• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZABIASFOTO - WORKSHOPY
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    mlha je napicu kdyz chce clovek fotit makro! :)
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    ZACK: to jo ale musi byt huste aby dobre vypadaly :) ne takove ty debilni opary jestli mi rozumis :)
    ZACK
    ZACK --- ---
    ROENICK: na mlhach neni nic spatnyho, fotograficky mysleno.
    SAMUEL
    SAMUEL --- ---
    EDA: počkej, Jarda Tondovi nepomůže??.-))
    já to beru taky jako ty ten pojem workshop, i když samozřejmě chápu, že jsou i workshopy úplně jiné úrovně, žádní kamaráčofti, prostě mistr a pár žáků, a my bídní to amatéři jsme natolik přidrzlí, že si pojem workshop bereme do huby.
    ZACK
    ZACK --- ---
    SAMUEL: "My"? Nez to zacnu formulovat, za kterou zajmovou skupinu jsi byl zvolen mluvcim?

    Vubec jsem nepochopil, jak a kdo vam (at uz to je kdokoliv) brani v cemkoliv, natoz se bavit o fotkach. Pokud si to po sobe ctu, tak vidim, ze jsem schopny na jedno tema mluvit s Edou, na jiny s Icem a jeste zvladnu zkritizovat nulovou praci s modelkou na presentovanych fotkach (to ze to tobe nic nepredalo, uznej, neni vcelku muj problem).
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    ja myslim ze debata je tak kosata ze dvou duvodu

    a) je to zabiasuv klub
    b) jde o fotky a na ty je na nyxu 5000 expertu :)

    vratil bych se k tomu kam a kdo pujde na dalsi sraz... blby je ze uz clekem prituhuje co do teplot, zacinaj bejt takovy divny mlhy a chmurno a svetlo je vetsinou dost napikacu...
    EDA
    EDA --- ---
    SAMUEL: čtyři řádky je docela dost :-)
    -názor- Piš tak, jak bys chtěl, aby sem psali i ostatní (forma, ne obsah), abychom se nemuseli dohadovat, co provedl Franta Pepovi a proč nepomůže Jarda Tondovi a mohli bychom se bavit o fotkách a workshopech. -/názor-
    Jo, možná by bylo dobré někde na nástěnku/záhlaví vydefinovat, co se míní termínem workshop; já to tady beru jako setkání několika lidiček, co mají foťák, různé úrovně znalostí a zkušeností a určitou potřebu sdružovat se (stádní pud... sakra, tyhle slova jsou hrozně zprofanovaný. Prostě tu a tam udělat bandu, někam vyrazit, pokecat, okouknout, co dělají jiní, jak to dělají a čím to dělají...) a možná by nedocházelo k tolika nedorozuměním. Jestli to tu většina bere jinak než já, tak jsem za blbce a omlouvám se vlastně za veškeré předchozí příspěvky :-)
    LEXIK
    LEXIK --- ---
    SAMUEL: ... ta debata nize je daleko vice "o fotkach", nez kdyz si tady budem rikat, jak napr. nastavit DSLR aby .. na to imo staci si obvykle dukladne precist Manual, a par knih o zakladnich fototechnikach ...
    SAMUEL
    SAMUEL --- ---
    vy ste ale psychologové, kucí.-) rozumíte lidským duším...jen mi povězte kam touto debatou každý směřujete, resp, jakého výsledku se chcete dopracovat? Nebo jinak - zkuste každý maximalně čtyřmi řádky shrnout svůj názor, my si to přečtem a budem se zase bavit o fotkách, a technikách. Lexik byl prvni kdo mi v tomto auditku predal nejaky poznatek.
    Zbytek mi zatim predava, jak pokroutit vety sveho oponenta, aby vyznely spatne...
    ZACK
    ZACK --- ---
    EDA: to urcite, ale vcelku to nic nemeni na tom, ze k pratelum se chovas schovivaveji a s vetsim respektem a slusnosti. To co pises je jen nastroj.
    EDA
    EDA --- ---
    ZACK: ... jo, a taky když řekneš něco a ten druhý si to vyloží špatně, tak je to na něm obvykle poznat a ty máš šanci zareagovat a uvést (nebo aspoň pokusit se uvést ;-) ) věci na pravou míru...
    EDA
    EDA --- ---
    ZACK: Na druhou stranu mezi přáteli (tj. pro tyto potřeby i horda vzájemně cizích lidí) máš k dispozici i jiné výrazové prostředky; mimiku, gestikulaci... Když řekneš po klávesnici někomu, že je čůro, tak se to tak musí brát, ale v osobním kontaktu se odliší mnoho různých významů sdělení "jsi čurák", dokonce někdy jako pochvala :-)
    LEXIK
    LEXIK --- ---
    ZACK: ... souhlas, take mne uz tusim 2x moc potesilo, kdyz mi ZACK: pochvalil fotku .. skoro tak podobne jako 1x Houda :)))
    ZACK
    ZACK --- ---
    EOS: takhle to nefunguje... mezi prateli mas prirozenou tendenci mirnit se. Je to stejne jako v osobnim kontaktu vs net. Do oci se rika (komukoliv), ze je curak daleko hur, nez pres klavesnici. Stejny princip. Ano, akceptovatelnost neresim (pochopitelny snad ty moje holy vety jsou). A duvod je jednoduchy. Clovek, ktery na to ma, si z te kritiky odnese, co je potreba, tak jako tak a ma JASNY nazor, nezkresleny diplomacii, neobrouseny jen proto, aby se nenasral. A at se klidne nasere. Jde spis o to, co z toho v nem zustane, kdyz se uklidni... A vsimni si nekdy, jak jsou lidi nekolikanasobne vdecnejsi a stastnejsi, kdyz jim ja neco primo pochvalim. Jasne, nekdo se vztekne az k nepricetnosti, ale jsou lide, kterym to neco da. A ty me zajimaji a budu rad, kdyz se posunou a tesim se na to, co z nich vypadne dal.
    Nejake renome bych do toho netahal.
    SAMUEL
    SAMUEL --- ---
    EDA: no, aspoň budou mít hoky ty emoce:-)
    EDA
    EDA --- ---
    SAMUEL: To zní dobře :-) já se trochu upravím, vy se za mnou všichni poženete a na mě pak zbude spousta krásných smutných modelek, které nebude mít kdo fotit :-)
    SAMUEL
    SAMUEL --- ---
    LEXIK: to bych si ho pak vyblejsk taky jestli dovolite:-)
    LEXIK
    LEXIK --- ---
    EDA: ok. navstiv vizazistu, nech si zastrihnout a obarvit plnovous, ostrihat vlasy "na emo", vytrhat "breznevovske" oboci .. a pak to zkus znova :)))))
    LEXIK
    LEXIK --- ---
    FOGH: navazal bych na ZACK:A, na modelce je krasne videt mrtvy nauceny vyraz bez emoci, o kterem si mysli, ze ji slusi .. ukolem fotografa je z ni dostat ven prave ty emoce, at uz zamerne ci mimodek ... treba viditelne nasrana modelka by byla na foceni mnohem lepsi nez tohle ,-)
    EDA
    EDA --- ---
    LEXIK: Když na mě ze zrcadla kouká vošklivej fousatec a ne krásná modelka a to mi brání se soustředit :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam