YEMANJA:
KURE:
Spoiler Mrtvých mužů:
Vlastně bych vůbec neměl problém, kdyby Žamboch Koniášovu linku pojal trošku na styl boje Herba Ducattiho: "Severní málo známé části území jsem si při třech expedicích trochu prošlápnul, protože taky nevydržím donekonečna sedět za jednacím stolem.* A protože štěstí přeje připraveným, tak jsem měl po hrabství rozmístěno pár mrtvých schránek s šikovnými artefakty, kdyby náhodou něco... když se za mnou pustila armáda císařských zabijáků, tak jsem věděl, kde si vyzvednout věci a kudy ty parchanty povodit, aby zažili peklo na zemi." Možná by to někomu přišlo jako opakování koncových bojů z Vlka samotáře, ale mně by to dávalo větší smysl. Bojovníci, kteří se dožijou padesátky, už vesměs vědí, že musejí být zákeřnější než všichni ostatní, a taky že si před partií chtějí namíchat do ruky esa, ještě než se ostatním vůbec rozdají karty. Precedenty správné výbavy už by tu byly (opakovací kuše, gloswitzový pancíř, magický meč, vystřelovací špice...) a tohle byla IMHO nevyužitá možnost, jak ukázat, co všechno se ještě dá ve skladech najít. Pak by se dalo i celkem uvěřitelně vysvětlit, proč to Koniáš zvládnul - lepší výzbroj a hra na známém, připraveném hřišti.
Ale "když jsem ve čtyřiceti utekl Varírům, uteču v šedesáti špičkově vycvičené armádě" působilo fakt nevěrohodně.
*) Za humny má už několik let záhadné území, kde možná magie deformuje počasí, a on se tam nejede podívat? Vraťte mi Koniáše z povídek, děkuju pěkně :))