• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    včerejší kostelec, dále tam měli chotěboř 12, z vyškova ještě 11 a 12 a nějakou 18 to už jsem radši zapomněl co bylo
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    VOZKA: Svestka je dobra, kdyz necekas ze to bude chutnat jako pivo;)

    MXL: Na co ti doktor zakazal nealko pivo?
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    MXL
    MXL --- ---
    DEMONOFANARCHY: ...ja sice povazuju nealko pivo za jed a doktor mi to zakazal, ale moje zenska ma rada nealko Primator...
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    DEMONOFANARCHY: Klasika Radegast Birel je slušnej, ale trošku chemickej mi přijde, Zlatopramen můžu a hlavně vyzkoušej Bernarda, světlej je dobrej a kromě něj dělá nealko polotmavej "jantar" a nějakej pokus o švestkový pivo kterej mně osobně přijde naprosto katastrofální a po jednom hltu jsem si běžel vymejvat hubu, ale dost lidem (hlavně slečnám, přestože sladkej neni) chutná.
    Vyhnul bych se Staropramenu, kterej mi přišel vyloženě hnusnej.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    OIIIK: ja sem tam uz nejakou dobu nebyl, protoze sem se odstehoval ze zizkova, ale me tam dycky chutnal
    OIIIK
    OIIIK --- ---
    ANDY_WARHOL: to sice točej, ale točej ho málo a je hnusnej (před tejdnem alespoň byl)
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    jo vařej tam výtečně a navíc levně, ještě že to neni v praze, to by šli rychle dokopru
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    X_RATED_IDIOT: podle toho co jsem tam mel ve stredu za obed, tak ten pecenej vul bude ultraluxusni ;)
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    dneska je veselá akce v kostelci http://www.pivovarkostelec.cz/ jsem zvědavej na pečenýho vola
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    ANDY_WARHOL: supr! dik
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    RAGNAROK: u sadu ho tocej
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    ANDY_WARHOL:

    nahodou toceny asi nikde nedostanu?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    RAGNAROK: aha :) ja narazel na to ze je to nove
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    ANDY_WARHOL:

    ja ho kupuju primo v pivovaru, bohuzel tam jezdim tak 3-4 do roka. Jen jsem to sem dal, ze ten pivovar taky vznikl kolem roku ~1560 a pivo se jmenuje podle vyznacne osoby.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    RAGNAROK: tohle pivo uz je na svete docela dlouho, ja ho piju casto, bud u sadu nebo na sumave, kousek od strakonic se da koupit bezne
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    aha, tak potom je to těžký, v laureátech je pár mullerů, nějakej richter, jestli je to americký, zak to už vůbec
    TOMAN
    TOMAN --- ---
    X_RATED_IDIOT: Hele to já nevim jestli český nebo zahraniční, byla to taková soutěž v jedný hospodě kde sem se nad ránem vyskytnul a vrchní byl dost tajemnej a nechtěl nic víc prozradit... ale dost pochybuju že je to český pivo
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    ABRAHAM: no a ten nedostal nobelovku za mír a šíření mezinárodní snášenlivosti? :))
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    X_RATED_IDIOT: Muze a nemuze. Konrad byl otevren roku 2000, Vratislav 1874. Ale pokud se divam dobre, tak v Liberci maji pravo varecne od roku 1560 :)
    A navic se pivovar menuje podle Konrada, bratra knizete Vratislava. I kdyz mnoho lidi narazi spise na Konrada Henleina :)
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    TOMAN: to je dost špatně zadaný, to pivo má bejt český? a to jméno jméno nebo příjmení? takhle to muže bejt klidně Konrad (1973 lékařství Konrad Lorenz)
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    BOTA01: valim dnes na ochutnavku rauchbiera od Harracha, jinak bych mozna i prisel..
    TOMAN
    TOMAN --- ---
    Mám otázku, na kterou se mi nepodařilo najít odpověď - název piva/pivovaru:

    a) pivovar byl založen okolo roku 1560
    b) pivo je 11
    c) jmenuje se podle nositele Nobelovy ceny
    BOTA01
    BOTA01 --- ---
    Dnes v Mezzaninu Rychtář 12° nefiltrovany a chutna mi moc..Dorazte, kdyz je ten patek..
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    hele zkusim to uvarit, vypada to moc dobre
    MXL
    MXL --- ---
    ANDY_WARHOL: hovězí ve víně už jsem také jedl ztvrdlé...jestli není náhodou lepší bezmasá strava :)

    MORAVSKÁ PIVNÍ BRAMBORAČKA
    1l vody, 600g brambor, 200g brynzy, 200g chleba, 3dl světlého piva, 1 vejce, 1 lžíce másla, 10g hrubé mouky, sádlo, sůl

    1) Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit. Když jsou brambory měkké, přidáme rozdrobenou brynzu, přilijeme pivo a promícháme.

    2) Z mouky, vejce a lžíce rozpuštěného másla připravíme husté těstíčko, které zavaříme do polévky, krátce povaříme, případně dosolíme.

    3) Chléb nakrájíme na kostičky a osmažíme na sádle dozlatova. Rozdělíme do talířů, zalijeme horkou polévkou a ihned podáváme.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MXL: vetsinou nakladam do piva hovezi na gril, vzdy stavnate pak, ted sem to zkusil s vinem a stavnate bylo jen pokud sem to osmahnul hodne na krvavo, kdyz se to nechalo dele tak jen podesev, pivo je proste lepsi
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    teď jsem si teda načal tu obnovenou desítku z krušovic, nebejvaly původně krušovice nejsvětlejší pivo? tohle má standardní barvu...
    MXL
    MXL --- ---
    Dnes jsem zakoupil aktuální číslo časopisu Žena&kuchyně s podtitulem Pivní kuchařka za 38 korun...Zaujalo mě heslo na obálce-Co s pivem v kuchyni:do piva nakládejte, na pivu pečte, v pivu obalujete,vařte a duste...Takhle to vidím taky :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam