• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    PULKA: Jinak dobrou dojezdnost bys měl do Klášterního pivovaru Strahov. Tam asi nešlápneš vedle. Pak ještě můžeš mrknout sem na mapu a najít si co máš na trase. Neb já nejsem tamní :)

    Můj pražský top je U medvídků, ale nevím jak jsou na tom s otvíračkou.
    PULKA
    PULKA --- ---
    Neproadil byste mi někdo v centru Prahy hospodu / restauraci s dobrým pivem? Podmínkou je, aby byla buď v centru anebo dostupná nějak rozumně z Břevnova (tj. ideálně 20 minut, půl hodiny). A aby měli otevřeno v pátek alespoň do půlnoci? Přijedou mi na skok známí z ciziny (a v centru budou tak kolem 22), chci je vzít na dobré pivo, ale nenapadá mne nic, co by mělo otevříno takhle dlouho.

    Zatím zvažuju Zlý časy, ale jsou poměrně daleko, takže něco víc v centru by se hodilo asi líp. Díky za každý tip.
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    Jubiler se přestal dělat, pak byl dostupný jen pro ruský trh a už by měl být zase normálně k mání. Krom toho jednorázově uvařili IPU a následně Amber IPU. Od té se mi ještě pár kuželek válí v komoře :) Ale první IPA mi chutnala asi víc.

    UNDERDOWN
    UNDERDOWN --- ---
    Včera měli Jubiler IPU v Kulovym blesku, bylo natřískáno, tak sem zašel do Nota bene na Matušku...
    ENPE
    ENPE --- ---
    Jubiler je obyčejnej silnej polotmavej ležák, ovšem strašně dobrej. Ve zlejch časech sem ho za poslední rok měl pokaždý - možná ho tam maj nastálo.
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    jubilera sem pil snad někdy před rokem a byl výbornej, od tý doby už jsem na něj bohužel nenarazil, http://www.pivovyskov.cz/cz/media/news/1/81 ale tohle zní dobře, snad je ještě k mání
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    ABRAHAM: Vyškovská IPA = Jubiler? Jestli jo, tak obyč IPA mi přišla celkem nezajímavá, ale mám podezření že jsem se k tomu ještě nepropil, protože je v podstatě v posledních pár měsících objevuju a pil jsem všehovšudy asi tři. Amber IPA byla super, ale zas ta hořkost už byla na mě taková, že bych toho víc než dvě třetinky asi nevypil :))
    KACIR
    KACIR --- ---
    ABRAHAM: Bohužel zatím ne, nějak nestíhám.. :-(
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    KACIR: Pil jsi tu vyškovskou IPU či Amber IPU?
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    X_RATED_IDIOT: aha, takze jsem pil i APA, cili jsem pravem za pako:)
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    mám pocit, že sumeček je apa a ten mi teda jede hodně
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    X_RATED_IDIOT: aha, tak jsem se docetl, ze APA je stejny postup jako IPA (to jsem znal, nejen protoze jsem velky milovnik produkce pivovaru Kocoutr z Varnsdorfu), ale pouzivaji se americke chmelove odrudy.
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    American pale ale, ochutnal jsem kocoura a matušku, dobré je to :)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    KACIR: Co je to APA? - resp muzes neco z ceske APA produkce doporucit?
    KACIR
    KACIR --- ---
    VOZKA: Já trochu začínám ulítávat na ejlech IPA a APA, ale jinak plnej souhlas :-)
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    X_RATED_IDIOT: Určitě souhlasim, tak nějak jsem to myslel :)
    KACIR: viz výše, vlastní zkušenost nemám, proto jsem si netroufl napsat nic jinýho než "nejspíš vyrovnaj", a to že u nás moc nejednou speciály si taky myslim že je škoda, na druhou stranu "pilsner type" miluju a fakt že ho tu kvalitního nejspíš máme největší výběr na světě považuju za fascinující.
    KACIR
    KACIR --- ---
    VOZKA: Americký minipivovary - soudě podle pivomilskejch zpráv, nikoli vlastní zkušenost - vařej mnohem pestřejší sortiment, naše minipivovary vařej všechno jen spodní ležáky a občas pšenici a tím končej, piva typu stout, IPA, APA tady vařej opravdu výjimečně...
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    ikdyž teda přiznávám, že ten náš typ piva mi chutná nejvíc :)
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    VOZKA: no k tomuhle hodnocení bych asi doporučil knížku pivo jako křen, pan František je v tomhle poněkud smířlivější a jeho názor bych viděl podstatně kvalifikovanější, než názor kohokoliv z nás. Nedá se prostě říct, že máme lepší pivo, máme prostě jinou představu o pivu a jiný chuťový výchozí podmínky (řekněme). Pokud to pivo někdo vaří poctivě a s láskou, nemůže někdo z jiný kultury říct, že to pivo je hnusný, nebo kdovíjaký, je prostě jiný. No a pokud někdo vaří nějakej šmejd pro prachy, zase bych neřešil takhle internacionálně chuť, ale stupeň odfláknutí a zašmelení...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam