• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHITESCORPIOThe Dune - Kultovní dílo Franka Herberta a vše okolo - see HOME!
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    JUNGLER: Já furt doufám, že to bude jako Conan Exiles. To je taky MMO, ale dá se to hrát i jako singleplayer...
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    Safra nebejt to MMO, tak bych se hodně těšil.

    Dune Awakening Reveal Trailer | Gamescom ONL 2022
    https://www.youtube.com/watch?v=8c2ErwL2Wec&ab_channel=GameSpotTrailers
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    WIRUSS: já dočetl díly 4 - 6 teprve nedávno, poprvé v životě. Myslím, že Herbert má problém s tempem někde kolem prostředka. Skvěle to rozehraje, završí to téměř epickou a dějově nahuštěnou akcí, ale to mezí je takové meh new age filozofování. Chápu, že si tím vysloužím mínuska, ale často jsem si připadal, že čtu soubor axiomů nějakého guru Frankieho. Nicméně hořkost po nedokončeném příběhu po Kapitule stále bolí a z wiki souhrnu děje 7. a 8. dílů mladých kacířů je mi k pláči.


    LINKOS: boží. Udělali jsme skupinku ex-spolužáků z gymplu a po dvaceti letech se takto scházíme právě kvůli hry. Pravidla nejsou složitá, jen složitě napsaná v manuálu - doporučuji youtube návody hráčů. Složitější je najít správnou strategii a rozhodnout, co dělat. Jakmile ti ale po pár momentech začnou zabírat ostatní protihráči pole, na které můžeš jít, tak je rozhodování vlastně o něco jednodušší, protože prostě nemáš tolik možností kam v tvém tahu jít (možností dlouhodobých strategií máš však i tak vždy dost).
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    Pro ty co hrají Dune Imperium:
    Jakým způsobem mícháte hrdiny, se kterými hrajete? Chápu, že jsou nějak odstupňovaní dle obtížnosti. Když hrajete 4, vybíráte random ze všech, nebo je nějak oddělujete?
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    když se tu řešily ty obálky:

    Book Cover Trends thru Time (via DUNE) | Muddy Colors
    https://www.muddycolors.com/2020/09/book-cover-trends-thru-time/?
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    Tak za mě předehry docela jdou, není to až tak filozofické, ale fajn příběh (je tedy pravda, že jsem je četl asi před 18 lety a už se k nim nevracel, tak mohu mít zkreslené vzpomínky), ale Písečné červy jsem ani nedočetl a Džihád byl fakt děs ostatní jsem ani nezkoušel číst a ty nové už vůbec ne...
    ALONSIA
    ALONSIA --- ---
    JUNGLER: mě osobně, ač jsem byla skeptická, se díly napsané Brainem Herberten a Kevinem J. Andersonem líbili hodně. A všechny dodatkové trilogie mi přišly super. Především protože pokud máš nějakou neodpovězenou otázku, tak na ní určitě dostaneš odpověď. A to je lákavý ;-)
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    WIRUSS: mě teda Božský imperátor nepřišel nudný ani trošičku. I kacíři mě totálně pohltili. Myles Teg je jednou z mých nejoblíbenějších postav v celé serii. Ale Kapitula už mě nějak nedokázala zaujmout tolik jako díly předchozí. I proto jsem se už dál nepustil do dalších dílů od Herberta mladšího.
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    JUNGLER: No tak to bych neřekl, největší skok je spíše v Božském Imperátorovi, který je svým způsobem, najednou velmi nudný po akčním konci trojky.

    Jinak Kapitula měla dotisk, jen se to nezdá, jelikož u nás nikdy oficiálně nevyšla v měkkých deskách, ale rovnou v pevné vazbě od Baronetu a to v roce 1999 a 2010 (v roce 99 je to vyšlo společně s prvním díle, který nevyšel dlouhých 10 let a oboje mělo být v docela velkém tisku, a ono, když je na trhu jen první a 6. díl tak ten opravdu dlouho někde leží, tak se moc nechce dělat reprint). V tomto roce vyšli znovu Kacíři (celkově 5. dotisk), tak si myslím, že další znova vyjde Kapitula a pak Lovci (kteří za to snad ani nestojí ;-) )
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    IFEELGOOD: možná protože už je to opravdu mega haluz a spousta lidí to nedala :D já všechny předchozí díly hltal jak divej, ale kapitula už na mě byla moc a do čtení jsem se musel až nutit abych věděl jak to dopadne :) po dočtení jsem byl ale taky velmi spokojenej.
    IFEELGOOD
    IFEELGOOD --- ---
    Mimochodem, když jste tu takový znalci Duny (já to zatím nedočetl dál než za Děti Duny) .. proč nevyšel nikdy dotisk "Kapitula Duna" ? Když i Kacíři Duny mají několikátý dotisk... Tu knihu jsem nikdy za svůj život nikde neviděl :-D
    IFEELGOOD
    IFEELGOOD --- ---
    ALONSIA: nevím nevím, rozporuplné pocity :-) některé se mi ale líbí (hlavně první duna)
    a nedávno jsem viděl .. myslím někde na instagramu (asi) anglickou Dunu, která byla troch u foiled, jak bývají sběratelské karty Magic a spol.... a vypadalo to mega dobře. Ale fotku nemám :-( chyba
    PUKPUK: vypadají moc dobře. Taky věc o jsem ještě nečetl...
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    ALONSIA: Tak ty jsou fakt nádherné...
    ALONSIA
    ALONSIA --- ---
    IFEELGOOD: taky to mám doma v knihovně podobně. Hlavní sérii jsem se snažila sehnat první vydání, ale nepovedlo se. Totální mix všech možných vydání a pak díry v sáze chybějící nesehnatelné díly (myslím za příčetnou cenu, např. Lovci Duny, Harkonnenové,...). Obálky od Baronetu jsou úplně tragický. Jeden by se skoro styděl je mít v polici. Ale musím se přiznat, že časem se mi to jak jsou ošklivý zalíbilo. Ráda si představuju jak to maluje syn vydavatele. Čiší z toho taková dětská fantazie až primitivizmus. Vždycky si říkám, že toho ilustrátora musel mít někdo hrozně moc rád.

    Krásný obálky mají polská vydání od nakladatelství Rebis. Krásně surrealistický.

    PUKPUK
    PUKPUK --- ---
    IFEELGOOD: Argo vydalo Enderovu hru a její pokračování ve vcelku pěkné nové verzi. Snad se to podaří i u Duny. Taky to rozdmýchala filmová adaptace a filmová obálka.



    Služebnického džihádu se náhodou nechceš zbavit? :-D
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    IFEELGOOD: IFEELGOOD: mě se nejvíc líbí tahle anglická verze, k Duně se to podle mě hodí. Ale přebal s fotkou z filmu bych fakt nechtěl
    Dune - Frank Herbert - Megaknihy.cz
    https://www.megaknihy.cz/romany-beletrie/514067-dune.html?search_pos=1
    IFEELGOOD
    IFEELGOOD --- ---
    LINKOS: zrovna včera jsem viděl v knihkupectví Dunu s přebalem na kterém byly fotky všech charakterů z aktuální filmové duny.
    + před pár lety vyšla verze - trochu větší a na křídovém papíře.

    já mám doma mix různých edicí - od úplně old school brožované edice (snad ta první) Spasitele duny mám tu nejnovější a až po Kacíře opět oldschool. Pak mám zbytečnosti jako služebnický jihad v ve žluté edici

    Ale jinak ano, ty žluté české verze s ilustracemi ze základní školy jsou fakt skutečně odporné :-)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    Jo a ještě jsem zjistil, že byla vydána Duna jako grafický román, i když jsem jí našel jen slovensky, německy a anglicky.
    A taky, že moje první tři díly mají ošklivější obálku než s kterou se to vydává anglicky i v současnosti česky a že teda asi se po úspěchu filmu rozhodli to trochu podojit a ty ceny nejsou úplně nízké.
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    LINKOS: nicméně na tu deskovku jsem slyšel samé ódy. Už se těšim až mi děti dorostou do takovýho věku aby deskovky podobnýho typu zvládaly. V tuhle chvíli je naše domácí maximum Carcassone :D
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    LINKOS: lidi co neznají Dunu by si jí měli prostě přečíst. To by bylo asi tak moje první a hlavní doporučení :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam