• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    dneska jsem jel na štiřín přes průhonice a musim říct průhonice velký zklamání, desítka chutnala jak ředěnej mnichovskej helles s nějakou pachutí a třináctka polotmavá měla taky nějakej nedobrej vocásek, no je vidět, že původní sládek už dělá dávno jinde (mimochodem taky v úněticích) a navíc i cenově se toho nebojej, desítka za 33 je celkem dost. Štiřín ušel, v portfoliu měli 13 stout, 13 borůvku, 14 speciál polotmavá a 11 a 12 světlý
    K009
    K009 --- ---
    IXX. Nepomucké pivní slavnosti – 9.7.2011 | eskanoiZZe.com - webzin o elektronické, industriální a alternativní muzice
    http://eskanoizze.com/ixx-nepomucke-pivni-slavnosti-9-7-2011/

    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    V Brně otevřen Líšeňský pivovar (Kotlanova 5). Jsou ve zkušebním provozu, dodělávaj věci kolem knajpy. Pivo už mají ale navařeno: světlá 11 Marvan, polotm. 13 Ležoun a pšenice. Dal jsem dnes narychlo jedenáctku a zachutnala. Dle slov paní majitelky plánují PETky i KEGy, jen to chce čas. Webovky nejsou, zatím je neřešili. Prostředí příjemné, nebyl ale moc čas to zkoumat.


    CH_IN_A
    CH_IN_A --- ---
    tedko jsem zkusil Velen Garden - psenicne s limetkou
    http://www.pivovarcernahora.cz/article.asp?nArticleID=292&nDepartmentID=1&nLanguageID=1

    prvni pricichnuti a nasledne napiti me dost vydesilo ale druha pulka sklenice uz chutnala dobre - asi si ho obcas dam :)

    kdybyste nekdo mel zajem, tak ho tedko maji v Holesovicich - bar Trojanek
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    trubky byly přidanou hodnotou zvířátek :)
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    Ja mela unetice 12 v patek (v Uneticich v Sokolovne) - nemam vybrany jazycek, ale trubky sem necitila a chutnala mi dost teda!
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    no točej tam furt černou horu a navíc maj únětice 12, jestli jednu pípu nějak obměňujou nevim
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    X_RATED_IDIOT: musim tam zajet. takze u zviratek tocej unetice? uz prestali s cernou horou nebo co to tam meli? taky tam mivali vybornou domaci orechovici...
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    MILHAUZ: zkusil jsem si dát jedno už ve zvířátkách a bylo trubkový jako kráva, ale v pivovaru luxusní
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    jinak ted o vikendu pri vylete na ostry (jiz na bavorske strane sumavy) jsme na horske chate ochutnali mistni osser helles bier a tak mi to chutnalo, ze po tom zacinam patrat. dela to tu v cechach nejaky pivovar? jaka je presne vyroba?
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    X_RATED_IDIOT: a pivo?
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    včera opět únětice, už to tam vypadá jako u lidí a dokonce i petky už maj polepený, progres je vidět
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    Tak jsem se dostal v Brně do Magistra a zdá se to na fajn pivo. Měl jsem zatím desítku a čtrnáctku - desítky obvykle nepiju z pochopitelných důvodů, tuhle jsem zkusil protože jsem se potřeboval navečer učit a byla sice lehoučce nakyslá (mám na to kvůli Gčku alergii, ale vlastně to není negativní vlastnost) s takovou zvláštní kouřovou příchutí. Silná tak akorát, takže je to po dlouhý době první desítka, která mi chutnala. Čtrnáctka má být napůl z ječného sladu a napůl z pšenice a přišla mi fakt skvělá - mám klasickou pšenici rád, ale bývá na mě občas moc sladká, takže tohle pivo mi chutnalo ještě víc. A prodávají ho i na tupláky:).
    Interiér hospody nijak zvlášť zajímavý není, ale první dojem, kdy scházíte po schodech do sklepa okolo "kádí", kde se vaří pivo (jak se to jmenuje?), kde zrovna s něčím operuje sládek a praští vás do nosu hořká vůně/pach chmelu je fakt super. Mají tam i pár levnějších jídel k pivu (topinky s česnekem za 21), ale s "většími" jídly co mají na lístku prý mají zatím trochu problém - trvá to. Ceny jsou ale fajn, za pivo i za jídlo.


    A taky jsem včera v jedné místní hospodě zkoušel nefiltrovaný Gambrinus 13° s nadějí, že by soudruzi z Plzně udělali dobré pivo. Bohužel není o čem psát, neudělali.
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    GULDUR: Zavřito.. málo lidu..
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    Zdar, nevíte někdo co je se sportbarem Valhal v Bořivojovce?
    HONZIK_HAPPY
    HONZIK_HAPPY --- ---
    tak šampon na vlasy s pivem tááák krásně voní , že jsem dostala chuť :o)
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    CH_IN_A: no jak tak koukám, moc se tam s článkama neserou, je to splácanina z tisíce zdrojů, ale nějakou informační hodnotu to má. Jen nevim s tim přímym topenim co to znamená, pokud jde o topení dřevem pod kotel, tak to má snad i berounskej medvěd
    CH_IN_A
    CH_IN_A --- ---
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    X_RATED_IDIOT: Protože ty segmenty se většinou nepřekrejvaj. V segmentu "prémiových" piv pojedou tuhle "český pivo" mantru (a prodávat skrze to svoje produkty) a v segmentu diskontů pojedou dál svoje diskontní značky z polska. Dole maj zisky z objemu, nahoře z vyšší marže prémiového zboží.
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    HERRICH: no eště tak budvar, ale proč to dělá sab a heineken nechápu, dyk ty laciný zahraniční piva sou z velký části jejich produkt ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam