• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!
    VOJTA01
    VOJTA01 --- ---
    MOUNTBATTEN: Já si myslím, že na tyhle věci pomáhalo spíš kvasnicové pivo, což teda plzeň není, takže nevím. Ale minimálně bych nějakej ten kvásek zkusil.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    Vy mi urcite odborne poradite:
    onehda, kdyz sem skoncila u dochtrorky s akutni gastritidou (jinymi slovy: blicka a sracka:-))) ), tak mi poradila pit PLZEN. A jako fakt, jedna tretinka, k navrzenemu jidlu, 1x denne a citil se muj zaludek lip (pivo i jidlo udelalo sve, wtz.)
    Nedavno sem si opet zaludek trochu otravila silne kvalitnim vinem vypitem v mnozstvi vic nez zdravem a tak si rikam, ze to chce na cas pivni kuru.
    Jaka je alternace za plzen?
    Predpokladam, ze plzen obsahuje urcite potrebnou horkost a mozna nake tajemne bejli, proc ji doktorove doporucuji. Takze jine pivo, co bude obdobnych tajemnosti plno?
    KACIR
    KACIR --- ---
    X_RATED_IDIOT: Mutějovice by mě zajímaly, prej jsou dobrý. A ten Vyšší Brod ti nepokrytě závidím, moc mňam pivko a pajzl příjemnej...
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    nestíhám, tak jen v rychlosti: dneska sem musel pracovně do KV, cestou z5 návštěva pivovaru chýše, vypadá celkem snobsky, v nabídce světlá 11, polotmavá 13 a tmavá nevim. Za petku chtěj 80. Dále poddžbánský pivovar mutějovice - vypadá dost domácky, maj světlou a tmavou 12, nějakou 10 a nějakou tmavou. Do petky akorát z pípy, pivo za cca 27,- no a nakonec chýně, ta už je celkem známa, tak jen, že teď maj navařenej bezovej weiss, patnáctku, dvanáctku polotmavou, desítku a černý. Petka za 60. Dneska ještě musim odjet do vyššího brodu a když to vyjde zapadnu večír do pajzlu u Jakuba na vyšebrodský :)
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    HYPNOGEN: Z Přerova pocházím a ta hospůdka je tam chvilku cca 1-2roky a já zní byla taky hodně nadšená...Příjemná změna...V Přerově zas taková nabídka z menších a kvalitních pivovarů není...Což je škoda.Souhlasím s doporučením :)
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    HYPNOGEN: negra jsem měl v kostelci na nějaký veselici cca před rokem, a musim říct že mi slušně urazil hubu, chvíli sem jí hledal a pak jsem to nakonec dopil, slušnej masakr, u černýho nečekaná chuť :)
    KACIR
    KACIR --- ---
    Tipy na zdroje dobrých piv, tentokrát trošku brnocentrický: http://pivnirecenze.cz/kde-ziskat-piva-z-malych-a-zahranicnich-pivovaru
    Ostatně, celý web www.pivnirecenze.cz stojjí za sledování...
    HYPNOGEN
    HYPNOGEN --- ---
    BLEVAJZZ: jj, v tom Svatovaclavskem je ten chmel citit opravdu jako "na chmelu"... kamarad, ktery ma z chmelove brigady dodnes trauma vsak z te "vune" malem omdlel.

    Jinak ja byl ted o vikendu v Prerove - samozrejme jsem si dal v nejake lokalni hospode Zubr a porad mi nejde na rozum, proc je to tak opovrhovane pivo... je to uplny "eurostandard" nic lepsiho ani horsiho.

    Pak jsme ovsem zavitali do minipivovaru Parnik http://www.restauraceparnik.cz/
    Kapitana 12° a Jantar 11° jsem mel uz na jare a chutnal mi (11 mi prisla takova vice obyc). Ted jsem tam vyzkousel zbytek sortimentu (krome Admirala 16°, ktery se tam vari asi jen pri vyjimecnych prilezitostech). Takze Kapitan moc dobry, Pirat 13° polotmava - vpoho (neurazi-nenadchne), Majak 13° psenice - klasika (jako Velen treba), Negr 13° cerny - to bylo fakt jeno z nejvyraznejsich cernych piv, ktere jsem v zivote pil.. jakoze fakt hodne prazena chut. Obsluha prijemna a navic meli o vikendu (nevim, jestli to tak maji vzdy) akci -20% na vsechna piva, takze i ty ceny byly velice priznive.
    Takze opravdu doporucuju.
    KACIR
    KACIR --- ---
    BLEVAJZZ: Jo, to je dobře rozpůlený...
    BLEVAJZZ
    BLEVAJZZ --- ---
    HERRICH:já to samozřejmě také vyfotil;-)

    KACIR
    KACIR --- ---
    HERRICH: V červnu měli KGB v akci červenozelený pivo, popíjeli jsme ho v Rokycanech Na střelnici. Dali jsme jim dost šancí, ale dobře se jim povedlo jen párkrát...

    HERRICH
    HERRICH --- ---
    BLEVAJZZ: skladany pivo jsem nevidel ani nepamatuju, umel ho nas sklepmistr, ale vzhledem k tomu ze je po mrtvici, uz ho od nej tezko nekdy dostanu, nemluve o mrtvym pivovaru :/
    BLEVAJZZ
    BLEVAJZZ --- ---
    minulý týden jsem byl v olomouci a jako povinnost jsem považoval se podívat do místního Svatováclavského pivovárku.hned u vchodu nás pošimrala v nose opojná vůně chmelu a já věděl že jsem na správném místě:-) ochutnal jsem všechno včetně řezazného které natočili krásným stylem do půlky černé od půlky světlě. a fakt se to během pití nesmíchalo. obsluha super nakládaný hermelínek výtečný!doporučuji
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    "Lidičky, dyť je to tajnej..."
    "Provokatér!!!"

    :-)
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    HELLE VRATTE SE K DEBATE O PIVU!!!! :P
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    OTZ: a ven! :)
    OTZ
    OTZ --- ---
    braník!

    včera jsem poprvé ochutnal tu jejich 11° a byl jsem příjemně překvapen
    OTZ
    OTZ --- ---
    ahoj, tady se mi bude líbit:) lahvové se taky muže?:)
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    já taky netvrdim, že se ostravar vaří v praze, nejspíš nevaří z toho důvodu, že potřebujou kapacitu na ten svůj pražskej patok, staropramen se na rozdíl od ostravaru bohužel pije skoro po celý republice a i ve světě, čili je pravděpodobný, že se na rozdíl od ostravaru bude vařit ve všech možnejch volnejch kapacitách tohohle sdružení pro chemickou a hutní výrobu :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam