GAUNER:
Tak ono se to pozná během prvních pěti minut, jestli se v tý a tý hospodě pivo čepuje nebo nelejvá. Dokonce i v minipivovárku ve Vratislavicích, kde jsem byl loni na slavnostech a kterej mám jinak docela rád, mi brigádnice za výčepem vzala sklo, postavila ho na odkapávač a nechala na dno padat jinak perfektní Summer ALE, druhou ruku totiž potřebovala, aby se mohla štourat v nose - a strašně se divila, že jí to najednou nějak pění :)
A to si nedovedu představit, jak to dneska chodí v pražskejch rádoby nóbl knajpách, kde maj svatou trojici Plzeň/Gambáč/Kozel nebo nedejbože Staropramen (tam když se octnu třeba někdy na jídle, tak pivo ani raději nepiju). To chce prostě si něco sám najít, kde mi bude chutnat a pivo nebude smrdět trubkama, a tam chodit a případně upozorňovat na upadající kvalitu, páč když přijdeš dneska někam, kde jsi poprvý/podruhý a máš nějaký námitky k pivu, tak tě většinou pošlou do prdele a ještě se s tebou budou hádat, že ten Prazdroj má bejt kyselej a smrdět jak stará utěrka, protože "to tady takhle všem chutná"...