I měl jsem čistě náhodou cestu (cca kilometr pěšky) kolem nového pivovaru Marína v pražských Holešovicích a tak jsem neodolal a zašel se podívat co a jak ...
Nejdříve k pivovaru .. pokud jste někdy byli v restauraci Koliba na Roztylech (Praha), tak budete vědět jak to působí uvnitř, pokud řeknu, že to je téměř identický podnik. Pokud neznáte, tak zkusím popsat ... velký prostor všemi směry, velmi vysoký strop, dřevěné obložení i nezakryté trámoví, živá hudba, pobíhající personál, výborná akustika podpořená kvalitní aparaturou .. přesto však působící studeně a odtažitě. Automaticky při vstupu víte, že pokud si s sebou nepřivedete přátele, tak budete mít pocit, že jste v tomto mikrosvětě sami. Podobný typ restauračního zařízení je ideální někde u dálnice, ale pijáci piva potřebují trošku více osobního přístupu a ten tu rozhodně nenajdete. Prostor pojme až 400 osob, takže si v klidu můžeme začít organizovat vlastní oktoberfest ... klidně i s jódlováním.
Pivo .. kvůli pivu jsem přišel a musím říci, že bylo výborné. Jak by můj kamarád (Barria) řekl, žádná tráva v chuti .. ochutnal jsem jedno ze čtyř vlastních a v danou chvíli nabízených tmavý speciál Marina 13°. Pivo je mahagonově tmavé, při slabém světle které v pivovarské restauraci panuje zcela neprůhledné, chuť je velmi příjemně mírně sladko hořká karamelovo-kávová, ale žádná část chutě nedominuje a vše krásně v souladu vytváří opravdu velmi příjemný zážitek.
Na ochutnání zbývají:
Přístavní výčepní 10°
Pšeničné pivo 11°
Holešovický ležák 12°
teoreticky by měli mít i:
indian pale ale 15°
imperial pilsner 20°
ale číšník mi je nenabídl a i ty čtyři výše uvedené mi četl z mého jídelního lístku (ostuda).
Co se jídel týče .. velmi nevyvážené ceny .. pečené koleno 310,- nakládaný hermelín 70,- polévka 45,- (měl jsem držkovou a byla výborná) .. pivo kolem 30,-