• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!
    BLABOUS
    BLABOUS --- ---
    GULDUR: tak třeba Clock Twist mi příde nejlepší nový pivo za poslední rok, jediný srovnatelný s Matuškou
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    SEEKER: tak, že bych vylil petku do dřezu to se mi vyloženě nestalo, ale kolikrát jsem si řekl, že holt není všechno hit. Z poslední doby vzpomínám třeba na věci z minipivovaru Clock, který maj sice asi nejhezčí etikety v ČR, ale nepřišlo mi to jako velkej zázrak...
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    GULDUR: Tak to já bych zase byl opatrnej, existujou mini piva/pivovary, který se vysloveně nedaj pít, nebo maj přinejmenším velmi nestabilní kvalitu, často jde vysloveně o zkaženou várku, kterou se nestyděj prodat do pivoték s pocitem "když se někam na etiketu napíše IPA, tak to dycky někdo vypije..." Nedá se jim asi vytkonut, že to šiděj a vařej nějaký divný chcanky (staropramen 10) nebo divný zakalený chanky s jabkem (staropramen 120), ale občas to třeba moc neuměj, nebo experimentujou víc než je zdrávo... Mnohokrát jsem petku z pivotéky po napití vylil do dřezu...
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    X_RATED_IDIOT: trochu jsem se predbehl koukam: http://www.beerhouse.pt/web/
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    jistě, to souhlasím..G nefiltr je pitelnej. Neříkám, že z něj lezu po stropě, ale je pitelnej v celku slušně, tedy proč ne. Měl jsem ostatně podobnou zkušenost ve svých konzumentských začátcích, kdy jsem jezdíval na dny Kozla (njn, nevědomost mladých) a vždycky se těšil hlavně na to pivo, co uvařili speciálně pro ten den (jednou se jmenoval tuším Florián) a to byl sakra rozdíl. Je ale pravda, že velkej pivovar zklame většinou častěji než malej, proto ostatně asi všichni preferujeme menší značky, i když jsem tam občas našel i něco, co mě dvakrát neoslovilo, nikdy se tomu nedala vytknout objektivní nekvalita narozdíl od třeba Staropramenu...
    POLYRHYTHM
    POLYRHYTHM --- ---
    SEEKER: ve vareni problem uplne nebude, cerstvy nefiltrovany gecko je slusny pivo stabilne. Brecka se z toho stava az pri pasterizaci, verim ze tomu uplne neprida skladovani ( to co se bezne toci bude mit k cerstvosti hodne daleko) a samozdrejmne korunu tomu casto davaji i hospodsti.
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    Btw ve funchalu vam na cestu natocej pivo i do skla od mineralky, kdyz jim vysvetlite, ze vam jde o pivo a ne o dizajn :-) jo a taky ze jste z cech
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    Inu prachyvole, neasi :-)
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    POLYRHYTHM: Právě, ta reklama se sice tváří, jak jsou minipivovary jen o stereotypech, a že lemtam gambáč je stejně super jako piva od malejch, ale fakt je, že kdyby točili místo klasického géčka všude tohle, tak by na ně nebylo tolik důvodů nadávat. Jenže netočej a v tom je kámen úrazu... a mezi náma, kdo ví, jak moc si dali na téhle várce záležet... Protože nikdo asi tolik nepohybuje o tom, že by ve velkých pivovarech neuměli sládci uvařit - problém je v tom, že nechtějí či nemůžou vařit pořádně...
    POLYRHYTHM
    POLYRHYTHM --- ---
    UNDERDOWN: no byl to nefiltrovany a nepasterizovany gambac a to neni uplne spatny pivo. Nezamenovat s breckou ,co se toci na kazdem rohu, gambac v tehle podobe maji jen na par mistech a moc se nedivim, ze jim proslo vydavat se za minipivovar.
    UNDERDOWN
    UNDERDOWN --- ---
    GULDUR: Cestou z výletu v Německu za Železnou Rudou (pivovary Bobrach, Grafenau ad.) sme se stavili v právě zmíněný obci Čepice (nedaleko Rábí). Stavení sme našli (díky odkazu na pividky.cz) a na okno zaťukali. Vykulenej majitel na naše dotazy ohledně piva, nám vyhýbavě sdělil, že se "něco" buduje a připravuje. Na dvoře stála dodávka s logem.
    Takže tak. A samotnej Gayhumus fakt nepiju.
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    hezký, měl jste někdo tu čest?

Gambrinus založil falešný minipivovar. Pod značkou nabízel vlastní pivo - iDNES.cz
    http://ekonomika.idnes.cz/...s-zalozil-fiktivni-minipivovar-fdh-/test.aspx?c=A150602_112258_test_ozr
    UNDERDOWN
    UNDERDOWN --- ---
    Na kole, vole a zpátky přes Měln. Vtelno!
    INTEGER
    INTEGER --- ---
    NOIK: Nechystáte se někdo autem z Prahy? Vlakem se to na desátou stíhá špatně - navíc je tam stejně výluka, takže možná budou mít nahradní autobusy zpozdění.. :-(
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    Kokot. Prave jsem odtamtud dorazil. Jesenik byl super, muzikant i julius a maj i nejakej kour. Kvasslav taky nezklame, kolstejn mi prijde slabsi, ale soutez o kyselej patok s prehledem vyhrava zemakova hnojba
    NOIK
    NOIK --- ---
    :))

Prezident také prozradil, co jej z jeho třídenní návštěvy kraje láká nejvíc. "Nejvíc se těším do hanušovického pivovaru na Holbu Premium, která vyhrála soutěž anonymních hodnotitelů. Ne že bych se netěšil na panorama Jeseníků, ale tam už jsem byl na běžkách tolikrát..., ale v pivovaru Holba jen jednou,“ popsal s úsměvem prezident a stejným dechem se nepříliš pozitivně vyjádřil na adresu minipivovarů, které prý podle něj pivo vyrábí jen tak mimoděk k jiné živnosti, a tak pivu zpravidla vůbec nerozumí. "Mám prostě rád dobré pivo a ne nějaké kyselé pivo z minipivovarů, které se pivu ani zdaleka neblíží."

"Nejvíce se těším na Holbu Premium," sdělil prezident a zkritizoval minipivovary i tunel přes Červenohorské sedlo - OLOMOUC.CZ
    http://zpravodajstvi.olomouc.cz/clanky/Navsteva-prezidenta-24526
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    tak dneska singer pub-beeránek, polotmavá, docela slušná, putyka stylovka s šicíma strojema a rohatou pípou. a pak krajinská 27, jedenáct i dvanáct celkem dobrý, ale nevýrazný, trochu načinčaná restaurace, ale ušlo (vjezd na pěší zónu řešil pan policista domluvou, takže taky dobrý)
    KACIR
    KACIR --- ---
    Dno pytle zavírá - a stěhuje se na Vinohrady k tržnici - Vinohradská 1485/63. Otevře koncem května a prej to bude bomba...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam