Včera jsem ochutnával několik piv v rámci Pivního Máje u Břevnovského kláštera. Nejvíc zaujala tato piva:
Rampušák 12° (světlý ležák) z rodinného pivovaru Dobruška - jediné spodně kvašené pivo, které jsme ochutnávali. Chutnalo skvěle - dobrý říz a příjemně hořké. Vzal jsem si vzorek v PET lahvi a zkusím dnes navrhnout šéfovi, ať ho bereme i k nám do hospody.
Z Jihlavského Radničního pivovaru:
Jiskra 10° summer Ale - chutná jako taková lehoučká APA, výrazně hořké.
IPA 14.95 15° - hodně výrazná ovocná vůně, tmavší barva. Bohužel jsem schytal konec sudu, tak si netroufám se moc rozepisovat o chuti.
Single Hop Ale 12° - zajímavé na něm je, že jde o tzv. "kontrolovaný experiment" - sládkové uvaří limitovanou várku piva typu Pale Ale. Celý rok zachovají postup vaření, stupňovitost, hořkost i barvu piva, ale u každé várky změní jeden chmel. Příjemně pitelný Ale.
Lounský žejdlík:
IPA 14° (?) - nejlepší IPA, co jsem tam ochutnal. Krásně voňavá, dobrý říz a hlavně hezky hořká, což mám rád.
Jo a pán z pivovaru Kolčavka mě pěkně nasral - místo Irish Red Ale 13° mi načepoval nejspíš Černou 13°. Sice byla dobrá, ale chtěl jsem něco jiného, že jo. Všiml jsem si pozdě a nechtěl jsem zbytečně zdržovat mega frontu. Čum, co čepuješ!