• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    X_RATED_IDIOT: tak mi od Klusáčků napsali, že vzhledem k procesu použití výrobce (fermentis) nepočítá s použitím pro domovarníky a tak se míň než půl kila sehnat nedá
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    DOCENT: ale to je pěkné, jak cena, tak charakter. Ty kvasnice už jsou ale horší. Sypal bych asi jen pale ale, ty mnichovy a jiný barvicí nemusim a chmel bych dal asi co mi zbyde jinde. Rmutování bude zajímavý. Buď tak 5 a sušší, nebo 6 a zkrátit nízkou. Jenže podle toho bude i to chmelení na ibu. Proto mě zajmalo, jestli by nebyl nějakej ozkoušenej varnej list
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    X_RATED_IDIOT: Používají se SafBrew LA-01, ale jsou k dostání jen půlkilová balení (nebo zde https://www.brauundrauchshop.ch/lowalc-hefe-16g-eigenabfüllung 16 g), tak to se chce domluvit s pivovarem, aby ti odsypal těch pár gramů. Ale začal bych max na 5% EPM, aby to pak nebylo moc sladký. Slady nějaký mix, rmutování musím promyslet. IBU max. 10, nebo ještě méně, jen v tom povařit nějaký slabší chmel kvůli konzervantům a pak DH tak 2-3 g / litr. Frýdlantští mají nealka ještě skoro celý tank :) http://www.pivo-albrecht.cz/albrecht-zero-0-5l-plech--24ks-nealkoholicke-pivo/
    UNDERDOWN
    UNDERDOWN --- ---
    Nealko svrchňáky (nejen z Polska) měli v Galerii piva ve Vršovicích
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    DOCENT: takže to uvařim rovnou hodně řidký, s hodně nezkvasitelnejma a pak to zakvasim nějakejma mrzákama? V tomhle nastavení to ale bude třeba na 40 ibu pěkná prasárna, ne? Neměl bys k tomu někde varnej list + zdroj kvasnic? Spráskám basu nealkáče tak za 14 dní a to bych s nealko ipou přišel brzo na buben
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    máš recht, mladina. Sorry
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    Ale jinak souhlas a radši bych uměl vákuum
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    DOCENT: é oprav mě jestli kecám, sladina je před chmelovarem a nemůže mít ibu?
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    X_RATED_IDIOT: Používají se kvasnice, co skoro nekvasí. Takže to třeba z 6% EPM prokvasí jen na 5%. Tím ovšem se moc nezmění charakter, takže je to jako když piješ sladinu (která se už i při 40 IBU nedá skoro pít. Dokud ten chmel neprojde tím kvasícím procesem, je to drsné pití), takže se s chmelem musí dost opatrně. A taky v tom zůstávají cukry, na které číhají všude další kvasnice a jiná havěť, tak bez pasterace je to dost náchylné.
    Sibeerii i Albrechta jsem pil točené v Liberci v Azylu
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    DO_IT: možná kecám, buď 59, nebo 69, prostě malešickej nevar, tam je drahý i dobrý den a navíc je to putyka, ne pivotéka
    DO_IT
    DO_IT --- ---
    X_RATED_IDIOT: wtf kolik? normalne stoji tak 35-45 tretinka
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    DOCENT: Hodně hořká mladina? Chtěl bych to někdy zkusit uvařit, akorát nevim jak a mý oblíbený krámy v nabídce kvasnice na nealko nemaj, natož na nealko ipu. A na vákuum nemám technologie
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    GLOBETROTTER: v praze maj nealkoipu od maisels v malešickym nikdyvaru, za 70 třetinku. Nějaký tři vzorky měli i v pivní rozmanitosti
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    DOCENT: Kde se to dá koupit?
    DO_IT
    DO_IT --- ---
    GLOBETROTTER: super nealko ipy maj polaci, neco teda s podilem psenice a nejaky az moc ovocne

DOCENT: jak se jmenuje od sibeerie? o nicem takovym nevim
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    Nealko ejly dělá i Brewdog. A taky Frýdlant (hodně hořká sladina) a Sibeeria (to je špica, chmeleno skoro jen na dryhop, ovšem alkohol není garantován, může být i lehce přes 0,5 % )
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    DO_IT: Athletic Brewing Company. Je to v USA. Nepsal jsem to jako tip na koupi, ale jako info, zda se to vůbec bude dát pít. Omlouvám se za nedostatek informací :-)
    DO_IT
    DO_IT --- ---
    GLOBETROTTER: od koho?
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Včera jsem objednal nealkoholickou IPA. Abych měl zadara poštovné, musel jsem objednat 12 plechovek. Až to přijde, dám vědět.
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    _UDO_: A co zkusit nějaké Grodziskie? To je dost lehké pivo
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam