• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    jdu se vyzpovídat...o víkendu jsem byl pozván na půllitr plzeňského praszdroje a vypil jsem ho...slibuju, že už se to nestane...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    zkouším teď marocke pivo speciál flag a je to na afriku docela dobre. vyrobeno v marrakeshi. Rekl bych ze je lepší než gambac nebo starous
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    zkuste někdo, jestli vám bude fungovat, je to cca podle souřadnic, čili v hustý zástavbě se může stát, že budete na druhý straně baráku a podobně (takhle jsem třeba nenašel Rambouska v Hradci)
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    jo btw soubor pro TomTom:

    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    ELIDOR: thx, to vypada dobre!
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    tak já přidám ten hostivar: je to nový, celkem vzdušný, vešlo by se tam tak o čtvrtinu víc stolů, ale asi zatím testují kolik lidí bude chodit (otevřeli to v úterý), zahrádka už částečně je a asi se kus ještě buduje. nekouří se tam. piva jsou následující: světlá 11, chutnala mi, ale na mě málo hořká, polotmavá 12, trochu sladší, světlá 13, celkem nevýrazná, h-ale 15, výbornej ejl, nebejt to patnáctka, zůstanu u něj celej večer. na lístku maj k jednotlivejm pivům i pavučinový grafy, asi i docela seděj. jídlo jsem jen viděl, vypadalo pěkně. ceny piva jsou asi zaváděcí, něco málo přes třicet kaček. rozhodně doporučuju navštívit, ale podle toho jak to bylo narvaný doporučuju rezervačku
    ELIDOR
    ELIDOR --- ---
    I měl jsem čistě náhodou cestu (cca kilometr pěšky) kolem nového pivovaru Marína v pražských Holešovicích a tak jsem neodolal a zašel se podívat co a jak ...

    Nejdříve k pivovaru .. pokud jste někdy byli v restauraci Koliba na Roztylech (Praha), tak budete vědět jak to působí uvnitř, pokud řeknu, že to je téměř identický podnik. Pokud neznáte, tak zkusím popsat ... velký prostor všemi směry, velmi vysoký strop, dřevěné obložení i nezakryté trámoví, živá hudba, pobíhající personál, výborná akustika podpořená kvalitní aparaturou .. přesto však působící studeně a odtažitě. Automaticky při vstupu víte, že pokud si s sebou nepřivedete přátele, tak budete mít pocit, že jste v tomto mikrosvětě sami. Podobný typ restauračního zařízení je ideální někde u dálnice, ale pijáci piva potřebují trošku více osobního přístupu a ten tu rozhodně nenajdete. Prostor pojme až 400 osob, takže si v klidu můžeme začít organizovat vlastní oktoberfest ... klidně i s jódlováním.

    Pivo .. kvůli pivu jsem přišel a musím říci, že bylo výborné. Jak by můj kamarád (Barria) řekl, žádná tráva v chuti .. ochutnal jsem jedno ze čtyř vlastních a v danou chvíli nabízených tmavý speciál Marina 13°. Pivo je mahagonově tmavé, při slabém světle které v pivovarské restauraci panuje zcela neprůhledné, chuť je velmi příjemně mírně sladko hořká karamelovo-kávová, ale žádná část chutě nedominuje a vše krásně v souladu vytváří opravdu velmi příjemný zážitek.

    Na ochutnání zbývají:
    Přístavní výčepní 10°
    Pšeničné pivo 11°
    Holešovický ležák 12°

    teoreticky by měli mít i:
    indian pale ale 15°
    imperial pilsner 20°

    ale číšník mi je nenabídl a i ty čtyři výše uvedené mi četl z mého jídelního lístku (ostuda).
    Co se jídel týče .. velmi nevyvážené ceny .. pečené koleno 310,- nakládaný hermelín 70,- polévka 45,- (měl jsem držkovou a byla výborná) .. pivo kolem 30,-
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    a já du dneska testnout hostivar, zatim mám jeden celkem dobrej ohlas. připravuju se na to rychnovskou kněžnou (včera sem jim tam málem přejel páva :)))
    NOIK
    NOIK --- ---
    včera jsem si dal v časech čistě ipa večer - vyškov jubiler (podle mě to má do ipy daleko, téměř žádná citrusová květinová vůně), matuška apollo galaxy (krásná vůně, lehký, skvěle pitelný), klasiku kocourovskýho samuraie a na konec jejich kubíka - ač hořkost vyhledávám tak tohle už je pro mě na hranici - pivo je to dobrý ale tu hořkost mám v hubě ještě teď ...ale možná byla chyba že jsem to dal až na závěr
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    ELIDOR: no a co to byl za styl piva? na webu o tom nic nemaji
    ELIDOR
    ELIDOR --- ---
    MILHAUZ: poctive pivo. oboji velmi chutnalo.
    Rakusak navic i krasne vonel .. kdybych si mel vybrat, tak spis Rakusaka z Pacova, ale oboje bylo vyborne.
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    no a ted dokonce nejaka videnska trinactka z pacova, to jsou veci. a jake bylo to pivo?
    ELIDOR
    ELIDOR --- ---
    ja vcera v pivnim klubu 300, Pacovský RAKUŠÁK - 13° vídeňský ležák, PERMON - Světlý speciál 13°
    kdo nezna, vrele doporucuju .. jak pivo, tak zajit do pk300 .. btw Permon ma nyni cenu ceskych sladku ..
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    z vimperka sem měl petku koupenou v brodě, dobrá 12
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    byl sem vcira na kukandu v sumavskem pivovaru ve vimperku, bohuzel sem nemel moc casu a dal jen 17ctku, zprvu byla trochu moc horka ale pak mi zesladla, doporucuji se tam stavit, pokud se budete nachazet v techto koncinach, obsluhuje tam muj dobry kamarad tak ho pozdravujte od lokiho.
    HYPNOGEN
    HYPNOGEN --- ---
    Ostravar







    (bez pouziti 3D animatoru)
    LOKATOR
    LOKATOR --- ---
    Japonci vaří pivo trochu jinak:
    Sapporo Beer Commercial - Legendary Biru - YouTube
    http://www.youtube.com/watch_popup?v=K-Rs6YEZAt8
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    X_RATED_IDIOT: no vidis, fakt to na webu neni. treba tam charvat staci cerny krusky a prodava to za 55 kc :-) ne, vazne, bylo to dobry pivo.
    NOIK
    NOIK --- ---
    MILHAUZ: ok si v úterý zajdu pacov taky ochutnat:)

    LITTLEWONDER: mají teďka kostelečtí v pražských hospodách
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam