v clanku hned na zacatku pise o tmavem specialu, coz bych nejspis nenapsal. O stoutu se pise az v poslednim odstavci.

    Trosku me ale vykolejily komentare pod clankem. Precetl jsem jich par, ale vicekrat to asi delat nebudu. Nejvic me dostal ten klaun co napsal ze Primator je skutecnej hnuj. A ty povidacky ze PU je proste nejlepsi. Radim ho mezi kvalitni piva, ale rozhodne ne mezi nejlepsi.

    Co me ale dost zarazi, jak je dost lidi uplne mimo ze Svijan. Nepochybne je to dobre pivo (viz prispevky nize), ale prijde mi divne, jak se najednou mnozi ovecky co z nej delaji napoj bohu. Pritom o klesajici kvalite Svijan za vlady LIFu bylo napsano uz take mnoho. Prijde to jen me, nebo i vam? Hodnekrat se setkavam s timto nazorem, pritom ti lidi na Svijany presli z piv jako G, PU, Radegast apod. I na jednom festivalu me prekvapilo, ze stanek u Svijan je naplnen lidmi, zatimco stanky Primatora, Krakonose a Vyskova byly prazdne (a nejen ty). To pivo mam rad, piju ho, nehanim. Jen se pozastavuju nad tim, kolik lidi najednou pise o Svijanech.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    v tom clanku jsou zajimave a smutne informace, ktere se netykaji ani tak keltu jako ceskych pivaru, nevim jak je mozny ze "Běžný Čech pivní speciál spíše jen ochutná a při nejbližší příležitosti se vrátí ke klasickému ležáku," nechapu
    a dalsi

    Speciální piva umějí na rozdíl od velkých výrobců prodávat ti nejmenší. "Pomalu se blížíme ke stovce minipivovarů v Česku a prakticky všechny nabízejí netradiční piva. Jejich tržní podíl je však zatím jen okolo jednoho procenta," uvedl Veselý.
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    Kelti jsou poraženi. Skoda to nepochybne je, ale me to nijak netrapi. Pil jsem ho 2x a tak nejak mi to stacilo.
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    DEMONOFANARCHY: To slané pivo jsem ochutnal na festivalu psenicnych piv v Mandarinu. Nazev si taky nepamatuju, jen vim, ze je to z Lipska.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    KACIR: ne nejakej plesatej chlap
    ja sem si dal matusku a taky sem furt rikal ze je to waldemar, ale to nemohl slyset, cerny co sem si dal mi nechutnalo, tak se mu to nejak nelibilo asi.
    KACIR
    KACIR --- ---
    ANDY_WARHOL: Taková paní, co není nejhbitější, ale má osobitý styl humoru? :-)
    Mimochodem, spolustolovníci U radnice zmínili Bar Chýši v Čimicích, že tam točej Strahov a Matušku, na webu http://www.barchyse.cz/ s radostí zjišťuji, že bar jest nekuřácký, brzy testnu, na nástěnku přidávám ihned... :-)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    tak sem byl dneska na radnici a obsluha nic moc.
    KACIR
    KACIR --- ---
    DEMONOFANARCHY: Od Matušky jsem zatím ochutnal jen pšenici a byla velmi dobrá...
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    ABRAHAM: diky vsem za odborne odpovedi! asi vezmeme 11ku. pivu zdar!
    PIETY23
    PIETY23 --- ---
    Great British Beer Festival - 4.8. - 8.8.09 London

    http://gbbf.camra.org.uk/home
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    MILHAUZ: S nejvetsi psti tam tocili 11, pac ta se bere do hospod hodne a je i dost popularni. Ale jak rikam, 13 mi chutna a 12 tu taky lidi chvali. Zalezi jak to chces konzumovat. Pokud nekam na becku kde chcete popijet celej vecer, tak urcite ber nizsi stupnovitost, cili 11. Pokud si chcete ale jen pochutnat na par piveckach, tak ber 12 ci 13.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam