• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIKROMI AM X, SUNSHINE, NIHILISTS, SNEAKER PIMPS.. - low place like home
    ANGUA
    ANGUA --- ---
    tak kdo jde dneska?
    DANUS333
    DANUS333 --- ---
    Super bylo turne I AM X kde meli jako predkapelu Khoibu......myslim si, ze to je docela slusna prace managera!!!
    MIRAGE
    MIRAGE --- ---
    Co rikate na Pati Yang? Vystoupi na Castle party a neni to spatne dle tohoto videa

    http://link.brightcove.com/services/player/bcpid1213893943?bctid=1243638166
    ANGUA
    ANGUA --- ---
    psal to i na myspace :)
    MIRAGE
    MIRAGE --- ---
    Na Silvestra porada Chriss Corner party v Berline, nechce se nekdo pridat? Vstupne je 12 euro, ale vic informaci zatim nemam.
    MIRAGE
    MIRAGE --- ---
    Rozhovor s Lola Angst, kteri vystupuji hned po Nihilists na podzimnim Sazavafestu je zde: http://www.sazavafest.cz/novinky/rozhovor-s-lola-angst/
    LULU
    LULU --- ---
    prej berlinska formace :))) skoda, ze corner zacina vypadat jako manson... :)))
    MIRAGE
    MIRAGE --- ---
    Doporucuji.

    Podzimní O2 Sázavafest 2007, 9.-10.11. v Abatonu

    Přehlídka toho nejlepšího z naší klubové scény, sklizeň, která tentokrát přináší hned několik obohacení. Poprvé se bude konat dvoudenním způsobem s tím, že každý den má osobitý nádech. V pátek specializovaně zaměřený na elektronickou a elektro-clashovou hudbu, nebude chybět naše jednička Mojmír Papalescu & The Nihilists ani další Papalescu projekt Magnetik či jihočeští Love Gangsters. Největším tahákem ovšem budou dvě evropské špičky z Německa, divoženky Cobra Killer a výstředníci Lola Angst obohaceni o 2 tanečnice. Tento den bude významným i pro milovníky kytarové scény, naše světoběžníky Sunshine doplní americká partička Coulter a dále naše kytarovky Landmine Spring, Toxique, Living Room a Panama. Za objevy sezóny můžeme označovat písničkářku se švédskými kořeny Veroniku Padillu a instrumentální trio Sunflower Caravan.

    Sobotní podvečer a večer bude naopak věnován (kromě pokračující přehlídky kytarové scény) rytmům reggae a ska), představí se naše legendy Schodiště a Švihadlo, zahraničním tahákem bude rakouská reggae stálice Dubblestandart objevem zas Mr. Cocoman & Solid Vybez a Dub In Da Trip. Silnou sestavu nabízí i ska music: Tleskač ze z Plzně, The Chancers, Prague Ska Conspiracy či Basta Fidel, dlouho v Čechách nebyli slovenští hosté Ska 2 Tonics, ostatně ze Slovenska přijede i kytarový objev Lavagance, z českých to zase budou The Prostitutes, jesenická stálice Priessnitz, mládí zastoupí Rybičky 48 nebo The Slots, ,kořenit budeme američany Air Fare (jejich vystoupení začíná v sobotu již od 15.40 tak si ho nenechte ujít). Zpestřením určitě bude i vystoupení funky formace Sly Rabbits, která právě vydala svou výbornou debutovou desku There´s No Life Without Ideals.

    Brány festivalu se otvírají v pátek v 16 hodin, v sobotu již v 15 hodin, vyplatí se využít dvoudenní vstupenku za 330,- + poplatky, k dostání ve všech předprodejních sítích. Na místě bude vstupné každý den 300,- Kč. Podrobné informace získáte na www.sazavafest.cz



    INFORMACE O VYBRANÝCH KAPELÁCH:

    Cobra Killer (GER)

    Cobra Killer, ženské duo z Berlína ve složení Annika Line Trost a Gina V. D’Orio, je proslavené divokými živými vystoupeními. Umělkyně prolínají hudbu 60. let s prvky elektronického rocku a doplňují je převratnými texty a ostrými breaky. Samy dámy o sobě říkají, že chtějí svou hudbou léčit. Jsou hlučné, pěkně žhavé a opravdu nepřehlédnutelné. Jejich hudba je reakcí na jednotvárnost raných elektro-show.

    Již několikrát předskakovaly pro Sonic Youth. The Wire o jejich koncertu napsal: „…Cobra Killer vypadají, jako by zrovna utekly od Faster Pussycat! Své nabité a zmutované disco vystřihly jako dvě nepříčetné go-go girls…“ Thurston Moore ze Sonic Youth o nich prohlásil: „Jsou to dvě holky a sampler. Prostě neuvěřitelné!... Jedna z nejinspirativnějších show…Zbožňuju je!“…

    Poslední, čistě elektro album Cobra Killer nazvané 76/77 a vydané v roce 2004, zní neuvěřitelně energicky. Duo již v minulosti koketovalo s etnickými vlivy, a proto se pro svou aktuální desku spojilo s mandolínovým souborem Kapajkos. Společně vybrali největší hity Cobra Killer, které předělali do nových aranží – elektro beats nahradili klasickými folkovými nástroji: mandolíny, basa, klávesy a perkuse. Novou fazónu dostalo mnoho písní z poslední desky 76/77. Tímto albem dokázala Annika Line Trost a Gina V. D´Orio, že jsou ve své tvorbě absolutně svobodné a otevřené novým vlivům. Výsledek pojení Cobra Killer s Kapajkos prostě nemá srovnání.

    www.cobra-killer.com
    Lola Angst (GER)

    Dvojhlavý elektro skřítek Lola Angst je pěkně poťouchlé stvoření. Alexander Goldmann má za sebou punkové dederónské roky ve Feeling B, jehož dvě pětiny dnes slízávají smetanu v Rammstein, a Reiner Schirner zase prožil hvězdné chvilky coby člen industrial elektronických Blind Passengers. Vzhledem k věku hlavních protagonistů (čtyřicátníci jak vyšití) by se daly očekávat spíše revivalové sklony. Pánové však místo nostalgického vzpomínání zakoupili autobus, natočili za poslední dva roky pro jistotu hned dvě dlouhohrající desky, přizvali si do týmu dvě baletky(!!) a vyrazili znovu na cesty. V jejich soundu se snoubí všechno, co dnes berlínská dark elektronická větev posluchači může nabídnout: punkem pročazené analogové kvapíky, EBM klasiku s pochodovým rytmem, teatrálně podané balady s kabaretním feelingem, electro clash i drobné závany synthy popu. To vše nahrubo nasekané a promíchané dohromady dává rámcovou představu, co od Loly můžete na druhé desce Schwarzwald čekat. Rozšířená dvojdisková edice na druhém CD přináší spíše než standardní remixy další ironická mrknutí v podobě unplugged verzí skladeb Ziggy’s Lullaby a Just Slaves, svérázné kázání Church Of Lolita nebo opravdu temné Dark Reggae v příznačném Gothic Jamaica mixu. Návštěvníci podzimního SázavaFestu se mají opravdu na co těšit!

    www.lola-angst.de


    Dubblestandart (AUT)

    Historie rakouských dub - reggae mágů Dubblestandart sahá až do začátku devadesátých let, kdy kromě vlastních kompozic a remixů ve svém studiu získavali neopakovatelné hráčské zkušenosti jako doprovodný evropský band takových hvězd jako Dillinger, Lee Scratch Perry, nebo Topcat. Ostatně s dancehallovým vystoupením v kooperaci se šílenou punkerkou Ari Up se představili před rokem na letním Sázavafestu. Reggae fanoušky však zaujali především svým vlastním dubovým setem, protože dub jako oni umí ve střední Evropě málokdo. Je to opravdu „Heavy Heavy Monster Dub“- tak jako se jmenuje úspěšná deska z roku 2004, na které spolupracovali mj. Sly & Robie, Dreadzone, Mad Professor a mnoho dalších. Letos vydávají již desáté album „Imigration Dub“, obsahující také dubové cover verze „Wadada“ od Dub Syndicate a „Money Money“ Horace Andyho.

    Dubblestandart každoročně vyrážejí na sérii koncertů do USA a Kanady, hráli na všech důležitých reggae festivalech v Německu a Rakousku a nyní je můžeme opět slyšet v Čechách a to hned dvakrát – v pátek 9.11. v jihlavském klubu Edgar společně s Dub-o-netem a v sobotu 10.11. v pražském Abatonu na podzimním Sázavafestu.

    www.dubblestandart.com

    www.myspace.com/dubblestandart

    MOIMIR PAPALESCU & THE NIHILISTS

    vznikli v létě roku 2003 a refrén písně "Summer Deviation" s textem "REFRESH YOUR MIND" tehdy působil jako blesk z čistého nebe. Nejenže se z této skladby stal alternativní hit, ale tato první studiová nahrávka vedla i k vydání debutového alba "ANALOGUE VOODOO" (2004, X - Production / Manipulation Records), alba s jasně danou hudební koncepcí: dominantní e - clash, electropunk, odkazy na staré americké country, experimentování s digitální i analogovou elektronikou, temné postpunkové kytary. Ale také alba s jasně rozpoznatelnými hudebními vlivy od elektronického minimalismu newyorských Suicide nebo Cabaret Voltaire, přes garážové psychobilly The Cramps až po obskurní psychedelický "sugar" pop Lee Hazlewooda a Nancy Sinatra.

    "Analogue Voodoo" sklidilo fenomenální ohlasy nejen na klubové scéně, ale také u hudební kritiky (hudební cena Anděl 2005 v žánrové kategorii) a ne náhodou si ho všiml berlínský producent a dj Steve Morell, s jehož labelem Pale Music Int. spolupracují umělci jako Mignon, Peaches, Kid Congo Powers, Cobra Killer, Alexander Hacke, Der Plan a mnoho dalších.

    V březnu 2005 vyšel za podpory Pale Music Int. 12ti palcový vinyl obsahující pilotní "Summer Deviation" s remixy od Sunshine, Steva Morella, Marca Lenziho a Elektrabel a pod hlavičkou tohoto vydavatelství pak album "Analogue Voodoo" vychází také v Německu a ve zbytku Evropy.

    Od vydání debutu kapela absolvovala několik stovek koncertů po celé České republice i zahraničí (po berlínském vystoupení v létě roku 2005 mimo jiné osobně přítomný Marc Almond prohlásil: "Dokonalé, nejlepší živé vystoupení, které jsem viděl za posledních pět let"), stala se headlinery mnoha alternativních, ale i mainstreamových hudebních festivalů a na jednom podiu se objevila s takovými jmény jako jsou Mignon, Warren Suicide, Atomizer nebo The Young Gods a v létě 2006 pak i na slovenském festivalu Hodokvas bezprostředně po koncertě Iggy & The Stooges.

    Na podzim roku 2006 kapela vydává své druhé album "LEWIS NEPTUNE" (opět u labelu X - Production / Manipulation Records), které vznikalo během koncertování na jaře a jasně dává najevo další posun. Nebojí se více experimentovat se syrovějším elektronickým zvukem, kytary jsou rock ´n´ rollovější a celkový zvuk směřuje ke garážovým kořenům. Kapela si uchovává svůj pověstný nadhled: slogan "Help Yourself We Are Dead" hovoří za vše.

    Strhující živá vystoupení plná punkové energie, masivního zvuku, electro beatu a syrového electro rock ´n´ rollu. Dokonalá vizuální image a kongeniální projev zpěvačky La Petite Sonji a zpěváka a kytaristy Hanka J. Manchiniho. Muž s tváří Belly Lugosiho a guru české elektronické hudby Moimir Papalescu. Zvukový experimentátor a saxofonista Peter Ven Krbetz a divoký bubeník Wratislav Placheta. Jejich vystoupení za poslední tři roky měly možnost vidět tisíce lidí a jistě se shodnou na jednom: jsou nezařaditelní, absolutně originální a v kontextu minimálně české hudební scény napřed.
    KEVIN182
    KEVIN182 --- ---
    Priznejte se, kdo byl dneska na Sunshine? ;)
    LULU
    LULU --- ---
    no myslim, ze nabouchanejsi nez v Magnetu to nebude...
    NILA
    NILA --- ---
    neviem ako u vas v brne, ale u nas v blave bol chory, hral kratko ale uspokojil nas:)
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    TETRAHYDRO: sice by z tech titulku jeden blil.. ale jinak pekny pekny.. tak za rok, ze bych se konecne zajel podivat? :))
    MIRAGE
    MIRAGE --- ---
    Pokud nekdo byl v RC na Stereo Total, tak zde jsou fotky: http://mi.rage.cz/2007/Stereo_Total-Hawnay_Troof-Rock_Cafe-8.10.2007/
    STRUHY
    STRUHY --- ---
    A ja jsem zas slysel, ze se do CR vratej mozna uz nekdy behem jara 08 ...
    FABE
    FABE --- ---
    NOSFERATU: ja sem ho slysel rikat, ze to je na dlouhou dobu posledni koncert v Praze, ze se tu dlouho neukaze, to ale preci neznamena, ze to byl uplne posledni koncert :)
    NOSFERATU
    NOSFERATU --- ---
    MIKROM: taky se u toho urcite ty emodeti rozbrecely,potom co jim to nekdo prelozil :)
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    NOSFERATU: to je ale roztomily ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam