• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!

    PIVO: Kudy teče, tudy léčí...


    Pokud chcete sdělit, že je někde dobré/špatné pivo, uveďte i důvod, který vás k takovému závěru vede. Nahlédněte na rozcestník na nástěnce tohoto klubu, inspirujte se při hledání pivka dobrého, dodejte tipy vlastní...


    Kluby sžízněné:
    Nejen pivem živ je pivomilec, dopřejte si:
    [ nakládaný hermelín, utopenci a jiné hospodské bašty k pivu!! ]
    Pivo na čerstvém vzduchu chutná nejlíp: [ PIVO NA ČISTÉM VZDUCHU - pivní zahrádky, pivní festivaly, nekuřácké hospody ]

    rozbalit záhlaví
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    RAGNAROK: Můžeš prosím srovnat s Kamenicí osmičkou a desítkou?
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    Jelikoz rad pivo lemtam, tak mam radsi spis slabsi kousky.
    Nedavno v Beznosce Chmelova 9° me nadchla.
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    Za týden je v Liberci v Azylu festival silných svrchně kvašených hořkých piv - IPA festiválek. Budou tam letos i vetřelci nehořcí, ba i nesilní, ale tím si to snad kazit nebudem. V domovarnickém koutku budou i dvě přednášky o fenoménu piva, návrat do pivního pravěku včetně ochutnávky. Kdo vaříte, nebo se o vaření piva zajímáte - jste vítáni. A komu už leze krkem NEIPA tak tuplem - setřem z něho pel, poupátku! :)
    N_I
    N_I --- ---
    Létající chroust Christmas Orange & Vanilla Smoothie Pastry Sour Ale 18

    slušná přesnídávka...toto
    MISANTROOP
    MISANTROOP --- ---
    GLOBETROTTER: Mám podobnou zkušenost z Californie a kladl jsem si podobnou otázku.
    LBW
    LBW --- ---
    DO_IT: Fajn místo, díky za tip .)
    AMSTERDAM
    AMSTERDAM --- ---
    GAMMA - Big Doink - double IPA, 8%.

    Prvni pivo, ktery mne tak potesilo, ze o tom jdu napsat na Nyx. Jsem absolutne nadsen. Je to jako jist lemon cake ale v pivu, co je ale porad horky. Koupeno v pivotece Valhala, Ruska ulice v Praze.

    DO_IT
    DO_IT --- ---
    LBW: jestli chces kostnout dobry polaky tak jdi do Beerhally

    Dr. Martínka 1590/6, 700 30 Ostrava - Hrabůvka
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    DO_IT: jestli myslíš pivovary, tak nevím, hodně dlouho jsem tam nebyl.
    LBW
    LBW --- ---
    Už jsem se asi ptal...
    Nějaký beer shop v Ostravě? Zatím jsem teda v pohodě s IPA od Chrousta v pendolinu :)
    LBW
    LBW --- ---
    DO_IT: osobne jsem tam nebyl, ale mnozi se mi dobre reference na Other Half Brewing .)
    Brooklyn | Other Half Brewing
    https://otherhalfbrewing.com/location/brooklyn-ny/
    DO_IT
    DO_IT --- ---
    JVCNC: i pro ty starobrnaky se neco najde


    GLOBETROTTER: jedu v dubnu do nyc, mas nejaky tipy prosim co stoji za to? :)
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    BURKHAR: tak to si dovolim nesouhlasit. Ja sam mam radeji evropu, ale i v US se najdou pro bileho evropana zajimave pivovary a piva. jen jak je ta amerika vetsi, tak tech staropramenu tam maj vyrazne vic takze se clovek spali velmi snadno.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    Mluvit v souvislosti s USA o pivu a vůbec jakékoliv gastronomii je marný. Neumí vůbec nic.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    SEEKER: Jak jsem psal, stout piju velmi svátečně (tak jednou za dva roky) a kyseláče nemusím. Pak už toho moc nezbývá. Takzvanému ležáku (takzvaný protože nevěřím tomu, že to fakt leží jako třeba ve Střední Evropě) / pils jsem dal párkrát šanci a ani jednou to českému craftu nesahalo ani po kotníky, takže už ne. Pak zbývá jen IPA.
    A i hazy má někdy poměr IBU / alkohol kolem třeba 8 nebo 9.
    Tím Brooklynem předpokládám myslíš nějaké crafty v Brooklynu, ne Brooklyn brewery :-)
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    GLOBETROTTER: Jak nedá nic jinýho pít? Jako u průměrnýho craftu? Protože pivovary, co se dostanou sem, uměj většinu stylů skvěle, snad jen ležáky nejsou obvykle kdovíjaký (i když v Brooklynu jsem měl super spodňáky v německým duchu). Jinak jsem v New Yorku obešel asi 7 pivovarů a fakt se tam nic jinýho než hazy nevaří, hořký IPA fakt nefrčí, i když se to nejmenuje NE nebo Hazy, tak je to hazy. Jinak slovo IPA je samozřejmě magická formulka, v Queens jsem si dával skvělej Gruit, kterej se tam ovšem jmenoval Hopless IPA :))
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    DOCENT:
    GLOBETROTTER:
    Minulý/tento týden jsem si udělal kolečko po mikropivovarech v jižní Arizoně. Jelikož se v IMHO v Americe nic jinýho než IPA nedá pít (stouty piju jen svátečně a zbytek fakt není k pití, pokud člověk neholduje kyseláčům), tak jsem vždy ochutnal IPA. Ve většině pivovarů měli jen jeden a to hazy. Nevím, zda nějaký regionální trend nebo celonárodní móda. Každopádně až na pár slabších pivovarů bylo všechno fakt dobrý a to i pokud to mělo pro mě slabý poměr IBU/alkohol.
    LBW
    LBW --- ---
    IPL Brewstock From Plzeň with Love - Pivovar Proud, collaboration with Pivovar Zhůřák

    Me to desne chutna :)
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    ZAPLO05: to je jen můj tip, vim, že otec byl párkrát v nějaký putyce, snad na jiráskovym hronově, nebo nějakym jinym divadelnim festu, kde na standardní řezaný mu nosili tohle půlený, tak si to objednával se lžící
    ZAPLO05
    ZAPLO05 --- ---
    X_RATED_IDIOT: Díky za osvětu - takže řezany je opravdu smíchany a půleny je dvoubarevny. Díky!
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    ZAPLO05: řezaný bejvalo dycky světlý, smíchaný s tmavym. V době budování lepšího světa nahrazovalo polotmu, která se nevařila skoro nikde. Pak přišel někdo s tim, že nalejval jedno na druhý tak, aby to bylo oddělený a nachytal na to letenský myslivce svý doby. To by mohlo bejt to půlený pivo. Ale pokud chceš pít světlý a tmavý pivo zvlášť, je lepší si dát každý do jinýho skla, ne? :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam