Kdo byste měl cestu přes Brno, tak je nově otevřená "speciálová" hospoda/mikropivovar celkem v centru vedle Veveří:
https://www.facebook.com/JBMBrewLabPub/?fref=ts
Deset píp, zatím vždy dvě vlastní piva, jeden cider a zbytek různý ejly, stouty atp. odjinud. Ceny poměrně vysoké, vlastní piva za 56, zbytek je zčásti zahraniční, takže stojí stejně nebo víc (nějakej medovej ejl od Brewdogu za 130 například, nebo slovenskej cider Opré za 84, pro mě dost zklamání). Atmosféra zatím v pohodě, dělaj to fajn lidi (ale funguje necelý týden), hospoda miniaturní.
Měl jsem zatím tři jejich piva. Lost in the Pacific NZ IPA mě fakt nevzala, ale je to první NZ IPA kterou jsem pil.
Black soul and cold heart Black IPA, byla super, pro mě chuťově tak někde mezi ipou a stoutem, spojovala se tam ipová hořkost do ovocna se stoutovou čokoládovo kávovou hořkostí a dost mi to chutnalo. Na většinu kamarádů to ale už bylo příliš hořký. (objektivně ta hořkost ale není vyšší než u běžný ipy, jde spíš o souhru chutí)
No a Dance on the grave IPA je hlavní důvod proč sem píšu - nevím jak jsem objektivní protože už jsem byl v pravdě trochu ožralej, ale přišlo mi to jako nejlepší ipa, jakou jsem zatím pil, a to proto, že to mělo celkem výraznou sladovou příchuť - to může bejt můj bias z toho, že jsem odchovanej ležákama a mám sladovou chuť rád, ale bylo zatím nejoblíbenější i celkově. Dneska se naráží poslední sud, tak doufám, že příští várka bude taky tak dobrá.
Kdybyste byli večer v Brně a nevěděli kam, tak tohle je jedna z dobrejch možností.