• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!

PIVO: Kudy teče, tudy léčí...

Pokud chcete sdělit, že je někde dobré/špatné pivo, uveďte i důvod, který vás k takovému závěru vede. Nahlédněte na rozcestník na nástěnce tohoto klubu, inspirujte se při hledání pivka dobrého, dodejte tipy vlastní...

Kluby sžízněné:
    Nejen pivem živ je pivomilec, dopřejte si:
    [ nakládaný hermelín, utopenci a jiné hospodské bašty k pivu!! ]
    Pivo na čerstvém vzduchu chutná nejlíp: [ PIVO NA ČISTÉM VZDUCHU - pivní zahrádky, pivní festivaly, nekuřácké hospody ]

rozbalit záhlaví
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    GODY: a tu dýni tam dávaj ve který fázi? A v jaký formě? Ne, že bych to chtěl zkoušet, dýni nemusim ani do polívky, ale zajímá mě to technologicky
    GODY
    GODY --- ---
    Díky, souhlas. Na vlastní kůži prokázáno že pivo po fotbalovém matchi má pozitivní vliv na psychiku, obzvláště pokud jsme prohráli :). Toliko z hystorie okresního přeboru. Kamarádi z Charkova vaří každoročně dýňové pivo na Halloween. Loni a předloni bylo vynikající. Letos jsem se bohužel na ochutnávku nedostal kvůli Coroně :( Tak alespoň fotku mi poslali.

X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    GODY: doporučuju vyhledat heslo adh - antidiuretický hormon. Bude vám to k ničemu, ale neumřete bez toho, abyste to věděli :)
    GODY
    GODY --- ---
    GLOBETROTTER: řekl bych že je to hodně individuální. Alkohol a kofein dokáží ovlivnit funkci ledvin a tím množství vody, která odchází z těla. Někomu stačí jedno pivo a je na mol, někdo leje celý víkend a nemá problém. Metabolizace alkoholu je u každého prostě odlišná.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    DOCENT: Tak já piju obvykle kolem 6-8 voltů. Trénink (nejen na pivu) mám až dost, to mládí holt už není, co bylo :-)
    Nejde mi o to, co člověk vydrží, ale kde je ta hranice z hlediska hydratace.
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    GLOBETROTTER: Na Plzni vydržíš i prodloužený víkend, na silnějším pivu od pěti voltů už bude voda chybět ... nad pět voltů už to chce tréning nebo mládí :)
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Zabýval jste se někdo tím, při jakém procentu alkoholu se láme to, zda pivo (nebo jiný nízkoalkoholický nápoj) hydratuje nebo dehydratuje? Nepodařilo se mi to vygooglit. Díky
    YENICK
    YENICK --- ---
    Tekutý chléb | dokumentární film | Česká filmová klasika
    https://www.youtube.com/watch?v=lWblsCZCTM0
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    GLOBETROTTER: Je to takové bahnité. Moje žena to odmítá pít. Piju to jako radler, 1:1 s limonádou, pak je to pitelný. Za 12 plechovek 355 ml jsem dal 27 dolarů, vyhozené peníze.
    VIXLE
    VIXLE --- ---
    LBW: je to uz kousek vedle, ale co kulovy blesk?
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    LBW: once upon a beer v ulici Budečská
    DO_IT
    DO_IT --- ---
    JOHY: me to neprislo spatny, ale jen nedotazeny - ani kyselac, ani psenice ani ipa
    JOHY
    JOHY --- ---
    DO_IT: Hlavně zy new louny byly otřesně hnusný
    UNDERDOWN
    UNDERDOWN --- ---
    Okolo Václaváku toho moc není. Ve Smečkách (Illegal beer) skončil ke konci srpna.
    Nad tím cca 200m je bar a tam mívali Zichovec.
    Jinak ve Štěpánský je Šumava.
    UNDERDOWN
    UNDERDOWN --- ---
    Kdo ví co je za "New"? Jiný chmely nebo slady? Kolikrát za tím vším je jeden sládek, co proběhne několika pivovarama. Viz Palouš, Franěk ad.
    Zichovec mi šmakoval Masopust a Robin. Další co svrchňáky umi sou Clock, Agent, Hostivar...
    Od Matušky je fajn Californie, Raketa. Ostatní nic moc
    LBW
    LBW --- ---
    Resim, kam vzit kamose na pivo nekdo okolo Vaclavaku. Vybavuju si jen Beer & Beer Pivotéka ve Smeckach a to ani nevim, jestli jeste fungujou.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    X_RATED_IDIOT: Yep, Chyse.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    DO_IT: bych rekl ze spis crazy clown co se tyce hipsterivosti.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    SAMOUT: zichovec parodoval.

jinak ja na Matusku nenadavam, pivo ma vetsinou luxusni, No a u kohoutu je to obcas komicky, tojo.

X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    SAMOUT: chýše? Já na něj nenadávám, pro mě nikdy moc pivo nevařil, ještě tak kalifornii. Jen mi přijde, že už dávno neni tak výjimečnej jako dřív. Ale neupírám mu předchozí zásluhy o scénu. A jestli je in na něj nadávat nevim, možná v komunitě "myslivců z letný" :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam