• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    me moc chutnala (jo vlastne sorry, to jsem pil jen staceny) kacov 12ka kvasnicova. maji 1L lahev u charvata v dejvicich. jinak samozrejme poutnik a kout z 12tek, 11 klaster a policka (!), a special: export pilsen z brevnovskeho pivovaru. cerny a ipy tolik nepiju.
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    Pro mě v točené podobě je na vrcholu v podstatě cokoli z Chýně, ta piva se dají fakt skoro kousat. Mám popravdě trochu zmatek v tom, co všechno vařej, ale vim, že mi hodně chutnala nějaká polotmavá žitná třináctka nebo čtrnáctka, nebo že bych si ji pletl s Mlynářským ležákem? A taky vídeňskej ležák, ale i ejly nemaj vůbec zlý.
    S Easy Rider nejde než souhlasit, fakt asi nejvýraznější APA, ty americký chmely z něj přímo tryskaj, rozhodně lepší než California od Matušky.
    Jinak mi točenej přišel skvělej Karel od Nomádu, v lahvi zas tolik ne, ale v točený podobě fakt zabiják, ty český chmely dokážou nadělat paseku.
    Od Matušky mě nedávno hodně překvapila Černá raketa, kterou jsem doposud neměl - napřed v lahvi, pak i na čepu.

A jinak musím říct, že mě ted docela zklamal Winterbock od Matušky, měl jsem včera třetinku, a špatný to teda určitě nebylo, ale od Matušky bych nějak čekal víc. Zato adventní speciál z Chýně, to byla jiná pohádka.
    HYPNOGEN
    HYPNOGEN --- ---
    UNDERDOWN: v podstatě bych souhlasil, weiss jsem v čr ještě neměl tak dobrý jako v Reichu, de mi zase nejely pilsny.
    Bavory neznám, Mělník jsem taky neměl.

jinak mimo tebou jmenované: Valášek APA, Kvasslav IPA, Vyškovský Generál 14, Ratíškovice 12, Kocour samozřejmě (asi cokoli), + Krakonoš kvasničák ;)
    UNDERDOWN
    UNDERDOWN --- ---
    A jinak, když bude ten konec roku, co Vám chutnalo za TOČENÝ piva (dešťofky vynecháme)
    11' - Mělnické Vtelno
    12' - nové Kounice u Č.Brodu (Poutník, Kout, Únětice)
    tmavý a 1/2tm. - Negr "žitnej" z Přerova je furt boží
    IPA, APA atd. - Nomád Easy Rider
    speciál "nad 12" - Matuška (asi fakt cokoliv)
    weiss - tak to asi bude z Bavor
    Rád bych poděkoval Třebonicím, Chýni, Nota bene a alkonautovi X_Radleru_Idiotovi.
    UNDERDOWN
    UNDERDOWN --- ---
    Ounětice sou stejný jak vloni. Vlastně nejsou, protože překopali varnu a zvětšili výstav. Záleží jak to podsládci pořešili. Ta loňská "předváděčka Vánoční 13" fKulovym byla legrační. Jak podsládek nepoznal svoje pivo. :-) A furt nechápal dotazy na kvalitu a chuť světlý 12'. Holt tenkrát nestíhali a šulili to.
    Žitnej 1/2tm. speciál z léta byl zajímavější.
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    X_RATED_IDIOT: čertovský je takovej průměr, ale únětice mi přijdou dobrý. teda ne že by to byl nějakej zázrak ve světle jejich normální produkce, ale zatim asi nejlepší z těch speciálů letošních, co jsem chutnal. Vánoční Rebel mi přijde jako takovej podvod, není to polotmavý, ale řezaný a ty chutě se divně tlučou. Jo a vlastně jsem měl ještě speciál od Harracha a ten byl dobrej, příjemně plnej.
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    čertovské moc dobrý nejni a vánoční speciál z únětic taky žádnej těžkej zázrak...
    NOIK
    NOIK --- ---
    Pivovary navařily vánoční speciály. Je libo čertovské či skořicové pivo? - iDNES.cz
    http://hradec.idnes.cz/pivovary-vari-specialy-na-vanoce-d4a-/hradec-zpravy.aspx?c=A121211_1865378_hradec-zpravy_kvi
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    GULDUR: jo, kuře taky moc nemusim, to by asi nevadilo :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Praha je pro mě daleko, jsem 30 km od slovenských hranic :)

Ted mě ale napadá, že jezdím do Zlína a tam je v jednom nákupním centru stánek s pivníma specialitama, poptám se někdy tam.

Zatím asi teda zůstanu u Primátora.
    UNDERDOWN
    UNDERDOWN --- ---
    BRUKEF: Žambereckej stout (Kanec) nebo jestli seš z Pr... tak Kulovej blesk nebo Zlý časy (to sou hospody a když před to dáš www a za to cz, tak poznáš zač je toho loket).
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    X_RATED_IDIOT: je hrozně lihový, ale otec to teď koupil a v sobotu kolem jedný sme ho otevřeli, že se tim dorazíme a docela se to dalo. Ale už bylo několikátý v pořadí...
    A musim říct, že ten primátorskej stout mi nepřijde špatnej
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    RAGNAROK: to bych si asi dovedl představit...
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    X_RATED_IDIOT:
    lol. Ani jako zalivka na peceny kure? :)
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    RAGNAROK: nebylo, je pekelný i když se čimkoliv ředí, ohřejvá nebo nachlazuje :))
    KRYSTOFF
    KRYSTOFF --- ---
    Primator ma dobrej Weissbier a EPA, ty silny jsou divny
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    NOIK:
    mozna by bylo lepsi hodne namrazeny skoro jako ledova trist
    NOIK
    NOIK --- ---
    jsem si jednou koupil ten primátorskej pakl v bille a nechutnalo mi to pivo ani jedno - tu 24ku jsem musel dokonce vylejt do záchodu jak to bylo hnusný
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    SEEKER: Ok, omrknu. Dnes jsem na zkoušku koupil od Primátora http://primator.cz/pivo, tak mě to snad neporazí.
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    BRUKEV: Z velkých průmyslových pivovarů asi kromě Primatora nic moc nenajdeš. Akorát ve Vyškově si vybavuju, že dělaj mild stout, ale aspoň v lahvové verzi mi moc nechutnal. Z minipivovarů dělal docela dobrý mild stout Falcon, v Břevnově dělají hodně povedený russian imperial stout (ale to už je teda dvacetistupnové pivo, nic k obědu), dobrý stout prý vaří i pivovar Harrach. Jinak musí přiznat, že ze zahraničních piv mám ochutnáno spíše mezi pivy kategorie ale a ipa, stouty moc neznám. Určitě solidní je klasika guiness. A povedený je údajně třeba russian imperial stout z holandského pivovaru Emellisse, ale těch zahraničních značek bude asi spousta, to máš lepší zajít do nějaké pivotéky a nechat si poradit přímo tam (zrovna Emellisse se dá bez problémů sehnat, ale počítej, že ty zahraniční třetinky stojej tak mezi 60-100Kč).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam