• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    tak konečně zpět ze slovinska/chorvatska. Pivo tam maj nepitelný, pančovaný kukuřičnou krupicí. Zkusil jsem ožujsko, pan, karlovačko, laško, hrvatskej pokus o löwenbrau a union, jediný co se dalo byly všechny možný rádlery, dobrý je, že dělaj různě ovocný, ale v podstatě to všechno je o pivu asi jako rádler ze staropramenu.
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    DEMONOFANARCHY: aha, ja myslel ze to byl tvuj prima zazitek
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    HERRICH+DEMONOFANARCHY: by mne zajimalo, jak moc to tito lide (zakaznici, ci majitele slevowebu, co slibovali zalobu na nej) dotahli ke konci.
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    MOUNTBATTEN: jo ale DEMONOFANARCHY na nej vzal celkem slusnou stetku, ted jde IMO o to aby mu nekdo pomoh a COI tam dorazila jeste parkrat
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    HERRICH: vis ceho se bojim? Ze je jak lejno, ktery nejde splachnout:-(
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    MOUNTBATTEN: dobre mu tak, jen at zkrachuje, za tohle si nic jinyho nezaslouzi
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    DEMONOFANARCHY: jj a proto to zkousii n novych a novych webech, protoze na vsech, co zkusil, uz ma utrum (a nektere ho i zalujou, pokud vim:-))) )
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    pockej, ted na to koukam, to je bejvala suvinka na havlickove namesti na zizkove? nasel jsem to dobre?
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    DEMONOFANARCHY: nam stacilo tam zavolat na rezervaci stolu s voucherem. Chovani pana majitele bylo tak uzasne privetive, ze voucher letel do kose.
    By mne zajimalo,jak dlouho se udrzi - na slevoweby dava furt a furt (fakt,kdyz kouknete na skrz.cz tak parkrat v tydnu na nejakym novym slevowebu je svetopivni voucher), lidem s voucherem nadava, coze by jako chteli za tu slevu, este navic ta komurka hanby....no a chovani i celkove k navstevnikum, co sem slysela, je, ze se diovim,ze uz mu nekdo nerozbil cifernik.
    A on na vsechna varovani se ohrazuje zalobou za pomluvu.
    A prochazi mu to:-(((
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    DEMONOFANARCHY: no to je sila! klasickej cechackizmus
    BLEVAJZZ
    BLEVAJZZ --- ---
    tuhle sobotu na Markétě http://www.beerketa.wz.cz/
    KACIR
    KACIR --- ---
    Než se rozjede pH-flejm, tak odkážu na jeden starší na toto téma: http://www.ontola.com/cs/je-plzenske-pivo-zasadite nebo http://otareiss.sweb.cz/nej_clanek.htm
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    HYPNOGEN:
    ano mas pravdu. ostatne duvod priznivrho pusebeni plzne se da vygooglit.
    HYPNOGEN
    HYPNOGEN --- ---
    RAGNAROK: 6,7 nee.. bude to určitě pod 5.
    je ale pravděpodobné, že bude třeba o 0,2 zázaditější než průměr, protože mají možná zásaditější vodu na vstupu.
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    Pokud si dobre pamatuju plzen je pry ze vsech piv nejmene kysele - pH okolo 6,7. Na druhou stranu ma nizky obsah alkoholu pri vysokem extraktu.
    HYPNOGEN
    HYPNOGEN --- ---
    VOZKA: tohle je přesně ta pověra, díky které doktoři tu plzeň doporučují.

zásadité pivo je mýtus.
    KACIR
    KACIR --- ---
    MOUNTBATTEN: Plzeň neobsahuje tajemné bejlí, ale je to poměrně poctivý hořký pivo. Asi bych to nahradil Svijanským Rytířem, to je dobrá hořká dvanáctka...
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    MOUNTBATTEN: Osobně tomu nevěřim, ale dostkrát jsem v nedůvěryhodných zdrojích četl, že Plzeň je jediný pivo který neni kyselý, ale slabě zásaditý a proto je dobrý na žaludek.
    VOJTA01
    VOJTA01 --- ---
    MOUNTBATTEN: Já si myslím, že na tyhle věci pomáhalo spíš kvasnicové pivo, což teda plzeň není, takže nevím. Ale minimálně bych nějakej ten kvásek zkusil.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    Vy mi urcite odborne poradite:
    onehda, kdyz sem skoncila u dochtrorky s akutni gastritidou (jinymi slovy: blicka a sracka:-))) ), tak mi poradila pit PLZEN. A jako fakt, jedna tretinka, k navrzenemu jidlu, 1x denne a citil se muj zaludek lip (pivo i jidlo udelalo sve, wtz.)
    Nedavno sem si opet zaludek trochu otravila silne kvalitnim vinem vypitem v mnozstvi vic nez zdravem a tak si rikam, ze to chce na cas pivni kuru.
    Jaka je alternace za plzen?
    Predpokladam, ze plzen obsahuje urcite potrebnou horkost a mozna nake tajemne bejli, proc ji doktorove doporucuji. Takze jine pivo, co bude obdobnych tajemnosti plno?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam