• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!

    PIVO: Kudy teče, tudy léčí...


    Pokud chcete sdělit, že je někde dobré/špatné pivo, uveďte i důvod, který vás k takovému závěru vede. Nahlédněte na rozcestník na nástěnce tohoto klubu, inspirujte se při hledání pivka dobrého, dodejte tipy vlastní...


    Kluby sžízněné:
    Nejen pivem živ je pivomilec, dopřejte si:
    [ nakládaný hermelín, utopenci a jiné hospodské bašty k pivu!! ]
    Pivo na čerstvém vzduchu chutná nejlíp: [ PIVO NA ČISTÉM VZDUCHU - pivní zahrádky, pivní festivaly, nekuřácké hospody ]

    rozbalit záhlaví
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    KACIR: je tady licence na prodej, ale já to mám jakoby pro sebe a když to mám takhle po známejch, tak na to určitě nepřijdou..

    HYPNOGEN: jo, jasný.. čím víc člověk bere, tím je menší cena.. jde o to jak moc..
    X_RATED_IDIOT: omrknu, zkusim..

    OTZ: který? Heineken, Budweiser, Carlsberg? tak to fakt ani náhodou.. staráč desítka je naprostej luxus oproti těm patokům..
    -
    kdyžtak pak podám report jestli se to bude uskutečňovat.. bude asi největší objem piva kterej jsem najednou kdy v životě koupil :D
    OTZ
    OTZ --- ---
    KINGFISHER: a nemaj v Irsku náhodou lepší pivo než staropramen 10?
    KACIR
    KACIR --- ---
    KINGFISHER: V rámci EU se sice clo neplatí, ale u alkoholu je to jinak, nenastane nějakej problém?
    HYPNOGEN
    HYPNOGEN --- ---
    KINGFISHER: si to domluv přímo na Smíchově na obchodním jako velkoodběr / samoodvoz a tu cenu možná dostaneš ještě o něco níž.
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    KINGFISHER: zkusil bych marka v liblicích, bejvá celkem levnej a má výběr, v praze asi pivoobchod nebo pivninostop, kupoval sem u nich basy a sudy, počítám, že plech maj asi taky
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    mám dotaz.. je tady někdo kdo má zkušenosti s nákupem piva ve velkoobchodech? zrodil se mi v hlavě takovej nápad, kterej kdyby se zrealizoval, tak by z toho mohl bejt docela dobrej kšeft... potkal jsem jednoho slováka tady v Irsku, co zná řidiče kamionu co vozí zboží ze slovenska do slovenskýho obchodu tady (mouku, korbáčiky, chipsy, klobásy apod.), no a to auto neni nikdy 100% vytížený a nebyl by problém tam šoupnout paletu.. myslim, že je hned jasný o co mi jde :-)) ... na paletě je údajně 64 kartonů plechovek (karton po 24ks) ... na slovensku je pivo zbytečně drahý, tak mě napadlo že by ten řidič nabral něco v praze cestou do irska.. ten řidič si za celou paletu účtuje 100 eur.. tak a teď trochu matematiky.. Pivní pohotovost na smíchově má plechovku staráče desítky za 15,90 (dvanáctku nechci.. plzeň, nebo gambáče taky.. možná kozel by šel, jinak asi nic..) ... 15,90 x 24 = 381,60 x 64 kartonů = 24 422,40 ...dejme tomu, že euro je za 25 korun, takže 1000 eur za paletu piv.. navíc těch 100 eur co chce řidič to máme 1100 eur a tím pádem karton piva o 24 plechovkách vychází na 17,18 euro.. já bych tady ten karton piva prodával za 25 eur (známým a znamým známejch za dvacku, a irové mi utrhnou ruce když jim to nabídnu za 30...) ... místo bych na to měl, ale asi přes zimu bude problém s mrazem (takže spíš počkat na duben/květen..).. kamarád má nevyužitou garáž, tam by se to v pohodě složilo.. s distribucí by nebyl problém, znám spousta lidí co znaj lidi a ti znaj lidi, takže se vsadim, že třeba 20 kartonů týdně by nebyl problém... (z těch 64 kartonů bych si nechal určitě tak 10 pro vlastní potřebu a blízkýmu okruhu známejch a kámošů..) ... výsledkem by byl zisk cca 500 eur minimálně.. a to si myslim, že za to stojí :-))

    .. no mě se jedná o to, kde a jaký piva splašit nejlevnějc.. musí to bejt plechovky 0,5L .. sklo vůbec, třetinky taky ne.. nějaký tipy? :-)
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    no já se po pravdě neptal, byl jsem tam na otočku v rámci služební cesty do rudný :) sebral sem deset petek a zmizel, než mi to naskočí na gps :))
    KEJML
    KEJML --- ---
    X_RATED_IDIOT: Toho kouřovýho ležáka tam maj na čepu? A případně v té restauraci s varnou, nebo v té menší s krbem?
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    dneska mi v kalendáři vyšel trestnej staroprdel nefiltr (co by taky kdo filtroval) s jablečnou dření, tak aspoň mám čim si spravit chuť, dám asi ten speciálek :)
    BLEVAJZZ: podepsáno
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    tak dneska jsem byl na otočku v chýni, maj černý, polotmavej ležák, desítku světlou, to je celkem klasika, ale navíc maj sváteční světlou 14, ALE jménem ejlík, kouřovej ležák a snad zázvorová 12
    BLEVAJZZ
    BLEVAJZZ --- ---
    DŮLEŽITÉ!


    PROTI ZRUŠENÍ HOSTINCE U ČERNÉHO VOLA - Petice24.com
    http://www.petice24.com/cerny-vul
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    X_RATED_IDIOT: co já bych za to dal jet autem přes celý město pro pořádný pivo... jdu teď na jednu privátní kalbu a beru sebou sixpack Budweiserů ... :-( ... to je fakt zlo ty hnusy co tady jsou k dostání..
    UNDERDOWN
    UNDERDOWN --- ---
    X_RATED_IDIOT: A (po)hlavně aby ještě něco měli...! Ta jedna lednice je fakt málo!
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    UNDERDOWN: nemít to tam přes celou prahu...
    UNDERDOWN
    UNDERDOWN --- ---
    X_RATED_IDIOT: Tak já picnu Permoníka z Farmašopu fon Lopatoff

    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    no celkem běžná produkce vlastně, sepisovat to nebudu, zajmavější asi akorát chodovar 13, poutník 14, je to víceméně asi průřez pivkupectvím (což by znamenalo, že v oboru českejch nic moc)
    _UDO_
    _UDO_ --- ---
    X_RATED_IDIJOT: co tam mas za dobroty?
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    a já taky dostal advenťáka :)

    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    ... v Tesku měli nějakou akci Beer Festival a všechno bylo o něco levnější než normálně, tak jsem vzal od každýho jeden (nebo dva) vzorek na ochutnání.. ještě jsem neotevřel ani jednu lahev, takže závěry a postřehy budou pozdějc.. všechno jsou to Ale nebo Stouty.. kromě dvojice od O'Hary z místního zdroje (Irsko) je všechno z Británie..

    zleva doprava něco mále z etiket...

    O' Hara's stout - Laden with complex chocolate and coffee flavours, balanced by a robust bitterness and delicate spicy aroma, O' Hara's leann folláin is a full-bodied extra Irish stout

    6% a podle toho co jsem vykoukal z etikety jsou hlavní vývozní trhy Kanada a Chorvatsko stejně tak jako u následujícího Ale.
    -
    O' Hara's Irish Pale Ale - Dry Hopped - Irish Pale Ale with a full and lasting bitterness followed by a zesty citrus burst. 5,2%
    -
    Hobgoblin - Full bodied and well balanced with a chocolate toffee malt flavour, moderate bitterness and a distinctive fruity character and ruby red glow. 5,2%

    píšou Ruby beer.. rubínové pivo.. jsem teda fakt zvědavej.. láhev má na sobě nad etiketou čarodejnice na koštěti :-))
    -
    Black Sheep Ale - Crisp, dry and bittersweet. 4,4%

    ze všech těch kousků co jsem v obchodě bral byla polička s tímto Ale nejprázdnější, takže očekávám že to bude znamení kvality..
    -
    Fuller's London Pride - London Pride has a smooth, distinctive malty base, with a rich balance of well developed hop flavours from the target, challenger and northdown varieties in the brew. An astonishingly complex beer for it's strength, London Pride is the Uk's number ! Premium Ale. 4.7%
    -
    Innis and Gunn - To make Innis and Gunn we hand-select barrels which are packed with the most delicious oak flavours. Over many weeks our unique maturation slowly unlocks these flavours from deep inside the oak grain, the beer growing in character with every hour that passes. Only when it has matured to perfection do we bottle and release it. The result is a refreshing hony-hued beer with aromas of vanilla and toffee, and a malty, lightly oaked finish. 6,6% Product of Scotland.

    uchováváno v dubových sudech.. to zní zajímavě..
    ---
    Ceny za lahev se většinou pohybovaly mezi jedním a dvěma eury s výjimkou Innis and Gunn kde byla cena skoro 4 eura.. je to teda třičtvrtě litru, ale cena dost vysoká.. snad to bude stát za to..

    BORDIGA
    BORDIGA --- ---
    hrozná zpráva z jinýho nyxáckýho klubu:

    repast z Nového Prostoru od Alexandra Budky:

    Dozvěděli jsme se velmi nemilou zprávu. Z rozhodnutí radnice Prahy 1 má skončit legendární hostinec U černého vola, jedna z posledních autentických tradičních hospod na Malé Straně, která není orientovaná na turisty a pokračuje v nejlepších tradicích české hospodské kultury a jejího pozitivního vlivu na společenský, politický a kulturní život. Hospoda U černého vola měla být už dávno památkově chráněna nejen pro svou atmosféru, ale i významný přínos v budování naší demokracie. Vždyť právě zde se scházela významná část disentu a undergroundu z okruhu Plastic People a Charty, byla zde založena nejedna kapela, právě zde bylo jedno z míst setkávání Křížovnické školy čistého humoru bez vtipu, jejíž kolébka hospoda U Křížovníků se v bezduchou turistickou kulisu proměnila už dávno.
    Stejně podstatné jako udržování tradice a prostoru pro místní je i to, že je hospoda provozována neziskovým způsobem občanským sdružením a z jejího výnosu je sponzorována nedaleká hudební škola pro zrakově postižené (každý rok škola díky „Volovi“ v průměru získá kolem 400 000 Kč). Je tedy přinejmenším podezřelé, že radnice Prahy 1 chce náhle změnit provozovatele a dát přednost vyšší nabídce, aniž by zohlednila jiné přínosy, než peníze do obecní pokladny. Nenechte si líbit další likvidaci staré Prahy a protestujte! Klíčové rozhodnutí má padnout 13.12. na jednání zastupitelstva, záležitost má na starosti Tomáš Macháček, místostarosta za TOP 09, pověřený správou obecního majetku, telefon 221 097 217.
    NOIK
    NOIK --- ---
    v pivní rozmanitosti maj teďka nějaký vánoční speciály....tohle je super http://www.chodovar.cz/id277cz-vanocni-special.htm
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam