• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    ABRAHAM: no a ten nedostal nobelovku za mír a šíření mezinárodní snášenlivosti? :))
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    X_RATED_IDIOT: Muze a nemuze. Konrad byl otevren roku 2000, Vratislav 1874. Ale pokud se divam dobre, tak v Liberci maji pravo varecne od roku 1560 :)
    A navic se pivovar menuje podle Konrada, bratra knizete Vratislava. I kdyz mnoho lidi narazi spise na Konrada Henleina :)
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    TOMAN: to je dost špatně zadaný, to pivo má bejt český? a to jméno jméno nebo příjmení? takhle to muže bejt klidně Konrad (1973 lékařství Konrad Lorenz)
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    BOTA01: valim dnes na ochutnavku rauchbiera od Harracha, jinak bych mozna i prisel..
    TOMAN
    TOMAN --- ---
    Mám otázku, na kterou se mi nepodařilo najít odpověď - název piva/pivovaru:

    a) pivovar byl založen okolo roku 1560
    b) pivo je 11
    c) jmenuje se podle nositele Nobelovy ceny
    BOTA01
    BOTA01 --- ---
    Dnes v Mezzaninu Rychtář 12° nefiltrovany a chutna mi moc..Dorazte, kdyz je ten patek..
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    hele zkusim to uvarit, vypada to moc dobre
    MXL
    MXL --- ---
    ANDY_WARHOL: hovězí ve víně už jsem také jedl ztvrdlé...jestli není náhodou lepší bezmasá strava :)

    MORAVSKÁ PIVNÍ BRAMBORAČKA
    1l vody, 600g brambor, 200g brynzy, 200g chleba, 3dl světlého piva, 1 vejce, 1 lžíce másla, 10g hrubé mouky, sádlo, sůl

    1) Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit. Když jsou brambory měkké, přidáme rozdrobenou brynzu, přilijeme pivo a promícháme.

    2) Z mouky, vejce a lžíce rozpuštěného másla připravíme husté těstíčko, které zavaříme do polévky, krátce povaříme, případně dosolíme.

    3) Chléb nakrájíme na kostičky a osmažíme na sádle dozlatova. Rozdělíme do talířů, zalijeme horkou polévkou a ihned podáváme.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MXL: vetsinou nakladam do piva hovezi na gril, vzdy stavnate pak, ted sem to zkusil s vinem a stavnate bylo jen pokud sem to osmahnul hodne na krvavo, kdyz se to nechalo dele tak jen podesev, pivo je proste lepsi
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    teď jsem si teda načal tu obnovenou desítku z krušovic, nebejvaly původně krušovice nejsvětlejší pivo? tohle má standardní barvu...
    MXL
    MXL --- ---
    Dnes jsem zakoupil aktuální číslo časopisu Žena&kuchyně s podtitulem Pivní kuchařka za 38 korun...Zaujalo mě heslo na obálce-Co s pivem v kuchyni:do piva nakládejte, na pivu pečte, v pivu obalujete,vařte a duste...Takhle to vidím taky :)
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    Sice asi Pilsner Urquell agitka, ale vtipne to je..

    http://www.youtube.com/watch?v=Lh0ZgCRVZxU&feature=player_embedded
    MXL
    MXL --- ---
    VOZKA: ...na Kahana nezanevřu, určitě při další příležitosti zase ochutnám...a tu polotmavou dvanáctku prubnu ještě jednou, kdybysme náhodou měli při jejím pití oba smůlu na ošetření...
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    btw: šel jsem v sobotu kolem...
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    MXL: Hele tak jsem otestoval ten polotmavej Kahan přímo u nás v Mostě v pivovaru a buďto ho tu taky nikdo nepije a byl starej jaxviň, ale to se mi moc nezdá, protože předpokládám že přímo v pivovarský hospodě budou mít skladování ošéfovaný dobře, anebo je fakt hnusnej. Byl nakyslej a i lehce trpkej, přitom chuť víceméně nijaká, prostě špatný pivo, a přemejšlim jestli mi teď neni nedobře právě z něj (pak jsem to spláchnul jednim světlým). Určitě ale na Kahan celkově nezanevři, protože světlý i tmavý jsem měl mnohokrát a vždycky byly minimálně nadprůměrný, a speciály mívaj výborný.
    MXL
    MXL --- ---
    Dostal jsem teď doporučení na nový minipivovar s restaurací Vítek z Prčice. Pivko je prý naprosto vynikající a během slavnostního otevření 31.7. bude točené za 15 korun. Už to někdo zkoušel? (o pivovaru je v článku až dole)

    http://www.sedlec-prcice.cz/text/cz/restauracni-pivovar-vitek-z-prcice/
    KACIR
    KACIR --- ---
    Pivní mapa: http://pivni.info/blok/6394-pivni-mapa.html - mapa českých pivovarů v Google Earth a pro navigace TomTom!
    KEJML
    KEJML --- ---
    Tu teď mám otevřenýho toho Nakouřenýho šviháka a je stejnej jak ze sudu v Letňanech. Pivo je to dobrý, ale nakouřený fakt proklatě málo.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    DEMONOFANARCHY: Teda Petr Vok mi fakt nejel, vodově kyselý pivo. Ale je docela dobře možný že to bylo nálevnou.
    ENPE
    ENPE --- ---
    ABRAHAM: Díky, to se hodí...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam