• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHITESCORPIOThe Dune - Kultovní dílo Franka Herberta a vše okolo - see HOME!
    ANKETA! Jak hodnotite pokracovani a predehry sagy duna z pera Briana Herberta a Kevina J. Andersona ?

    Pokus o prelozeni BG litanie:

    "I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it pass over me and through me. And whan it has gone past I will turn the inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain."

    "Nesmim se bat. Strach zabiji mysleni. Strach je mala smrt prinasejici naproste vyhlazeni. Budu svemu strachu celit. Dovolim mu, aby prosel preze mne a skrze mne. A az projde, pohlednu vnitrnim zrakem na jeho cestu. Kde byl strach, nic nezustane. Zustanu pouze ja ."
    rozbalit záhlaví
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    WIPER: jinak tvoje poznamka o tom, ktery postave se kdo podoba, je docela vtipna. jako bys nevedel o neuveritelny stylizovanosti a archetypalnosti vsech postav, ktera opravdu neumoznuje s nima srovnavat absolutne zadny realny osoby :))
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    WIPER: mno, ze je to tady tema informativnima prispevkama fakt preplneny, skoro to nestiham cist... muj prispevek nespadal do kategorie osobni vylevy a cinty, nybrz do kategorie komentare k dune. proste jsem si vzpomel na vlastnosti jessicy atreides a docela me sokovalo, ze nekdo, kdo neustale do nekoho prudi, ma blby cinty, nema zadny sebeovladani a uroven a je absolutne nesnasenlivej a dost casto i hloupej (tedy absolutni opak jessicy) si troufne jeji jmeno dat... kdybych si dal jmeno dalajlama, taky bych se asi nedivil, kdyby do me za to nekdo keroval :) ale jinak, jestli mas naky podnetny tema k debate, rad se pripojim, mrzi me ze je tu tak mrtvo, kdyz je na dune je toho tolik k reseni
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    WIPER: děkuji, náčelníku, že ses mě zastal ;oD
    WIPER
    WIPER --- ---
    LONESTAR, STRANGERD: : no teda to je velkych pismen... poslys ty tu Dunu nejak zeres co? I kdyz s ID JESSIE v ledcem nazorove nesouhlasim, rekl bych ze v archetypu mysli otevrene, emancipovane a moudre zeny/matky ma bliz nez treba Vy k libovolne jine postave v Dune. Snad leda krome scumbag harkonenu ;-)

    Tak drzte v tomhle klubu hubu, nejsem zvedavy na osobni vylevy a cinty. Radeji ukazte jestli jste schopni alespon souvisleho odstavce prispevku s nejakou informacni hodnotou na tema Duna. Coz jsem prevne presvedcen zrovna JESIE dokaze i kdyz ji vzbudime o pulnoci.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    WIPER: urážka Ctihodné matky Jessicy Atreides, matky vévody Paula Muad´Diba...

    STRANGERD: to mě napadlo už dávno... ta ironie :-(
    WIPER
    WIPER --- ---
    STRANGERD: to jsem nepochopil, ci urazka?
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    nevim proc, ale teprve ted jsem si uvedomil jakej ma jessie vlastne nick a udelalo se mi z toho fakt hodne zle... nejhorsi urazka, kterou nesmeje fakt nic, smutny az k placi.
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    JESSIEATREIDES: pročpak? :)
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    FACEDANCER: naivní představa...
    FACEDANCER
    FACEDANCER --- ---
    VODNIK: jestli jsi nekdy neco takoveho hodnotil tak uz mas aspon trochu soucit s zenami rodickami
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    Porodce? Jako že tam porodí?
    FACEDANCER
    FACEDANCER --- ---
    WIPER: mno na duna conu bude mozne tuto knihu vyhrat v nektere ze soutezi

    jinak bych potreboval sehnat jednoho az dva porodce jelikoz fanklub FH planuje autorskou soutez jenze ji nema kdo hodnotit
    WIPER
    WIPER --- ---
    Doporucuji pro skalni dunare poridit si knihu Cesta k Duně. Narozdil od paskvilu predeher z pera Herbert B.,J.Anderson K. jsou v teto knize casti originalnich zapisku od Franka, ktere se z nejakeho duvodu nedostaly do Duny, bud ze prepsal scenu uplne, nebo jen vynechal. Napr vyborny rozhovor Paula v se starou ctihodnou matkou po zkousce na Caladanu. Dale je tam alternativni pribeh Duny, ktery IMHO kdysi pripravoval jako povidku do casopisu, ale napad se u rozrostl do knihy a povidka nebyla nikdy zverejnena. Pry byla v nejake forme konceptu dvojice Herbert B.,J.Anderson K. ji zkompilovali do nejake ucelene podoby. Vyborne cteni! Duna je planeta dun. Atreidove se jmenuji jinak, ale uz je tam vsim litem cteny vevoda s neurozenou konkubinou, ktera mu dala syna nastupce. Pribeh je o tom kterak "atreidove" soutezi s "harokneny" v cele s Vladem se vsemi atributy stareho Vladimira :) soutezi o kontrak na tezeni koreni na planete dun. Jestli vytezi "atreidove" za dva roky tolik koreni jako "harkonenove", ziskaji slechtici pravo na pristup k tezbe, ktera je zatim vyhradne v roukou "harkonenu". Rekneme takove situace pred vznikem CHOAM. Rozkosne ceteni. Krasa videt na kterych dejovych linii se zacal vytvaret puvodni pribeh. Ktere liniie zustaly az do romanu Duna, ktere pribyly jako nove. Jak zmutovala jmena nekterych postav. A male prekvapeni, je zde detailenejsi rozepsani o puvodu Koreni, nez Dunach!! :-D

    Zkratka vsem doporucuji!!
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    PIDLOOCKO: jsem,a le příliš skromný :)))

    TRIPRD: jistě, vždyť to je naprosto zřejmé :)
    PIDLOOCKO
    PIDLOOCKO --- ---
    MUADDIB: nebuď příliš skromný... jsi hnidopich ;o)
    TRIPRD
    TRIPRD --- ---
    MUADDIB: Tak nejak nemohu odolat. Proste to nejde.
    Ano. Mas naprostou pravdu. Vzdy je to tam i slyset. Slysim Duna tedy pisu dve R.
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    PIDLOOCKO: teda ne že bych byl hnidopich, ale Duna se píše se dvěma R :)
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    PIDLOOCKO: detaily...
    PIDLOOCKO
    PIDLOOCKO --- ---
    Odkdy má Arakis stejnej měsíc jako Geidy Prima? :o)
    BUG
    BUG --- ---
    FACEDANCER: jo vo to mi de:-)
    FACEDANCER
    FACEDANCER --- ---
    a trocha reklamy
    FACEDANCER
    FACEDANCER --- ---
    neco jako ?


    zkusim se po necem podivat
    PIDLOOCKO
    PIDLOOCKO --- ---
    MUADDIB: :o))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam