• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZABIASFOTO - WORKSHOPY
    SAMUEL
    SAMUEL --- ---
    vsem ostatnim: mozna vam me pripominky prijdo radoby chytre a samozrejme nemusim mit ve vsem pravdu, ale CODE to presne takhle myslim chtel:-) dyztak dejte i svoje postrehy. Rad si vsimnu veci ktere jsem prehledl, pripadne vyslechnu obhajobu neceho co se mi nelibi ale smysl to má..
    CODE
    CODE --- ---
    SAMUEL: dekuji. za tohle velmi dekuji
    nektere ty chyby vidim i sam, ale az na PC. hodne mi to pomuze prave se zmayslet.
    coz je myslim jedna z mych nejvetsich chyb, ze specham. Casto zbytecne specham.

    ted musim letet na ambasadu pro viza, ale necham si to oteverne v dalsim okne a vecer to projsu jeste jednou.

    a to ze nechvalis je v pohode, neni to o chvaleni, ale prave o tech chybach.
    abych se poucil a videl i to, co jsem sam do ted nevidel. dik
    SAMUEL
    SAMUEL --- ---
    SAMUEL: pardon, pravej horni roh jsem myslel...
    SAMUEL
    SAMUEL --- ---
    tak ja to zkusim, sam za sebe jak to citim....-) tak dyztak peace:-)
    CODE: tahle me stve tim, ze je vicemene nicnerikajici, kompozicne bych nerval horizont na stred a navic je nakrivo, jak vidim dle toho neceho uplne vlevo, navic me rusi ta travina nalevo, pripoutava pozornost, co se mi libi je ze presto ze nemas prepaleny nebe (az na ten LHR, ale ten tam tak nevadi) tak se uplne neztraci kresba ve stinech. Spis zapracovat s kompozici fotky.. neni ehke fotit nezive veci, emoci tam musis vlozit svym pohledem na situaci, nikdo ti ji tam nezahraje...


    CODE: nevim zda se ti hejbla modelka, ale ma neostrou tvar, coz vidim jako velkou chybu, stane se, ale takovou fotku neprezentuji, obzvlaste ma li ostre ty kroviny za sebou. Rusi me ostry stin od nohoua ty dve bily voloviny pred botama ty sli urco odkopnout:-) Libi se mi perspektiva fotky i nasviceni holciny, modelka ti dela vertikalu a mas tam i peknou diagonálu, ale vyvážila by to ještě horizontálaa daná horní hranou oken, kdyby byla srovnaná s horní hranou fotky...


    CODE: ve tme ztracená spodní část fotky imho uplně zbytečná... pěkný světlo ve tváři i příjemnej nadhled, výraz modelky k ničemu a přivřený oko jí na kráse nepřidává.. taky mě ruší to modré "S" vpravo..


    CODE: příjemná momentka s dobrou expozicí, ale cenu má pro lidi co tam byli nebo je znají.-) Blesk vůbec nevadí a nevidim na něm nic prasáckýho.... když je vhodně použitý..

    omlouvám se že málo chválim, ale snažím se upozorňovat na věci které mi na těch fotkách vadí, abyses příště až budeš koukat do hledáčku třeba zamyslel na zlomek vteřiny a pootočil foťák, případně o krok ustoupil atp. Hlavně zkus sám projít svoje fotky a u každé si říct proč se ti nelíbí a proč se ti ta která právě líbí, sleduj v hledáčku celou scénu, a neboj se upravovat jak modelku tak svůj postoj,,,

    KVITKO
    KVITKO --- ---
    ROENICK: no a já sem.. :D to je fuk, nějak začít musíme, než budem přední kapacita :)
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    KVITKO: ja jsem takovej wannabe makrofotograf :) tu jsou jini kalibrove :)
    KVITKO
    KVITKO --- ---
    ZABIAS: ja nevim, roasek prej foti makro :)) tak bych to ráda zkusila :)
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    OMG ma cenu to cist ? :D vsak tu nejsem jedinej spravce ne? :)


    KVITKO: jasne mam to napsat jako napad? a kam bys sla ?
    CODE
    CODE --- ---
    ZACK: pokud budes kritiku podavat takhle, tak mi bude cti a potesenim ji prijmout. dokonce i tvrsi slova typu "tohles' posral a tamto je zkurvene"

    ocividne je tu hodne lidi, co rozumi foceni a urcite je stvou treba i moje fotky, ale zkuste se nekdy prekousnout a trosku me (nas) vychovavat a smerovat
    dik
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    vcera sem se prochazel na petrine nahore u rozhledny a u hvezdarny...a koukal jsem ze tam jeste pekne kvetou ruze :)
    KVITKO
    KVITKO --- ---
    šla bych fotit kytičky :)
    LEXIK
    LEXIK --- ---
    .. btw.. mlha dokaze udelat prirozene tak fantasticky mekky a rozptyleny portretni svetlo, ktere umele neudelas ani kdyby jsi se rozkrajel ... inspirace?!!! :)
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    ZACK: makroblesky (ty pro digital s TTL) jsou zbytecne drahe, da se to obejit bastlikem :) makro na analog je trochu drahe na nauceni, pokud pocitam material ktery zahodis a cas...a mozna tak u nezivych veci, u hmyzu bych to nechtel videt :)

    Total je pojem no :) ale to uz je divocina, prespat nekde v lesich a vzbudit se ve 4 a fotit :) treba tam taky nekdy dojdem :)
    SAMUEL
    SAMUEL --- ---
    ZACK: jo to je fakt. :-)
    ZACK
    ZACK --- ---
    ROENICK: chapu, to si chce privstat. Skoda, ze sem nechodi odbornik na mlhy Total :) Ale jeho zak Neph by mohl neco k tematu prednest. Timto mu predavam slovo :)

    KOUDY: makro je napicu, kdyz clovek nema techniku. Kdyz ma techniku, je makro v mlze parada. Tech klasickych kruhovych makroblesku je plny bazar u Skody.

    SAMUEL: omlouvat se nemusis (ale pokud je to nutne, omluva se prijima), staci to ignorovat a venovat se vlaknu, ktere te zajima.
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    KOUDY: tak zrovna tam to az tak neva, mezi objektivem a objektem moc mlhy nepocitis :) spis jak je zima tak nam to vsechno zaleze a budem si moct fotit akorat tak zmrzly rampouchy u huby :)
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    SAMUEL: me to taky nebavi...ale zvykej si, pokud jde o fotky tak to na nyxu jine nebude...a kousava a neprijemna forma vyjadrovani je tu vlastni mnoha lidem... kaslat na ne :)
    SAMUEL
    SAMUEL --- ---
    ZACK: jsem samozvaným mluvčím kroužku zahrádkaření a akvaristika, a omlouvám se že mě nebaví vaše polemizování nad tím, jakou formo by se měl kdo vyjadřovat.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    mlha je napicu kdyz chce clovek fotit makro! :)
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    ZACK: to jo ale musi byt huste aby dobre vypadaly :) ne takove ty debilni opary jestli mi rozumis :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam