• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FREAZMiroslav Žamboch a jeho díla.
    GHOSTIK
    GHOSTIK --- ---
    ROMI: Do tri tydnu :)
    ROMI
    ROMI --- ---
    GHOSTIK: zeptam se te i zde, kdy to ma vyjit priblizne?
    LANC
    LANC --- ---
    Co se novinky týče, musím přiznat, že jsem zatím rozpačitý. Téma se mi líbí už s ohledem na hojně se vyskytující chladné zbraně, ale nějak se nemůžu začít :(
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    SUCUBIS: No, nechci se hádat. Ale znám knihy i povídky, které by převod do .txt totálně zničil a další, kterým by hodně ublížil. Možná ani nevíš, oč přicházíš... ale třeba se pletu. Každopádně, pro mě jsou elektronické knihy spasení, Mirkovu iniciativu víc než vítám a tím bych to uzavřel.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    BORGDOG: ctu takhle knihy uz nejaky ten rok a bez komplikaci (snad jen H.potter a ty jeho dopisy jsou dost peklo, ale to si pak ctu radeji papir)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    SUCUBIS: Jenže to není jen tohle. U spousty knih jsou kurzívou označeny např. věty úvah postav, myšlenky, teleptické dialogy, apod. Ty věci často hrají velkou roli pro děj a taková kniha v .txt musí být strašně zmrzačená, ne-li úplně nepochopitelná.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    BORGDOG: ja u knihy ctu text, kapitoly me nezajimaj, v odborne literature hledam kapitolu, v beletrii ne
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    SUCUBIS: Nic ve zlém, ale číst knihy v .txt mi přijde jako podobná zhůvěřilost jako .pdf. Kurzíva pryč, formátování pryč, kapitoly pryč... Já osobně považuji e-knihy za obrovský přínost už prostě proto, že byt ani knihovna nejsou nafukovací. Dřív nebo později to prostě už není kam dávat.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    GHOSTIK: jako je to duvod, proc mam nejradsi kdyz mam knihu v papiru, tu si uzivam doma a na cesty si poridim v txt formatu (ten je nejlepsi), kniha zakoupena je, tak mi vsichni muzou ... btw po tech novych knizkach jak od Zambocha tak od Kulhose jsem se vcera vecer vratila k starym dobrym a vyjmecne povedenym Predatorum, to mi spravi chut :)
    GHOSTIK
    GHOSTIK --- ---
    Txt ne, ale word ano, je to prace, ale da se to :)
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    GHOSTIK: a uz jsi nekdy z doc nebo txt prevadel do epub tak, aby to bylo citelny ? me se to jeste nepovedlo
    GHOSTIK
    GHOSTIK --- ---
    SUCUBIS: Tak proc nepouzijete Epub, nebo Mobi?
    PDF je pro ctecky naprosto nepouzitelne vseobecne - to je pro cteni na pocitacich, nebo tak...
    Nejpohodlnejsi je cist v mobi, nebo Epub (coz umoznuje 90% vsech ctecek a smartphone na ceskem trhu...)
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    GHOSTIK: tak pdf je presne dana velikost a ne kazdemu vyhovuje velikost pisma a zoom pdf na ctecce ? to radsi dratem do oka, muz si to formatuje vsechno specialne pro svou ctecku (ma sony, urci si velikost stranky, pisma i vzdalenosti okraju v pdf) - tohle me ty kupovane asi nedovoli a o pohodli pri cteni jde hlavne, jinak by stacila papirovka
    GHOSTIK
    GHOSTIK --- ---
    SUCUBIS: Zajimava otazka - vubec me to nenapadlo.
    Prislo mi, ze PDF, Epub, a mobi jsou formaty, ktere otevrete uplne vsude pocitacem pocinaje, pres telefon az po ctecku (jakoukoliv, nejen Kindle) konce. Tak jsem nikdy zmenu formatu neresil.
    Ale z logiky (a diky tomu, ze je tam otisknuto socialni drm) bych rekl, ze to mozne neni. Respektive technicky ano, ale je to porusenim podminek.
    LANC
    LANC --- ---
    GHOSTIK: Zase nechtěl jsem to shazovat, jak to vyznívá, když to teď zpětně čtu. Chtěl jsem říct, že prostě rozhodnutí respektuju, ač se mi osobně nelíbí.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    GHOSTIK: ze si muzu poridit dodatecne format co tam nabizi pozdeji tam uvedeno je, ale ne, jestli si ten format muzu sama zmenit u sebe, jestli to neni nejakym zpusobem chraneno (proste stahnu si treba pdf a doma prevedu na txt ?), tahle drobnost jim tam chybi, ne kazdy si poridil toho ohavneho kindla
    LANC: tak jasne, je to jeho rozhodnuti a kdyz nebude papirova, tak ji hold mit asi nebudeme a necvakne nam z toho :)
    GHOSTIK
    GHOSTIK --- ---
    LANC: Tot otazka :) ber to tak, ze jsou to veci, ktere mapuji tvorbu Mirka od jeho pocatku do soucasnosti. Jsou to povidky, ktere z vetsi casti nevysly papírově. Takže pro někoho to může být pecka (třeba pro mě :), pro někoho ne. Samozřejmě, že zatím je ten trh s ebooky menší, ale vše se mění :)
    GHOSTIK
    GHOSTIK --- ---
    SUCUBIS: format zakoupene knihy menit jde - kupujete si titul a automaticky si muzete stahnout co potrebujete a co je pro dany titul dostupne (a to samozrejme i opakovane, nebo si nejdrive stahnout pdfko a pak teprve epub, atd.) je to na vas. na nefunkcni knihu upozornim provozovatele palmknihy.cz
    LANC
    LANC --- ---
    SUCUBIS: Mě tohle nějak netankuje. Holt je to rozhodnutí autora či nakladatele, které respektuju a prostě se smířím s tím, že titul mít nebudu. Ostatně tak nějak počítám, že kdyby to měla být nějaká bomba, vydá se to i knižně, ten trh je naštěstí pořád větší.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    GHOSTIK: tak jestli jsou to vase stranky, tak vam nefunguje testovaci kniha, nic to nedela kdyz na ten odkaz kliknu, a ani tam nevidim zda lze zmenit format zakoupene knihy (ja treba ctu jen txt a muz jen pdf)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam