• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZABIASFOTO - WORKSHOPY
    LEXIK
    LEXIK --- ---
    FOGH: navazal bych na ZACK:A, na modelce je krasne videt mrtvy nauceny vyraz bez emoci, o kterem si mysli, ze ji slusi .. ukolem fotografa je z ni dostat ven prave ty emoce, at uz zamerne ci mimodek ... treba viditelne nasrana modelka by byla na foceni mnohem lepsi nez tohle ,-)
    EDA
    EDA --- ---
    LEXIK: Když na mě ze zrcadla kouká vošklivej fousatec a ne krásná modelka a to mi brání se soustředit :-)
    LEXIK
    LEXIK --- ---
    SAMUEL: ... nic nehledej, stoupni si pred zrcadlo a vyzkousej si pohled na sebe z ruznych uhlu, a kdyz uz budes v tom, muzes si take vyzkouset pustit si na sebe svetlo z ruznych uhlu, docela fajn cviceni a pokud pochopis, usetri ti to spoustu casu, mista na pametove karte i zklamani :)
    ZACK
    ZACK --- ---
    CODE: zaklad je ale chut a schopnost kritiku a radu prijmout

    FOGH: co me u toho hned napadlo... totalne ji nebavis. Nudi se. Nevi co ma delat. Odstoji si to, ale doufa, ze uz bude konec. Chce to trochu pracovat s modelkou...
    SAMUEL
    SAMUEL --- ---
    LEXIK: kruci ty mas asi pradu ty zespoda jsou dyckyo neco horsi, ale hledam dal:-)
    SAMUEL
    SAMUEL --- ---
    LEXIK: zajimavej postreh. osobne nesouhlasim, ale verim ze kdybych si koupil knihu jak fotit portrety tak tam neco takovyho najdu.. ale prijde mi to jako blbost, nejdu nejakY snimky abych sve tvrzeni podporil...
    EOS
    EOS --- ---
    ZACK: Myslím, že naopak zatímco mezi přáteli se vsákne názor vyřčenej na rovinu tak, "jak mi zobák narost", právě v takovéhle veřejné diskusi je vhodné trochu vážit formu projevu. Podle mne, když už mi něco stojí za vyjádření názoru, stojí to i za trochu diplomacie, tj. snahy o jeho pochopitelnost a akceptovatelnost obecnějším adresátem. Komentář, po jehož přečtení většina lidí konstatuje dobrej postřeh a nikoli fůru vaty mimo mísu, by jistě přispěl i k Tvému renomé fotografickému, když už tedy diplomat zrovna nejseš. Ale nikdo neni dokonalej.
    LEXIK
    LEXIK --- ---
    FOGH: ... portrety se obvykle nefoti z podhledu ... zdeformuje to rysy a dotycnemu je zbytecne videt do nosu ,-) imo chyba !!!
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    FOGH: ta prvni se mi libi
    CODE
    CODE --- ---
    Ona byla uzasna. Moc uzasna.
    FOGH
    FOGH --- ---
    Jeste dve fotecky z Hostivare:



    CODE
    CODE --- ---
    hele ZACKu tady zase mluvis rozumne
    konecne zase nejaky prinosny komentar (vazne)
    proc nemuzes byt stale (nebo aspon vetsinou) takovy? prosim ...

    pomohlo by to hodne lidem kolem, hlavne teda lamam jako ja apod.
    mame chut se ucit a nechat si poradit, abychom pak vedeli, az se spalime, kam teda smerovat
    ZACK
    ZACK --- ---
    ROENICK: veta "a zaplatis muj cas" byla myslim vcelku citelna ironie, reakce na ty poznamky o mistrech, proficich a prid nam to ukazat. Kritizuju ostre vzdycky. Jina kritika nema smysl, jako ostatne vsechno, co se dela napul. Chapu, ze mezi prateli je v ramci dalsich vztahu lepsi si to rict diplomaticky, ale o to vic je ta ostra kritika "zvenku" potreba. Sam mam problem ji prijmout, ale stejne tak vim, ze z toho ve mne neco zustane a kdyz se odplavi zbytecny emoce, dokazu si z toho dost odnest. Ja uz dneska asi nejsem nastaveny na vecne komenty, vim jak fotim a proc. Zajimaji me spis reakce publika. Ale tady se chcete zlepsovat, ucit, zdokonalovat...

    Spravne rikas, ze workshop neni o lektorech. Je to o lidech, kteri spolu chteji neco tvorit. Ale drzim se toho jak to zacalo... a to bylo o proficich, co mezi vas prijdou, abyste se neco mohli naucit. Mozna to funguje, nevim, ja s profikama fotil hodne a vzdycky me posunuli stejne jen vlastni chyby. Muzete stokrat rikat diteti at nesaha na tu horkou plotnu, ale stejne mu to dojde a pochopi to, az kdyz se poprve spali.

    EDA: zbytecne se v tom uz jen patlame. Udelal sis nazor, v poradku.
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    hlavne porad je tu premisa ze na workshopy chodi pevne slozeni mistr (proste zkuseny, ostrileny fotograf) a hejno uplnej n00bz... ale tak to prece neni... muze tam byt 10 lidi kteri foti priblizne stejne dlouho a stejne dobre...a prozijou zabavny odpoledne a jeste se navzajem neco priuci...

    ZACK: abych byl uprimny, nedivim se. Tvuj prvni post v tomto klubu byla celkem ostra kritika Zabiase a pak mleni o tom jestli nekdo zaplati tvuj cas... od toho se myslim odviji vse dalsi... ale i tak si nemyslim, ze by se ti nekdo venku smal nebo te castoval oznacenim Mistre... ale samozrejme je mozne, ze by ti takova akce nedala vubec nic takze neni treba marnit cas premyslenim jestli jit nebo ne :)
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    SAMUEL: zelena je matrix ne? cely filmy v matrixu sou toceny snad se zelenym filtrem :D
    EDA
    EDA --- ---
    ZACK: Dojem je to, co získám bezpracně, kouknu a vidím. Dedukce je to, nad čím musím uvažovat a použít získaný dojem (dojmy) k utvoření závěru. Neučím definice, jak by měly být, oznamuju, jak tyto dva termíny používám :-)
    Zábavný byl kdo, když popíral co, že jsem udělal?
    Přečti si to prosím ještě jednou, mám to sémanticky správně tak, aby si v tom našel osobní útok jen jedinec vztahovačný, v tom se trochu vyznám.
    A teď mám dojem, že mám hlad, a z toho dedukuju, že se budu muset sebrat a jít domů :-) Stejně si tady to Visual Studio dělá, co chce, a ne co chci já :-)
    ZACK
    ZACK --- ---
    EDA: v poradku, ja chapu, jak jsi k tem "dedukcim" (ony to jsou dojmy ne dedukce, ale to je vedlejsi). Jen se pozastavuji nad smysluplnosti jejich prezentace a v druhem kroku nad zabavnosti popirani to, ze jsi to udelal.
    EDA
    EDA --- ---
    ZACK: OK :-)
    ZACK
    ZACK --- ---
    EDA: priznam, ze jsem ted nejak nepobral. Na primeru (misto letiste dej workshop, tam primer konci) jsem jen chtel rict, ze nemam problem komukoliv slusnemu poradit nebo pomoct, pokud jsem zrovna po ruce. Nicmene nemam potrebu za timto ucelem nejake workshopy navstevovat.
    EDA
    EDA --- ---
    ZACK: To byl právě ten tvůj projev, co jsi předvedl předtím :-) Z něj dedukuji, co můžeš a nemůžeš pochopit, a dedukce je uvozena slovem "asi"... Výchozí materiál: např. "ja teda skupinku podobneho slozeni, jako je tady k videni, pri foceni za zadkem mit nepotrebuju.", "k cemu takhle do zachodu splachnuty cas bude profikovi"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam