• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!
    KRYSTOFF
    KRYSTOFF --- ---
    Dnes jsem se stavil v centru na http://www.wienerbierfest.at/
    Meli jenom tretinky coz umoznilo okusit vice vzorku. Mych oblibenych Weissbieru bylo pomalu tak jsem zkusil i nekolik Helles od mensich pivovaru. Nebyly spatny ale mozna jsem mel radsi zustat u pivovaru vetsich-ktery maji prekvapive velky vyber dobrych piv. Velky (i kdyz udajne stale soukromy) Ottakring objizdi akce s obri pipou kde ma Zwickela, Roteszwickela, nejaky dalsi Biobier, Weiss etc. Gosser (Heineken group) ma Zwickela a 3 dalsi druhy. Stiegl (nejvetsi soukromej pivovar ze Salcburgu) vsechny jmenovany piva, navic ma ve Vidni hospodu co vari svoje pivo (meli tam svuj stanek taky). Skoda ze se podobne neprofiluje treba Staropramen nebo Starobrno..

    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    RAGNAROK: dobrej tip, byl jsem tam teď na jedno na procházce a bylo fakt výborný (pro info: maj každej den do osmi)
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    tak jsem se vratil do prahy, poreferujte, zda ten bock stoji za to a kde ho kdyztak jeste maji :)
    KACIR
    KACIR --- ---
    X_RATED_IDIOT: No samozřejmě. Ale, vida, jako sládek uveden Tomáš Mikulica, kmenový to mistr chýňský, jen autor receptury je Petr Buriánek: http://www.aliancepiv.cz/blog/php/Rosemary.pdf
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    KACIR: aha...no,esli jim tam rozmaryn zbyl...:-))))))
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    KACIR: v merendě to jako chýni uváděli
    KACIR
    KACIR --- ---
    MOUNTBATTEN: Ano, ale tohle dokonce v Chýni vařil někdo jinej, nějakej domovarník, jméno si nepamatuju...
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    KACIR: on rikal,ze casto varej specialy pro hospody,co se úpak prodavaj pod hlavickou te hospody apod.,nikoliv pod hlavickou Chyne
    (napr. nuselasky skok,nebo tak nejak - psenice pro Zly casy)
    KACIR
    KACIR --- ---
    MOUNTBATTEN: Ujetý to je, ale zajímavý. Není to stálá nabídka, je to první speciál pro Alianci P.I.V., takže se to dá koupit pouze v aliančních hospodách, je to trochu opožděný letní pivo, lze předpokládat, že příští léto ho uvařej znova. Vařili ho sice v Chýni, ale ne pod hlavičkou Chýně, tak nevím, jestli ho Inža vůbec má...
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    KACIR: zis, to zni ... ujete;-) Budou to mit u Miry furt, nebo jen docasny?
    No nic,asi beru telefon a volam Inzovi o prosbicku;-)
    RURYRY
    RURYRY --- ---
    MILHAUZ: To jsme skoro sousedi... Vždycky když jsem se odhodlal projít kolem výčepu nelitoval jsem. Ale otvíračka cca do 21 je trochu nepraktická.
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    no nejsem žádnej lingvista, ale proč na bernard sváteční ležák, je vzádu na etiketě česky: nefiltrovaný světlý ležák bernard a slovensky: nefiltrovaný rezaný ležiak bernard? jestli maj na slovensku řezaný piva tuhle barvu, pak světlý ani nechci vidět :)))
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    KACIR: To ani nevim, ze uz to nekdy varili. Takova piva u nas nikdo krom Nachoda nevari a proto se vyplati na to zajit. Navic tusim, ze by to mohlo byt i chutne a klasicky uvarene pivo. Zkusim nekde jedno sehnat a pak hura zase pryc na normalni pivo.
    Dokonce se psalo, ze neco pujde i do lahvi.
    KACIR
    KACIR --- ---
    ABRAHAM: Před pár lety v podstatě totéž uvařili jako 21°Březňák a bylo to dost zajímavý pitivo, zkusím zajít na jedno ke Karlu IV...

    MILHAUZ: Klášterka, pod tím názvem to znám...
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    MILHAUZ: Vyber si primo na: http://www.svatovaclavskepivo.cz/
    Ale zbytecne bych neotalel, podle tech zprav toho neuvarili tolik a vychazi to kolem jedne 30L becky na kazdou hospodu. Pokusim se zitra zajit, snad budu mit stesti.
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    KACIR: na prasivce alias sumavanka alias klasterka je moje oblibena hospoda hned pod barakem - ovenecka ulice na letne. je to obycejna zahulena ctyrka, ale toci tam muj oblibeny klaster a kazdy tyden maji nejake pivo na ochutnani. ja tam vetsinou prijedu s kocarkem, dam si jedno venku na stojaka a jsem spokojenej.

    ABRAHAM: velena jsem nemel. ja obecne nejsem na psenky. to svatovaclavsky je opravdu hodne zakaleny a je to prijemny, clovek ma pocit, jako by pil kefir. ten doppelbock z brezna jsem zatim nevidel, kde ho maji?

    jo a jen poznamka pod carou: na prasivce stoji ten sv.vaclav 24 korun za 0,4 a v centru jsem ho videl od 34 do 38 kc!! tomu rikam marze
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    Dnes meli vybornej Konrad 14° u lávky ve stromovce. Vetsinou tocej 10° to je taky moc dobry pak maj jeste 11° tmavy a svetly ty jsem este nestih ochutnat.
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    MILHAUZ: mel jsi treba Velena? Me by zajimal rozdil mezi temato dvouma psenkama, krom stupnovistosti. Me Svatovaclavsky prisel vic zakalenejsi, ale vyrazny posun v chuti jsem si neuvedomil. Dle me mohli uvarit neco jineho slavnostniho.

    Viz Doppelbock. Po dlouhe dobe se vydam zase do hospody dat si neco z Brezna/Starobrna/Heinekenu.
    KACIR
    KACIR --- ---
    Svatý Václav by měl radost, pšenice z Černé Hory, doppelbock z Března, co mu ještě kdo uvařil k svátku?
    KACIR
    KACIR --- ---
    MILHAUZ: Kefalín, čo se predstavujete pod tým "na prasivce" ? :-) Zní to zajímavě, ale podle Pernštejna to bude daleko za Uhříněvsí :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam