• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!

PIVO: Kudy teče, tudy léčí...

Pokud chcete sdělit, že je někde dobré/špatné pivo, uveďte i důvod, který vás k takovému závěru vede. Nahlédněte na rozcestník na nástěnce tohoto klubu, inspirujte se při hledání pivka dobrého, dodejte tipy vlastní...

Kluby sžízněné:
    Nejen pivem živ je pivomilec, dopřejte si:
    [ nakládaný hermelín, utopenci a jiné hospodské bašty k pivu!! ]
    Pivo na čerstvém vzduchu chutná nejlíp: [ PIVO NA ČISTÉM VZDUCHU - pivní zahrádky, pivní festivaly, nekuřácké hospody ]

rozbalit záhlaví
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    GULDUR: profík? leda, že chlastám ligu :)))
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    X_RATED_IDIOT: tak ty seš profík, já jenom nadšenej amatér a mám tyhle uleželý a chuťově plný piva rád..hořký piva třeba moc nemusim, ale Jiskra je tak "správně" hořká...
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    jinak parukářku jsem navštívil, organizačně mi to přišlo lepší než loni, netočili jen do třetinek nebo petek, dalo se koupit půllitrový sklo, nebo přinýst vlastní a nejlepší co jsem tam okoštoval byl polskej king of hop Ale
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    INTEGER: jiskru jsem měl v jihlavě a nedávno v kulovym a nepřišla mi nějak zvlášť hořká
    GULDUR: nefiltrovanej ležák je škopeček? měl jsem párkrát loni, byl dobrej, ale žádnej orgáč, jestli se vylepšil, tak super, musim sehnat
    INTEGER
    INTEGER --- ---
    GULDUR: Kopecek mel vynikajici stout ke dni svateho Patrika, doufam, ze ho zacnou delat casteji. A na jiskru jsem se tesil celou zimu - skvele horke pivo na leto.
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    Tak včera opět návštěva Rozmanitosti - ukořistěna AK-47 od Nomáda (asi nepřekvapí, že byla fakt kvalitní) a pro mě super objev pivovar Kopeček ze Svitav - nefiltrovanej ležák naprostá paráda. Spolu s jihlavskou Jiskrou objev letošního zimo/jara...
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    aha stačí se mrknout na pivní info: http://www.praha3.cz/public/6f/8f/26/175257_74805_Pivobrani_brozura.pdf sorry jestli spamuju
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    tak jsem se stavil v Pašákovi (pěkný), v Grollovi (trochu moc pro voko) a u Lochoty (trochu štverka), všude mi natočili do petky, akorát u Lochoty do petky od dobrý vody. ještě jsem se chtěl stavit u stočesů, leč měli až od dvou (na kolo dobrý, zahrádka a o víkendu maj od dvanácti). Jeden nejmenovaný sládek mi na dotaz jestli budou o víkendu na parukářce řekl, že ne, protože to pořádá někdo jinej než loni a bude to probíhat jinak, byl celkem sprostej a vytočenej, že si to pan Noha (možná někdo víte, já ne) koučuje sám, bude mít svoje stany a pravděpodobně to bude jen o výtoči nakoupenejch sudů, bez lidí ze zúčastněnejch pivovarů. Uvidíme, zejtra bych se tam chtěl stavit, ale trochu mě to vyděsilo, aby to zase nebyla nějaká komerční akce. Máte někdo nějaký info? ofiko web k tomu nejni
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    ta hvozda je nevýrazná nejen podle mě, ale čouda je prej už dost znát. no já na to nejsem. uvidim, co budou mít v petce zejtra :)
    NOIK
    NOIK --- ---
    X_RATED_IDIOT: já si koupil všechny čtyři v petce protože jsem byl autem - zatim jsem měl desítku Vendra a dvanáctku Cambuse a obojí mi chutnalo ...na ty nakuřovaný čoudy se chystám, mělo by to prej trochu zteplat aby vynikly všechny vůně a chutě
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    jo a jedna z kostelce, točilo se tam jak je uvedeno na stránkách, já ochutnal cambus, nebyl špatnej, ale žádnej zázrak a hvozdu, která měla bejt nakuřovaná, ale já to z toho necejtil, což po hektolitru únětic z vysmolenýho soudku asi nepřekvapí :)) ovšem ty únětice byly výtečný, jen se asi nedaj nikde sehnat.
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    trochu poznámka z cest: pokud někdo pojedete kolem brna směr blava, po cestě jsou teoreticky minipivovar xaver blučina a santon měnín, chcete-li je navštívit, pokud existují, zavolejte si předem, já je včera ani nenašel. našel jsem ten v šitbořicích ale ten má prodejní dobu jen velmi omezenou, obvykle odpoledne a o víkendu
    GALAXIE
    GALAXIE --- ---
    BLEVAJZZ: jako sháněla sem ho marně =/ nakonec sme koupili skleněnej a stejně sme vínili =D. jo, jinak děkuju za tip =)
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    BLEVAJZZ: teď budou keramický trhy v sobotu v kostelci nad černými lesy
    BLEVAJZZ
    BLEVAJZZ --- ---
    GALAXIE: škoda že píšeš až ted.. v berouně na hrnčířských trzích bys jich měl... akorát byl před 14 dny.. škoda. jinak já ho mám teda na zakázku ale čekal jsme na něj půl roku..s kaměninou už moc lidí nedělá.
    GALAXIE
    GALAXIE --- ---
    Našel by se tu někdo, kdo by mi byl shopnej a ochotnej poradit ohledně koupě kameninového džbánu na 6-8piv? nejlépe Praha 2 nebo 10. Potřebovala bych ho co nejdřív, takže asi žádnej nákup přes net =/. Předem děkuju
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    RAGNAROK: jasný...prostě měřící metodika na baterky...z tohodle bude ostuda jako hrom...hlavně až praskne, která laborka to měřila, neb si myslim, že jim vyjela klasický protokoly a "maldý chemik" v redakci d-test z toho udělal aféru bez hlubšího znalosti věci (kterou taky nemám což o to, ale aspoň to nepíšu na veřejnost, když vim kulový)
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    neco noveho k afere mykotoxinu
    Mykotoxiny v pivu – dTest postrašil spotřebitele, SZÚ
    http://www.szu.cz/tema/bezpecnost-potravin/mykotoxiny-v-pivu-dtest-postrasil-spotrebitele
    dTest: Vyjádření k reakcím na test mykotoxinů v pivu - Nezávislé testy, víc než jen recenze
    http://www.dtest.cz/clanek-2909/vyjadreni-k-reakcim-na-clanek-test-mykotoxinu-v-pivu

X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    tak jsem otestoval ten domácí vzorek. Barva světlej jantar, zakalený hodně, chleba na dně skoro celej bochník. Chuťově je to výborný, správně hořký, žádná výrazná pachuť. Jenom drží strašně krátce, koncovka je taková vodová. Ale umim si představit, že to leju celej večer
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    KRYSTOFF:
    Mykotoxiny do piva nepatrej narozdil od alkoholu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam