• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LEWINRakovina - zkušenosti, prevence, podpora nemocného, alternativní léčebné metody
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    KALHOTKA: A kdy budete mit vysledky?? Urcite dej vedet jak se to vyviji :-(
    GHIVERAN
    GHIVERAN --- ---
    KALHOTKA: v tom oku to byl imho nejspis nejaky xantom nebo xantelema, jde spis o poruchu metabolismu tuku nez o nador v klasickem slova smyslu. Typicky se vyskytuje treba u diabetiku a ostatnich osob se zvysenou ketogenesi.
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    EVILMIND: tak drzim palce. Drz se ...
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    no po brachyterapii uz asi rok a pul chodim ob 3 mesice na laser, postupne vypalujici cevy co vyzivujou nador apod, zatim mi to prijde spis jako remizovej boj, kde pribude mrtva tkan na jedny strane, tak zase naroste kousek nadoru na druhy... ale na enukleaci pristoupit nechci, i kdyz samozrejme chapu, ze by to mohlo vyznamne snizit riziko metastaz jinam
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    EVILMIND: To je pravda pravdouci. K doktorovi radeji i kdyz se clovek jenom boji....

A co to oko? Taky pozitivni zpravy??
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    pripad se zhoubnym nadorem v oku budu asi ja... nicmene jestli chapu co myslis tim "jecny zrna", tak je to na povrchu, takze mozna spis dotaz na kozni nez na ocni? kazdopadne po procteni par lekarskych script rychle zjistis, ze jen v oku a okoli jsou popsany desitky druhu rakoviny, takze bys asi mela pro urceni diagnozy vyuzit sluzeb lekare, a ne diskusnicho fora

ad histologie - me asi pul roku po diagnoze behem mesice vyskakalo na rukou/zadech/prsou par rychlerostoucich 1-2centimetrovych bouli, tak jsem si taky nechal par vyriznout/histologii, a volali mi tedy sami dokonce z chirurgie i negativni vysledek (byt nemuseli protoze to pak stejne posilali jeste na onkologii)... udajne jsou to jen lipomy, prijde mi to sice jako podezrela nahoda (misto jednoho vyrizleho na prsou vyrostl vetsi do 2 tydnu), ale nezvetsujou se, neni to nijak videt, tak jsem to pripsal na ukor nadvaze... ;)
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    KALHOTKA: tak takovej odbornik nejsem... popravde myslim, ze by te nikdo neshanel... Me volaji s vysledkama jen ze si platim privatni kliniku....

Jeden pripad nadoru oka se tu resil..
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    15. jdu na vysetreni, doufam, ze histologie dopadne dobre...
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    KALHOTKA: mozna proto rekla, ze je to atyp, aby to nevypadalo ze zanedbala zakladni vec....
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    KALHOTKA: pani doktorku bych rozhodne dala k soudu za zanedbani pece, jestlize ji mamka upozornila na divnou bulku a ona rekla ze to nic neni.

Rozhodne doporucuju aby jste pozadali o vyjadreni i jineho lekare, ale bez tech zprav a vysetreni to nepujde. Maminka z nemocnice nedostala ani propousteci zpravu???

Ja muzu poradit sveho gynekologa -
    http://www.firmy.cz/detail/748630-doc-mudr-vojen-guttner-csc-praha-dejvice.html

je odbornikem na onkologii prsou. Ale osobne jsem to s nim nastesti nemusela resit.
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    jo a jeste posledni vec.
    Rakovina prsu je jedna z nejcastejsich a take nejlepe lecitelna a VYLECITELNA....
    Ale je taky dedicna, takze se hlidej, a neber to na lehkou vahu. Pokud kouris, mela bys toho opravdu nechat. Protoze to by byla opravdu nebezpecna kombinace.
    Maminka si to taky asi mela uvedomit, ale lide jsou ruzni...
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    jinak, co vas asi ceka - pisu z vlastni zkusenosti...

maminka po histologii, pokud se prokaze zhoubny nador, pujde bud na radioterapii (ozarovani) aby se nador ohranicil a nebo zmensil. A pak na operaci, kde ji ho vyjmou. Nebo pojde nejdrive na operaci, v pripade, ze nador ohraniceny je. A na radio az potom.

Radioterapie je neco jako velmi silny rentgen. Takze maminka by pak nemela byt ve styku s malymi detmi nebo tehotnymi a pod. predpokladam, ze vas pouci, ale vetsinou se na vas vykaslou, ta si o tom neco najdi.

Co je DULEZITE. Existuji ruzne formy radioterapie - nejsetrnejsi je IMRT (intenzitně modulovaná radioterapie), jejichž hlavní výhodou je maximální šetření nepostižených orgánů a tkání. Jde o rozdil, kdy bud budou ty paprsky zacilene na konkretni misto a poskozeni bude jen tam a nebo cilene nebudou a pak bude znicena velka cast i jine tkane. Pro necilene radio se stana ze zeny prijdou o vlasy.
    Vysledkem je takova jako spalena kuze vevnitr, ale i z vnejsku. Tatovi ozarivali krka a vousy mu za ty dva roky co jeste byl nenarostly.

K operaci muzu rict malo... spis muzu doporucit pri variante, ze by nemohla jist Nutridrinky....
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    Obecne:
    - chod k lekari s ni. Ona se treba nebude chtit ptat, ale informace jsou u onkologicke lecby to nejdulezitejsi. Ptej se ptej se ptej se. Proc a Proc ne tohle.

- vynut si co nejvice vysetreni, CT a doporucuju PET - zatim odhali nejvic - moznost metastazi a pod.

- a necekejte az co doktori. Budte aktivni.

- Z kazdeho vysetreni a pobytu v nemocnici chtej zpravu! To je opravdu dulezite a prober ji s lekarem, klidne slovo po slove.

- Protoze div se nebo ne, ale oni casto lzou nebo nerikaji to co by ti rict meli.
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    KALHOTKA: pri tom prvnim vyadreni, ze je to nezhoubne byla mamka na histologii? Nebo to pani doktor strelila jen tak od boku?

Kdy bude ta histologie? a nejakou lekarskou zpravu po operacni ma?
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    CORNELA: no ja doufam, ze se skutecne uzdravi a bude to v poradku....

je zvlastni jak si to clovek zpetne uvedomi jak s tou variantou smrti absolutne nepocital.....
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    CORNELA: no to je to co jsem ji rikala, ze toho at se neboji, ze dokud bude muset, tak to zvladne... ze se slozi az nebude muset byt silna..... ale pak bouchne vsechno co je v ni nastradany.....

je mi ji fakt lito... nevim jak ji pomoct...
    WANAH
    WANAH --- ---
    FIFI: No u holek to bude asi hodně jiné já si jako kluk nedovedu představit že by sem v 16 někomu píchal injekce viz tadyGHIVERAN: neb to nejnepříjemnější co si z nemoci pamatuji je praávě to věčné napojování ne jakékoli roztoky to mne doted budí ze sna... dřív mi nijak injekce nevadili.
    GHIVERAN
    GHIVERAN --- ---
    Ja si myslim, ze je to silne individualni...
    FIFI
    FIFI --- ---
    LENDULIK: já Ti nevím, možná se na to z dívám ze špatnýho úhlu - mám syna, je mu 13 let. Nevěřím tomu, že by mi za 3 roky zvládl dávat injekce. To by on rozhodně nezvládl, já bych to po něm snad ani nechtěla..možná je to u dcery jiné, nevím..
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    no je to divny kazdopadne....
    tohle me na cele te anabyzi presne stvalo, ze ti nekdo dva mesice melduje jak to je supr, metastaze se zastavily a zapouzdrily a vsechno oukej a za 14 dni uz lecba nebude dale indikovana.... jako musim rict, ze ja jsem to nedavala a to je mi 27... kdyby mi bylo 16 .... a to ona si udelala i kvuli tomu kurz. Dokonce nasla mamince najakou vikendovou akci s byvalyma pacientkama se stejnou diagnozou. Aby ji zvedla naladu....

Proste nekteri lidi jsou v 16 dal nez nekdeti v 60.... skvela holka....

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam