• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LEWINRakovina - zkušenosti, prevence, podpora nemocného, alternativní léčebné metody
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    A pod prsem ještě není tak hrozná lokalita, bazaliom je nejčastější na místech, které jsou nejčastěji vystaveny slunečnímu záření - t.j. nejvíc obličej (a úplně nejvíc myslím oční víčko) - tam je to prorůstání do okolních tkání dost blbý ...
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    KALHOTKA: tak samozřejmě se zkoumá histologicky všechno, co se vyřízne, resp. okraje toho vyřízlého, jestli tam jsou ještě nějaké "špatné" buňky nebo ne, nicméně nádor ti může vzniknout znovu i z jedné jediné buňky, která tam zůstane ... jestli je 5 cm hodně nebo málo nevím, ale snad odborní lékaři vědí, co dělají :)
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    KALHOTKA: hele a mate nejaky vysledky?? nejaky zpravy? ta histologie je hotova???
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    LENDULIK: asi tak, navic dneska i kdyz cloveka vselijak orezaj, spousta veci se da velice prijatelne kosmeticky napravit.
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    KALHOTKA: ja vim, ze to zni divne, ale na nejaky prso se vykasli.... radeji prych pul prsa nez byt nemocna.

Clovek si zvykne fakt na vsechno to se tak jen tvari jako straslivy. Ale tohle je to nejmensi.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    KALHOTKA: tak jako sneda mas aspon mnohem mensi pravdepodobnost bazaliomu :) Nicméně jaké jsou šance, že by bylo potřeba vzít jednotlivé okolní tkáně odhadnout nedokážu (taky záleží na tom, kam už to prorostlo a hlavně na tom, jestli se to po odstranění objeví znovu), takže bych fakt hádala .... ten hrbolek nejspíš nic nebude, ale pro jistotu bych ho příště u lékaře předvedla.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    KALHOTKA: 4 lidi ze 6 nemusi byt jeste nic neobvyklyho, na rakovinu zemre kazdy treti z nas, bohuzel :-/ mne by to znepokojilo, pokud by ti rodinni prislusnici meli rakovinu v napadne mladem veku (t.j. v 75 je rakovina "normalni", pokud je treba u dvou clenu rodiny v 45, pak uz mozna uplne ne)
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    Ad osobní zkušenosti - my jsme měli bazaliom v rodině taky, na hlavě, po chirurgickém odstranění se objevila rediciva, podruhé už se nádor odstranil radikáůně i s částí lebeční kosti a vypadalo to nadějně, nicméně dotyčný pak zemřel na něco úplně jiného.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    KALHOTKA: Bazaliom je nádor kůže, ne prsu. Metastazuje extrémně vzácně (a i tak jen do uzlin), takže by se dal zařadit do benigních, ale je hodně lokálně agresivní (destrukce okolních tkání), takže se řadí do maligních (někdy se řadí do semimaligních - t.j. částečně zhoubné). Je to nejčastější maligní nádor kůže. Je relativně dobře léčitelný (myslím, že se vyléčí přes 90%), ale jak psala Cornela, důležitá je radikální chirurgická léčba, někdy se používá i radioterapie. UV záření má na vznik velký vliv (nejhůř jsou na tom lidi se světlou pletí, co se snadno spálí), genetika hraje roli taky.
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    www.medicover.cz
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    KALHOTKA: hele ja tohle taky resila... me zase doktorka tvrdila, ze s tim nema co delat stres.... a ze se mi to objevilo vzdycky v nejvetsim presu?? nahoda...
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    KALHOTKA: hele ja ti muzu doporucit, chodim do medicover.cz- stoji to 700,- mesicne a mas maximalni peci od praktickeho po psychiatra...

Udelaji ti komplet testy a pak se resi co s cim souvisi. Me treba jako jedini nasli problem s ledvinama, kterej resim od 6 let a 6x jsem byl v nemocnici, kde nezjistili nic.

Jsou dobri i v tom, ze necekas, objednavas se na minutu presne. Doktori jsou skveli, jednaji s tebou jako s klientem, sdileji databaze, takze pani na gynde vidi, ze jsem brala antibiotika na ledviny a nepredepise mi je znovu, protoze tim se resi treba i jiny problem... Na specializovany vysetreni te poslou tam, kde jsou fakt nejlepsi.
    GHIVERAN
    GHIVERAN --- ---
    KALHOTKA: to musis jeste ze par let pockat ;D Jsem medik. Ale na ten xantom jsem si vzpomnel z patolky, bylo pred vanocema v testu...
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    KALHOTKA: A kdy budete mit vysledky?? Urcite dej vedet jak se to vyviji :-(
    GHIVERAN
    GHIVERAN --- ---
    KALHOTKA: v tom oku to byl imho nejspis nejaky xantom nebo xantelema, jde spis o poruchu metabolismu tuku nez o nador v klasickem slova smyslu. Typicky se vyskytuje treba u diabetiku a ostatnich osob se zvysenou ketogenesi.
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    EVILMIND: tak drzim palce. Drz se ...
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    no po brachyterapii uz asi rok a pul chodim ob 3 mesice na laser, postupne vypalujici cevy co vyzivujou nador apod, zatim mi to prijde spis jako remizovej boj, kde pribude mrtva tkan na jedny strane, tak zase naroste kousek nadoru na druhy... ale na enukleaci pristoupit nechci, i kdyz samozrejme chapu, ze by to mohlo vyznamne snizit riziko metastaz jinam
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    EVILMIND: To je pravda pravdouci. K doktorovi radeji i kdyz se clovek jenom boji....

A co to oko? Taky pozitivni zpravy??
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    pripad se zhoubnym nadorem v oku budu asi ja... nicmene jestli chapu co myslis tim "jecny zrna", tak je to na povrchu, takze mozna spis dotaz na kozni nez na ocni? kazdopadne po procteni par lekarskych script rychle zjistis, ze jen v oku a okoli jsou popsany desitky druhu rakoviny, takze bys asi mela pro urceni diagnozy vyuzit sluzeb lekare, a ne diskusnicho fora

ad histologie - me asi pul roku po diagnoze behem mesice vyskakalo na rukou/zadech/prsou par rychlerostoucich 1-2centimetrovych bouli, tak jsem si taky nechal par vyriznout/histologii, a volali mi tedy sami dokonce z chirurgie i negativni vysledek (byt nemuseli protoze to pak stejne posilali jeste na onkologii)... udajne jsou to jen lipomy, prijde mi to sice jako podezrela nahoda (misto jednoho vyrizleho na prsou vyrostl vetsi do 2 tydnu), ale nezvetsujou se, neni to nijak videt, tak jsem to pripsal na ukor nadvaze... ;)
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    KALHOTKA: tak takovej odbornik nejsem... popravde myslim, ze by te nikdo neshanel... Me volaji s vysledkama jen ze si platim privatni kliniku....

Jeden pripad nadoru oka se tu resil..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam