• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    v tej hospodě teď maj tohle pšeničný pivko s jahodama.. schválně ochutnám pintu jaký to je, ale moc šancí tomu nedávám..

    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    asi půjdu...



    tohle by mohlo bejt zajímavý:

    Gulden Draak, at 10.5% this is not a beer for your average beer drinker. For the seasoned beer nut though, this is a Beligian dark triple like no other. Bursting with fruity tones coupled with a lush aroma, it is one of the best sipping beers available. Enjoy it (responsibley!) at the 2010 October Beerfest, 22nd-24th October

    BLEVAJZZ
    BLEVAJZZ --- ---
    he he :-DD
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    ABRAHAM: +1 a na nastenku!
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    X_RATED_IDIOT: me vic chutna ta rytirska 21, to neni az tak sladky
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    Tak jsem se vrátil z víkendu ve Vídni, kde jsme uspořádali naši akci Wiener Bräuwalzer, která spočívala v obchůzce vídeňských minipivovarů, popř. hospod s "vlastním" pivem. Jejich seznam najdete na Google mapě. Za sobotu a neděli jsme prošli a ochutnali:

    1/ 7 Stern Märzen 13° nefiltrované -- 7 Stern Bräu -- pro mě vítěz celého výletu, pilo se úplně samo. Hospoda příjemná, varna uprostřed lokálu působí krásně. Jídlo taky výborné. Akorát nás obsluha chtěla natáhnout, když nám účtovala vyšší ceny.
    2/ 7 Stern Rauchbier 13° tmavé -- 7 Stern Bräu - parádní rauch. Z něho je uzenka cítit krásně i po přičichnutí a samozřejmě i v chuti. Takové pivo Eggenberg sakra neumí.
    3/ Plutzer Bräu Helles 12° nefiltrované -- Plutzer bräu -- hospůdka pěkná, pivo vynikající. Určitě bych se sem ještě někdy vrátil. Nenašel jsem zde ale varnu, tak si nejsem jist, zda se zde pivo přímo vaří.
    4/ Hansy Helles Zwickl 12° nefiltrované -- Gasthaus Hansy -- velké zklamání, pivo nenadchlo, obsluhu jsme vůbec nevzrušovali. Pivo pravděpodobně není místní, ale kde se vaří netuším.
    5/ Brigitta-Bräu Helles 12° -- Brigitta-Bräu -- společně s Hansy asi nejhoší pivo. Obsluha ale dobrá, dokonce z nás chlapík mámil zda nejsme Slováci. Asi jsou na ně trochu víc zvyklí.
    6/ Grinzinger Bräu Helles Zwickl 12° nefiltrované -- Grinzinger Bräu -- pivo vařeno v Ottakringeru, ale chuť mě překvapila. Nebylo to sice žádné výstavní pivo, ale rozhodně se pít dalo.
    7/ Kadlez Pils 12° -- Kadlez Brauerei -- první Pils a neměl jsem si ho ani dávat. Pivo prázdné, nicméně né nejhorší. Jinak moc příjemná knajpa, pěkné prostory, pivovárek, obsluha i celkové prostředí.
    8/ Fischer Bräu 12° pšeničné -- Fischer Bräu -- moc pěkná hospůdka, ale dlouho jsme museli čekat na obsluhu (za což se pak i omluvili). Pšenka dle mého soudu dobrá. Dal jsem si famózní wienerschnitzel, přes celý talíř. Jídlo na jedničku.
    9/ The Highlander Märzen Zwickl 12° nefiltrované -- The Highlander -- Märzen jsem si tu hodně oblíbil, toto pivo i hospoda by si zasloužilo delší (popř. další) návštěvu.
    10/ Schwarzenberg Weizen 12° pšeničné -- Stadtbrauerei Schwarzenberg -- zde jsem nedokázal pšenici dopít, ale ne kvůli chuti, nýbrž její sytosti. Kvůli jídlu ve Fisherbräu jsem měl plný pajšl a toto se tam už vlézt nemohlo.
    11/ Schwarzer Rabe Rabenbräu 12° -- Schwarzer Rabe -- trošku zklamání, čekal jsem tu trošku víc. Pivo mě nijak nenadchlo.
    12/ Medl Bräu Märzen 12° -- Medl Bräu -- zde se mi líbila hospůdka a trochu netypické barové stoly hned z kraje u varny. Silně zakouřené prostředí, které ale jinak bylo společně s pivem dobré. Díky pozdější hodině, kdy jsme sem dojeli už bylo celkem narváno a hluk.
    13/ Bauernbräu National Champion 13° -- Bauernbrau -- poslední pivo prvního dne. Nebylo špatné, ale ničím výjimečné. Navíc obsluha o nás neměla zájem a než nás přišla podruhé obsloužit, vzdali jsme se myšlenky dát si další pivo a rovnou zaplatili. Jinak jedničku zde dávám záchodům :)
    14/ 9er Bräu 13° -- 9er Bräu -- pivo vařeno v Puntigameru v Grazu, ničím zajímavé. Dobré tak na žízeň nebo probrání ze včerejšího dne - což splnilo náš účel.
    15/ Universitätsbräu Magister Märzen 12° nefiltrované -- Universitätsbräuhaus -- pivo taky vařeno kdesi jinde, nejsem si teď přesně jist kde. Ani zde jsem nebyl spokojen, snad jen s obsluhou, protože madam na nás po chvíli začala mluvit českorakousky, což potěšilo a celkový dojem vylepšilo.
    16/ Universitätsbräu Campus Zwickl 12° nefiltrované -- Universitätsbräuhaus -- podobně jako Märzen nijak výrazné.
    17/ Stiegl Ambulanz Hausbier 12° nefiltrované -- Stiegl Ambulanz -- zde konečně první pivo co v neděli stálo za to. Dali jsme si teda ještě jedno. Prostory hospody parádní, hlavně celý pivovárek.
    18/ 1516 Lager 12° světlé -- 1516 -- další z hospod, kam je potřeba zajít ještě jednou. Ani ne tak kvůli Lageru, ale kvůli těm specialitám.
    19/ 1516 M&N Amber Ale 12° -- 1516 -- Já měl Amber Ale, ostatní si dali: Carribean Stout, Altbayrisch Dunkel a Victory Hop Devil India Pale Ale. Od každého jsem ochutnal a všechny byly parádní. Hlavně ta IPA, což byla ale 16° a to by nedělalo dobrotu.
    20/ Salm Bräu Märzen 12° -- Salm Bräu -- hospoda jako Pegas v Brně, popř. U Fleků v Praze. Nazývám to průtokáčskou hospodou, kdy se jedněma dveřma hrnou lidi dovnitř, druhýma další zase ven. Kvůli lokalitě (vedle Belvederu) silně napráskané. Frmol, hluk, zmatek, špatná obsluha. Pivo celkem dobré.
    21/ Wieden Bräu Märzen 13° -- Wieden Bräu -- závěrečná našeho pivního valčíku. Pivo už jen v klidu dopíjím a ani nejsem schopen ho nijak hodnotit. Řekl bych, že to byl asi lepší průměr.
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    ABRAHAM:
    LOPIK: je to dobrý, budu mít dva sudy připravený v liblicích, ale byly to nervy :))
    KRYSTOFF
    KRYSTOFF --- ---
    V patek jsem neplanovane uvizl v Sobeslavi. Pri shaneni lahvaku do vlaku jsem narazil na nedalekou vecerku, a tam meli zajimavou promoakci: toceny Rebel za 10,- (krome toho vsechny druhy v lahvi vcetne svatecniho specialu). Pritom to byl normalni kramek, zadny zidlicky stolecky ani pultiky.
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    X_RATED_IDIOT: Zkus se domluvit primo z obchodakem, zda ti pri zavozu nemuze jednu becku privezt. Budes to mit daleko levnejsi. Nerikam, ze to obchodak udela, ale problem by to byt nemusel. Takto mi to rekl prave obchodak pro Prahu (ale bavili jsme se o lahvovym). Da ti to za smesnou cenu, v porovnani s tim, kdybys to bral nekde primo v hospode.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    X_RATED_IDIOT: Ve Zlatým hadovi maj údajně nějakej 13 nebo 14 speciál co vařej jen pro ně, podle člověka co pro hada dělá. Snad se tam i něco vytočí..
    V pivovaru jsou celkem ochotný, domluvit by se asi nechalo cokoliv, ale nevím jestli by nebylo už jednodušší a asi i levnější si tam pro ten sud zajet (je to z Prahy 100 km) než řešit 2* přepravu, dobírku, zálohu atd..
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    BLEVAJZZ: vypil jsem i náchodskej double :) ale jeden a stálo to úsilí
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    no víkend se blíží a já mám zase standardní problém, proč se nedá v praze sehnat poutník v sudu? dokonce to nevyjde asi ani v liblicích, nevim jestli budou ochotný mi to poslat za rozumný prachy přímo z pivovaru :( na jejich stránkách jsem četl, že ho v praze točej ve vinárně zlatý had, ale za 45 kaček za půllitr? když si ho jako maloodběratel mužu vzít asi tak za 12? tam to pivo bude asi dobře opečovaný a výtoč nádherná :)
    BLEVAJZZ
    BLEVAJZZ --- ---
    X_RATED_IDIOT:15 je ještě dobrá.. Pardubický Porter 19 nebo Ježek 18 ty teprve dávájí pořádně za uši:-)
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    BLEVAJZZ: no musel sem se tim trochu prokousat, už je celkem znát, že je to silný pivo, tenhle typ piv už se musí pít skoro jako víno :)
    BLEVAJZZ
    BLEVAJZZ --- ---
    X_RATED_IDIOT: definuj ,,hodně kousací" :-D

    já měl v tom pivním muzeum cappuccinový pivo z starokladenského.. a teda bylo to divný.. asi jako kdybyste to ledový Cappuccino v krabici jak se kupuje v krámech.
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    včera měli permona, 10 nic moc, 13 super ale brzo došlo, 17 pomeranč docela zajmavý, jak ty ochucený piva moc nemusim, tak tohle bylo fakt dobrý (ale jedno max.). No a jinak jsem ochutnal benešov 15 a to bylo hodně kousací a pak tu svatováclavskou černou horu, přišla mi míň sladká než standardní velen
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    jo dole je to trochu hutný, ale nahoře sem teď dycky vychytal v pohodě lidi, to mladý ucho už tam nebylo ani nepamatuju
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    Já zase časy moc nemusim (dneska tam jdu spíš výjimečně), nestíhaj, je tam narváno atd. z aliance mám nejradši merendu, ale tam zase často nejni z čeho vybírat, pokud je to muzeum takhle, zkusil bych...
    BLEVAJZZ
    BLEVAJZZ --- ---
    MOUNTBATTEN: dámy jsou výtány samozřejmě takéé! já na recenze nedám.. radši vždycky vyzkouším sám.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    BLEVAJZZ: teda nejsem kluk,ale vydesil mne tu report od DEMONOFANARCHY.
    Ale ja sem konzerva, mne nejlepsi prijde stejne zastrcenej Princ Miroslav:-)
    (a mozna bysem pela chvalu i na Zly,ale nejak tam nebejva misto a vecirku,kdy se postesti a misto urve, se nejak neucastnim. O Tramwayi nemluvim,ta v mem srdci pevne misto proste ma:-) )
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam