• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!

PIVO: Kudy teče, tudy léčí...

Pokud chcete sdělit, že je někde dobré/špatné pivo, uveďte i důvod, který vás k takovému závěru vede. Nahlédněte na rozcestník na nástěnce tohoto klubu, inspirujte se při hledání pivka dobrého, dodejte tipy vlastní...

Kluby sžízněné:
    Nejen pivem živ je pivomilec, dopřejte si:
    [ nakládaný hermelín, utopenci a jiné hospodské bašty k pivu!! ]
    Pivo na čerstvém vzduchu chutná nejlíp: [ PIVO NA ČISTÉM VZDUCHU - pivní zahrádky, pivní festivaly, nekuřácké hospody ]

rozbalit záhlaví
    DO_IT
    DO_IT --- ---
    SAMMAEL: ta jejich sladkova do vseho mrda spoustu karamelu. naprosto zprznila meho drive oblibeneho sedivaka

BARTOK: chutnalo? za me celkem meh
    BARTOK
    BARTOK --- ---
    DEMENAPIVO
    DEMENAPIVO --- ---
    SALAMAN: ten žejdlík, to je pivovar domov ne? Tam jsem byl ted o vikendu a na cepu byla 14 red ipa, moc dobrá záležitost. Narozdíl od druhého grepoveho speciálu, co chutnal jak matonka.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    T6MA: Tak to vypadá, že bude. Šéf se prý bojí kolísající kvality, protože býval údajně problém s chybně uvedenou dobou expirace. Stay tuned :)
    T6MA
    T6MA --- ---
    SALAMAN: rampusak je skvelej. kdyztak dej info kdybyste ho zacli cepovat. ten bych si rad znova dal.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    Včera jsem ochutnával několik piv v rámci Pivního Máje u Břevnovského kláštera. Nejvíc zaujala tato piva:

Rampušák 12° (světlý ležák) z rodinného pivovaru Dobruška - jediné spodně kvašené pivo, které jsme ochutnávali. Chutnalo skvěle - dobrý říz a příjemně hořké. Vzal jsem si vzorek v PET lahvi a zkusím dnes navrhnout šéfovi, ať ho bereme i k nám do hospody.

Z Jihlavského Radničního pivovaru:
    Jiskra 10° summer Ale - chutná jako taková lehoučká APA, výrazně hořké.

IPA 14.95 15° - hodně výrazná ovocná vůně, tmavší barva. Bohužel jsem schytal konec sudu, tak si netroufám se moc rozepisovat o chuti.

Single Hop Ale 12° - zajímavé na něm je, že jde o tzv. "kontrolovaný experiment" - sládkové uvaří limitovanou várku piva typu Pale Ale. Celý rok zachovají postup vaření, stupňovitost, hořkost i barvu piva, ale u každé várky změní jeden chmel. Příjemně pitelný Ale.

Lounský žejdlík:
    IPA 14° (?) - nejlepší IPA, co jsem tam ochutnal. Krásně voňavá, dobrý říz a hlavně hezky hořká, což mám rád.

Jo a pán z pivovaru Kolčavka mě pěkně nasral - místo Irish Red Ale 13° mi načepoval nejspíš Černou 13°. Sice byla dobrá, ale chtěl jsem něco jiného, že jo. Všiml jsem si pozdě a nechtěl jsem zbytečně zdržovat mega frontu. Čum, co čepuješ!
    DO_IT
    DO_IT --- ---
    ALDARION: mas je tam, ale jsou to 0,5l
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    DO_IT: Tak mi dva schovej pod pult, ať nevyrážím nadarmo! ;)
    DO_IT
    DO_IT --- ---
    DO_IT: ctyri kusy posledni tu mame
    DO_IT
    DO_IT --- ---
    ALDARION: prijd k nam do Galerie Piva na konci krymsky
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    DO_IT: Potkal jsi ho někde v Praze? (Mé google-fu neuspělo.)
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    btw v bio oko točej frankies, ležák a frank appa
    DO_IT
    DO_IT --- ---
    novy vrchlabsky medved summer ale naprosto bozi

ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    UNDERDOWN: Mám radost!
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    UNDERDOWN: Konečně! :)
    _UDO_
    _UDO_ --- ---
    SAMMAEL: ja se taky nechal napalit rukodelnym pivovarem/ nebo co to tam pisou/ je to hnus, sice s takovym nadechem dobryho piva, ale to hned prejde :)
    UNDERDOWN
    UNDERDOWN --- ---
    Kutná hora už má navařeno 10°, 11° a 12°. Zlatá 12° mě přišla nejlepší, dobře hořká. Nakoupeno v obchodech Enapo, KH a okolí

SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    Jsem teď v Bille narazil na pivo jménem Sedmý schod. Informace mizivé, spíš recesistické, až na Pivnících jsem našel, že za tím stojí Žatec. Ale pivo divné, na první ochutnání fajn hořké, ale pak divná, jarová pachuť.
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    X_RATED_IDIOT: Brewdog má skvělej ejl Nanny State, loni mi zpříjemňoval měsíc bez alkopiva... akorát ta třetinka stojí stejně jako alko pivo, tedy 70-80Kč...
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    chápu, že je to otázka takřka minoritní, ale nevíte někdo o nějakym alkoholfraj ejlu? pšenice nebo spodňák jsou celkem běžný, ale ejl?
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    DEMENAPIVO: jo wywar je jeden z nejlepsich pivovru v sirokym okoli, jsou tak dobry, ze se prosadili a drzej se ve 100% vinny oblasti, vcetne Slovacka. jejich pivo se da pit na cepu i v UH a tusim i ve Zline.

a taky je mam rad, pac vrchniho sladka dela bratranec myho kamose :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam